Шофьор се заби в камион, извършващ ремонт на "Тракия"

Катастрофата станала въпреки обозначенията и пътните знаци
3 окт 2017 13:07,
15
Шофьор се заби в камион, извършващ ремонт на "Тракия"
Снимка: Архив, Булфото

Катастрофа на "Тракия" около 96 км в посока София затруднява движението по магистралата, съобщиха от МВР.

Шофьор на бус се е блъснал в камион и микробус на фирмата, извършваща ремонтни дейности в този участък, въпреки всички обозначения с пътни знаци и маркировка.

Заради разпилените знаци са се блъснали и още две леки коли, пътуващи в съседното платно. По първоначални данни има един пострадал човек.

Автомагистралата е проходима само в една лента за движение.

За да не се образуват задръствания, се препоръчва водачите, пътуващи от Пловдив за София да се отбиват по стария път Пловдив - Пазарджик и от там през пътен възел "Гелеменово" да се включват в автомагистрала "Тракия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маркировката едва ли са променили, но пътните знаци в България при ремонт ги поставят по два начина:1/ Знакът е непосредствено преди ремонтираният участък, много често на камион обезопасяващ ремонтната дейност и може да не успееш да реагираш.2/ Знаците започват на километри преди ремонта, обикновено ремонт няма и никой не вярва на такива знаци.
11
1
 
3
 
! Отговори
Дали? преди 6 години
Пътни знаци и маркировка?! Дали?Пътни знаци при ремонт слагат, но маркировка .... За да променят маркировката, трябва ремонта да е сериозен, за дълго време, а това, което чета тук, говори за някакъв инцидентен краткотраен ремонт.
10
2
 
3
 
! Отговори
изпатил преди 6 години
Нашата сигнализация няма никакъв стандарт. Обикновено се поставя една жалка табела на 50 метра зад камиона и се разчита шофьорите да се ориентират по стоповете пред тях. Все пак разрешената скорост е 140 и си е нужно обозначенията да се няколкостотин метра назад.
9
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На запад слагат изключително много знаци при ремонтни дейности ( големи знаци , стълбчета с лампи , ленти , ярки прожектори ) защото ако стане нещастие , особено със смърт , веднага ще ги осъдят за милиони и ще ги одерат живи!! Тук никой не може да осъдиш за такова нещо , и ако стане , то ще е за нищо!
8
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
*** не можа да разбере , че ремонтите по аутобан са изключително опасни! Вместо да се стискат , фирмите по поддръжка трябва да закупят ( както назапад ) подвижни табла с огромни ярко светещи лампи и стрелки! Просто няма начин да не ги видиш още от поне два километра преди! Сигурен съм , че в случая не е имало такова табло!!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно,не е нарочно!
6
6
 
5
 
! Отговори
щом като си анониюе преди 6 години
в европа хората са хора а не *** като теб анонимнико .дори и да не са обозначени камионите са препятствие по пътя ти,само *** като теб може да се забие в тях.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави ми впечатление че по магистралите карат индивиди с много нервен десен крак. На много от тях съм им казвал да ходят при невролог да им прегледа крака и да им излекува повреденият нерв. Но те ми казват че не крака им е виновен а това че в кратуната си по рождение нямало никой. Е как да няма никой ги питам? А те викат абе има някой ама той ни служи само да пазиме равновесие да не паднеме и да ходиме до тоалетната по голема нужда! Ето такива ни трепят по пътищата!
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки всички обозначения с пътни знаци и маркировка..?? На бас, че всичките знаци и "маркировка" са били в ремаркето на камиона...
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вероятно не е добре сигнализирано, но една идея по внимателно шофиране сигурно би била полезна. скоростта я смъкват обикновено до 50 км на тези участъци, със 120 как да се реагира адекватно.
2
1
 
5
 
! Отговори
Пю преди 6 години
Точно е така
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждал съм как се сигнализират такъв тип камиони и машини извършващи ремонтни дейности на магистралата. Два пъти съм бил на косъм да се блъсна в тях. Виждал съм как го правят и в Европа. Нищо общо с тук!