Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти

Хората се надяват да си върнат парите след арестите
Обновена: 13 окт 2017 11:33 | 13 окт 2017 11:32,
76
Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти
Кадър: "Нова телевизия"

Жертвите на бандата на ало мафиотите, покровителствени от полицейски началник в Пловдив, разказват през сълзи как са били оплетени в измамната мрежа на бандитите.

Схемата на групата от Ветово започна да се разплита след като бе арестуван зам.-директорът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов. Той бе хванат с 300 лв. подкуп от измамниците, които го наричали "Шефа".

"Тези пари сме ги събирали от залъка си, разбирате ли", казва съсипаната Иванка пред "Нова телевизия". Тя е на 77 години и дала на бандитите всичките си пари – около 5 000 лева.

Държали я 6 часа на телефона.

Още по темата

"Накараха ме да отида да събера всичките си пари до 10 лева, всичко, което имам. Да ги сложа в една чантичка и да ги сложа във фризера на хладилника, защото измамниците имат отвън камери, които виждат в апартамента къде има пари. Казаха ми - Вие сте набелязана. Всичко направих, и бяла кърпа  сложих на балкона", разказа възрастната жена.

Бандитите после й казали веднага да се прибере, защото имало четирима снайперисти.

"На следващия ден разбрах, че имам само седем лева от 23-ти до 8", обясни още разплаканата жена.

10 000 лева дала по същата схема на същата банда 66 годишната Руска.

"Не съм спала, не съм яла, цялата треперя постоянно", споделя тя. Разказва, че и тя е трябвало да помогне за залавянето на измамници. В началото се усъмнила, но после й вдъхнали доверие.

Подала жалба в същото Трето районно, чийто шеф сега се оказва замесен в схемата на бандитите.

Сред жертвите им е и Иван Иванов. Той е на 87, бивш военнослужещ. Миналата седмица пуска всичките си пари през терасата. "Останаха ми пет лева", плаче мъжът, който събирал парите, за да има с какво да плаща някой да се грижи за него.

"Аз знам да изпълнявам. Викат ми – ти ще бъдеш награден, държавата те ще те награди", спомня си разговора с измамниците Иван.

Той вярва, че ще има справедливост и ще получи обратно спестяванията си. "Дано само не са ги похарчили", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хванахме няколко "АЛО" измамници, вече не могат да казват АЛО
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките хора в държавата на тиквите. Дайте още заплати на ония, много добре си вършат работата
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа на това ни учи, вище швабите и краварите обират по ред.
28
1
 
9
 
! Отговори
* преди 6 години
До НАГЛОСТТиквата е червено лай.но,което ще свърши много зле!А покрай него и другите!
27
1
 
14
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 6 години
До полицията Или Тиквата да им повиши заплатите за отлично свършена работа!
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО НЕ СИ ИЗКЛЮЧИТЕ СТАЦИОНАРНИТЕ ТЕЛЕФОНЧЕТА БЕ БАБЕТАТА? ЗА ЧИХ СА ВИ ДА ВИ СЕ ОБАЖДАТ ПОЛИЦЕИСКИ НАЧАЛНИЦИ И ДА ВИ ВКАРВАТ В СХЕМИ? ТОВА НЕ ВИЕ БАЙ ТОШОВОТО ВРЕМЕ БЕ БАБИТЕ! СЕГА Е МУТРО КАПИТАЛО ФАШИСТКО ВРЕМЕ НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ЗА 28 ГОДИНИ? ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ БАЙ ТОШО УМРЕ? СЕГАШНАТА ПОЛИЦИЯ НЕ Е МИЛИЦИЯТА ОТ ЕДНО ВРЕМЕ НА КОЯТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ДОВЕРИТЕ НА 100 % ЗАЩОТО В НЕЯ СЛУЖЕХА САМО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА А НЕ ХВАНАТИ ОТ КРЪСТОПЪТЯ. ДОКАТО ГО РАЗБЕРЕТЕ ЩЕ ВИ ОБИРАТ!
25
3
 
14
 
! Отговори
не съм комунист преди 6 години
Но понякога си мисля,че на нашенската демокрация подчертано и липсва др.Сталин!
24
4
 
9
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 6 години
За *** цяр няма!!!! Имали дали ! Хората тръбят по радио и телевизии за тези измамници,а те си дават парите???? И на мен ми се обажда "дъщерята" дето направила катастрофа и ми рева на телефона.Ама аз и теглих една майна и и казах,че нито съм я пращал,нито имам пари за даване и то на полицаи. След това падна голям смях придружен от епитети като ***,*** и ***. А аз ги попитах в случая кой е тъпанара. Веднага затвориха и вече от 3 години никой не е звънил.
23
1
 
24
 
! Отговори
полицията преди 6 години
Това са белите кръвни телца на държавния организъм!Почнат ли да атакуват своите клетки,значи държавата има рак!И то страшен и смъртоносен рак!Такива ракови клетки трябва да бъдат изчиствани най-безжалостно!
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този. А снимката е отвратителен! Бас ловя, че е силно приближен на Цв Цв. Същата отвратителна физиономия. Гнусари. Герберски рекетьори!
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкукали хора ... събирал пари за да го гледат и само му се обаждат и ги мята през терасата ...
20
2
 
16
 
! Отговори
препоръка преди 6 години
Когато става въпрос за заплашване на личността с цел финансови облаги ,да не се говори за "Измамници" или "Мошеници".Журналисти сте ще намерите правилната терминология!
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се водят измамници докато цялата брутално коррумпирана полиция все още мародерства над хората. Защото ако се води рекет ще се занимават други и съответно няма как да се покриват изнудванията на местно ниво. Цялата полиция трябва да се замени с друг орган. Няма некорумпирано бг ченге! Няма!
18
1
 
34
 
! Отговори
Л преди 6 години
Никой никога не задава въпроса- откъде ало измамниците имат телефоните и адресите на жертвите....мога да се обзаложа ,че базта данни идва от някой служител на Виваком - само там има такива данни накуп.
17
1
 
31
 
! Отговори
до Константинов преди 6 години
"Бандитите после й казали веднага да се прибере, защото имало четирима снайперисти."Защо още ги водим измамници?Това измама ли е,или заплаха за убийство ?На мен ми звучи като нещо много по сериозно и заслужаващо доста тежки наказания.
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горките хора. То е ясно че няма да видят парите си, както е ясно ,че този бизнес с измамите се закриля от МВР-то, прокурори и т.н. Иначе досега да са ги изхващали. А за тези, които мислят, че вината е на пенсионерите - почакайте да доживеете до техните години, станете на 75-80 , да видим дали все още ще си помните името и какво сте яли преди 1 час и тогава са присмивайте на тия хора
15
1
 
33
 
! Отговори
абре Константинов преди 6 години
Ти представяш ли си една 70и нагоре баба ,да я тормозят заплашват и натискат ,организирани измамници и при това с подкрепа.На такива вербални и не само атаки ,даже и ти ще се огънеш.Каква вина могат да имат хора ,наплашени до смърт ?Схемата вече не е толкова миролюбива ,говорим за агресивни действия и заплахи.И ти би се огънал ,ако те заплашват и демонстрират сила и намерения.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си този да ме е арестувал в някакво си мижаво подозрение!Анархия в пълния смисъл на думата ,това е България!Ако продължаваме по този път скоро ще си играем на заптиета и хайдути.В модерно Мексико е моден спорт.
13
1
 
24
 
! Отговори
Св преди 6 години
Аз не виждам измама. Дали ли са парите на полицейски инспектор? Дали са ги. Оттук натам има други лъжи, но основното е вярно. Сега, подробностите, какво ще стане с парите са дребна история на фона на това, че все пак ги даваш на високопоставено длъжностно лице - шеф на полицията. Те се славят с най - високо доверие. Къде е измамата ???
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой някъде предавасвоето отечество и слава,(x2):ако клетвата за дълг прегази -моята полиция ни пази.Ако някое продажно братствограби от народното богатство,(x2):истината днес е само тази -родната полиция ни пази.Припев: (x2)Хора, подарете цвете,хора, запомнете ни добре!(x2):Гордост е да служиш в редоветена България и МВР.Ако някой вярата убиваи престъпниците сам прикрива,(x2):ако някой пред лъжата лази -нашата полиция ни пази.Припев: (x2)Хора, подарете цвете,хора, запомнете ни добре!(x2):Гордост е да служиш в редоветена България и МВР.