Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти

Хората се надяват да си върнат парите след арестите
Обновена: 13 окт 2017 11:33 | 13 окт 2017 11:32,
76
Жертвите на ало бандата на "Шефа": Заплахи, снайперисти
Кадър: "Нова телевизия"

Жертвите на бандата на ало мафиотите, покровителствени от полицейски началник в Пловдив, разказват през сълзи как са били оплетени в измамната мрежа на бандитите.

Схемата на групата от Ветово започна да се разплита след като бе арестуван зам.-директорът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов. Той бе хванат с 300 лв. подкуп от измамниците, които го наричали "Шефа".

"Тези пари сме ги събирали от залъка си, разбирате ли", казва съсипаната Иванка пред "Нова телевизия". Тя е на 77 години и дала на бандитите всичките си пари – около 5 000 лева.

Държали я 6 часа на телефона.

Още по темата

"Накараха ме да отида да събера всичките си пари до 10 лева, всичко, което имам. Да ги сложа в една чантичка и да ги сложа във фризера на хладилника, защото измамниците имат отвън камери, които виждат в апартамента къде има пари. Казаха ми - Вие сте набелязана. Всичко направих, и бяла кърпа  сложих на балкона", разказа възрастната жена.

Бандитите после й казали веднага да се прибере, защото имало четирима снайперисти.

"На следващия ден разбрах, че имам само седем лева от 23-ти до 8", обясни още разплаканата жена.

10 000 лева дала по същата схема на същата банда 66 годишната Руска.

"Не съм спала, не съм яла, цялата треперя постоянно", споделя тя. Разказва, че и тя е трябвало да помогне за залавянето на измамници. В началото се усъмнила, но после й вдъхнали доверие.

Подала жалба в същото Трето районно, чийто шеф сега се оказва замесен в схемата на бандитите.

Сред жертвите им е и Иван Иванов. Той е на 87, бивш военнослужещ. Миналата седмица пуска всичките си пари през терасата. "Останаха ми пет лева", плаче мъжът, който събирал парите, за да има с какво да плаща някой да се грижи за него.

"Аз знам да изпълнявам. Викат ми – ти ще бъдеш награден, държавата те ще те награди", спомня си разговора с измамниците Иван.

Той вярва, че ще има справедливост и ще получи обратно спестяванията си. "Дано само не са ги похарчили", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
26
 
16
 
! Отговори
Червен депутат преди 6 години
Естествения електорат на БСП - дъpт, финансово задоволен, алчен, скръндза и много пpoст за да се хване на елементарна телефонна измама както и на обещанията на червените другари!
10
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най доброто нещо което направих когато бях на 18 е да намеря един продънен куфар и да си сложа парцалите с еднопосочен билет за"Където и да е". Това беше преди 27 години.Сега имам благодарно семейство и освен че децата ми говорят български друга файда от ходенето в Бг няма.Не съжалявам че ме няма в тази *** Корумпирана и долна система. Жалко за хората
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На корумпираното прасе няма да направят нищо. Първо защото е колега и второ защото прокурорите и съдиите са същите ***. Ще им даде некой лев и всичко по старому
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каде е Бойко и Цеци ?? каде са ??? аа верно бе ...асфалтират магистрали и козируват в ЕС
7
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е дъното... това е нечовешко... вместо да помагаме на нашите баби и дядовци , тия *** им взимат последните стотинки. Заслужават електрически стол тея!
6
1
 
28
 
! Отговори
ех преди 6 години
Добре ,че не сме Иран,Северна Корея или Китай!Там за такива, има едни културни събития с пироефекти,висулки и други атракциони.Мисля ,че в СА ползват изпитани и канонични методи на студената стомана.
5
3
 
35
 
! Отговори
123 преди 6 години
Като сте балъци плачете. Сори ама това е положението. Цял живот ви лъжат и крадат и пак не се научихте. то не бяха полици, ало измамници и кой ли не. Ама нека ви е, като сте прости и глупави така ви се пада. Лошото е че заради вас и ние страдаме, че като отидете да гласуватер и се чудите з акой по-голям крадец да си дадете вота. Накратко не ми е жал, ама никак.
4
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Корумпирани ченгета! Че то други има ли ..."Мел Гибсън, Payback
3
2
 
33
 
! Отговори
ФБР-то преди 6 години
To w BG честен човек няма какво остава за ченге
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъното!Това е Дъното!Този Дартанян знае ,че взима парите на старицата за погребение ,но не му пука.Чудя се абе ако на всички вземе да не ни пука?
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО ДА Е САМО ТОЯ!А ТЕ ВСИЧКИ ЧЕНГЕСАРИ СА БИВШИ..СЕГАШНИ И БЪДЕЩИ ПРЕСТЪПНИЦИ!ПРОГНИЛА КОРУМПИРАНА СТРУКТУРА Е МВР!