Родилката от Горна Оряховица крила бременността, отричала

Колегите й не предполагали, че е бременна, имала три деца
13 окт 2017 19:00,
16
Родилката от Горна Оряховица крила бременността, отричала
Снимка: архив, Булфото

Добро е състоянието на родилката, изоставила детето си в багажник на кола в Горна Оряховица, съобщи директорът на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в града, предаде "Фокус".

Още по темата

За живота й към момента няма опасност, но тя все още е под наблюдение в лечебното заведение.

Горнооряховската прокуратура води разследване за убийство на новородено, извършено от собствената му майка минути след като е родила в железничарския град.

Сигналът за родилката е получен в районното управление на полицията в 18.20 ч. в четвъртък от болницата в Горна Оряховица.

Минути преди това в АГ отделението била приета за лечение 34-годишната Венелина Петкова с обилен кръвоизлив. При прегледа било установено, че е родила същия ден. Първоначално тя отричала, че е имало раждане, пише "24 часа".

"Към момента няма пряка опасност за живота й. Приета е от дежурния лекар д-р Димитрова, която е установила, че става дума за раждане, което се е случило непосредствено преди постъпването в болницата, но плод няма. Затова е подаден сигнал до разследващите органи", каза шефът на болницата д-р Иван Иванов.

От проведените първоначални действия по разследването, същия ден пред хранителен магазин в града е установен съпругът на родилката - 34-годишния Христо, а в багажника на семейния им автомобил е намерено тяло на новородено момченце.

Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, дишало е десетина минути и е било удушено.

Колата, в която е открито мъртвото бебе, е запечатана пред полицията в Горна Оряховица

Според показанията на жената, тя е родила в парк в града, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана с линейка в болницата. Твърдяла, че бебето се е родило мъртво, затова го сложила в чанта и го скрила в багажника с намерение да го изхвърли в контейнер за смет.

При огледите на посоченото място обаче разследващите са открили капки кръв, но не и следи от раждане там, затова и се предполага, че то е настъпило на друго място. Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.

Венелина е учителка по история и английски в Основното училище "Климент Охридски" в стражишкото село Виноград и същия ден била на работа. Тя има три деца и четвъртата бременност била нежелана и крита от семейството.

Засега по разследването няма данни съпругът да е подозирал, че на път е четвъртото им дете, нито че в багажника на колата му вози трупа на новороденото. Той работи като шофьор в търновска фирма и след разпита е освободен. Венелина била пълничка и напоследък ходела на работа в стражишкото село в доста широки дрехи, казаха шокираните колеги на преподавателката.

Същият ден тя е била в клас и се прибрала към Горна Оряховица с училищния автобус, който тръгва в 15.30 ч. Била добър преподавател и добра майка, допълни кметът на Виноград Петър Петров.

Под наблюдението на Районна прокуратура - Г. Оряховица активните действия по разследването продължават. Назначени са множество експертизи.

За деяние по чл. 120 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
FOX преди 6 години
До LondonДори на запад ако майка убие детето си не и дават повече от 3г., даже във ФАЩ, където има смъртна присъда. Дори било доказано, че била някаква естествена самозащитна реакция. Не ми го побира главата, две деца имам, но аз не съм ги раждал, с това жена ми се занимаваше, но в болница.Относно деянието, не го оправдавам!
10
2
 
4
 
! Отговори
London преди 6 години
Боже какви невероятно неграмотни коментари.Вие сте като животни! Никой няма право да решава кой ще живее и кой не! Това е УБИЙСТВО! Доживотен затвор или смърт за детеубийство се наказва в цивилизованите държави.Какво ли се чудя? Оскотяло племе ей!
9
4
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
По вероятно е да е от любовник или нещо подобно.
8
5
 
3
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Особености на българския етнос...
7
3
 
7
 
! Отговори
Пичкар преди 6 години
Долна нация...що да.си убива детето. Как ше живее тоо ***?Ами другите и деца?
6
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно е постъпила жената. С тази учителска заплата тези 4 деца щяха да мизерстват. Сега поне 3-те деца ще са изхранени и отгледани, както трябва. Ако трябваше да гледа още едно дете, щеше да има много повече разходи и недостиг на време. С тези малки майчинства и детски... Нека да отгледа 3 деца, но качествено. И английски ще ги научи и всичко. Иначе да мизерства цялото семейство заради едно дете.... Явно е закъсняла за аборта, а да го даде за осиновяване, я стане, я не. Бюрократщина си е.
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eбливa и плодовита. Браво на жената!
4
4
 
34
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Няма такава простотия! Като не са искали деца, да са се пазили! Как ще убие невинната душичка, сърцето ми се къса :(
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми шоферо като неще повече чавета да се направи вазектомия. Процедурата е обратима, ако му прищрака по некой време може да да има деца
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Горна Оряховица не са ли чували за противозачатъчни, в краен случай аборт при нежелана бременност?!
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми го побира главата... Или детето не е било от съпруга й може би, затова така?! Иначе където три деца, там и четири, все ще ги отгледа някакси...