Седмица слънце и до 25°C! Какво ще е до края на октомври?

Температурите значително се понижават около 31-и октомври
16 окт 2017 10:30, Петя Славова
0

Новата седмица започва със слънце. В следващите няколко дни времето у нас и в Централна Европа ще се определя от антициклон на име Таня, настанил се над Алпите, а температурите в страната ни ще бъдат доста високи за сезона - на места максималните стойности ще достигнат до 25 градуса. Това съобщи в студиото на "България сутрин" климатологът доц. Георги Рачев.

Същевременно в Източния Атлантик с доста висока скорост и по необичайна траектория, на североизток напредва тропическия циклон Офелия.

В следващите часове Офелия ще премине с голяма скорост през Северна Ирландия и Великобритания и бързо ще отслабне и ще се влее в циркулацията на "обикновените" североатлантически циклони.

"У нас и в Централна Европа се пренасят топли субтропични въздушни маси и температурите в следващите дни ще бъдат от 20 до 25 градуса, на места не са изключени и малко по-високи стойности", посочи доц. Рачев.

Пред Bulgaria ON AIR той прогнозира, че в неделя (22.10) температурите ще се понижат с 2-3 градуса, а в началото на следващата седмица (23 и 24.10) на места ще превали.

"За нещо нетипично за сезона и рекордни стойности не може да се говори. Сутрин ще се появяват мъгли, но те бързо ще се разсейват", каза още климатологът.

По-значително понижаване на температурите се очаква около 31-и октомври, когато средиземноморските циклони ще донесат и доста сериозни валежи над България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари