Питбул хапе дете на улицата. А последствия ще има ли?

Ако квалифицират ухапването като леко - разследване няма да има!
17 окт 2017 09:47, Петя Славова
36
Питбул хапе дете на улицата. А последствия ще има ли?
Снимка: архив, Reuters

Още не е ясно какво ще се случи със собственика на питбула, който нахапа дете на улицата в Кърджали.  Момиченцето, което е на година и половина е настанено в болница в Пловдив.

Още по темата

Агресивното куче се разхождало без каишка и намордник, а мъжът, който бил с него е задържан и в последствие освободен, защото не бил собственик на животното, съобщи Нова тв.

В петък вечер около 19:00 часа детето е нападнато от кучето на пазара в Кърджали. Момиченцето на година и половина било с баба си.

Детето е откарано в детската хирургия на университетската болница в Пловдив. Минути след инцидента кучето е заловено и откарано в общинския приют в Кърджали. Засега не проявява агресия.

Мъжът, който е бил с питбула е задържан и по-късно освободен. Оказва се обаче, че не той е собственик на кучето.

Истинският подал сигнал за кражбата му предния ден. А родителите искат сурово наказание.

Разследването обаче може да бъде прекратено, ако нараняването на детето бъде квалифицирано като леко. Родителите могат сами да заведат дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Повечето кучкари са свестни хора. Факт. Познавам много кучкари. Факт е и че тези, които са против кучкарите най-често не са свестни.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучкарите са сред най-неприятните хора. Факт.Познавам много.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е защитница на кучкарите и автоталибаните. Те са и основният й електорат.Хич не й пука за нормалните граждани на София. Тези, които сме се родили тук.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хахави са тези с котките, но понеже хората ги е страх повече от кучетата, отколкото от котките, давайте да лаем само по кучетата. Не е нормално вместо с внучето, да се снимаш с котка на рамото.
29
3
 
2
 
! Отговори
casi преди 6 години
А бе я вижте дядо Иван от Лозеница с какво хубаво коте е на рамото,стига с тея кучета-зверове.
28
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 6 години
Собствениците са виновни. Лично съм свидетел как към кучето на мой познат се спусна от нищото озверял питбул и започна да го хапе по корема. Оказа се, че ***, който се води "Собственик", държи кучето в тъмен гараж без вода и храна и на 3-4 дни го пускал да се оправя. Какво да го направиш този?!?! Ако имаше дете вместо нас, щеше да е детето, това животно просто не беше на себе си.
27
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Агресивни породи кучета няма. Собствениците им ги превръщат в агресивни кучета и това може да се случи с куче от всякаква порода. Тогава вече голямо значение има силата и характера на породата. Това, че в някои държави са забранени някои породи кучета е заради две неща - много хора ги е страх от кучетата, понеже не знаят какво е това куче и второто е славата, която е създадена за определени породи кучета, най-често специално обучавани за кучешки боеве.
26
2
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 23Агресивни породи кучета има. Тази за която писах в предишния си коментар е една от многото. И както вече казах е забранена в САЩ.Само на някои места, например в Union County, щата Кентъки, има ограничения на тази агресивна порода (vicious breed) кучета. Регистрират се и се плаща такса 50 долара.В повечето щати има пълна забрана!Тук в България обаче е "Дивият Изток". Всичко е разрешено. Сигурен съм че и алигатори можем да си отглеждаме.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега да се види и кой е приел жалбата със стара дата?Защото тази жалба за кражба на кучето от предният ден, не ми се вярва да е била внесена в полицията до времето на инцидента.
24
2
 
3
 
! Отговори
Котколюб преди 6 години
До До Котколюб....черепни кутии)
23
4
 
6
 
! Отговори
Котколюб преди 6 години
До До Котколюб 23Хапченцата , оли!Комлексарчетата като теб разхождат големи кученца, защото имат малки..
22
5
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
А как е в Америка?Значи, кратка справка показва, че в САЩ породата Американски Пит Бул Териер например е строго забранена. Това означава забрана за развъждане, отглеждане, притежаване и т.н. и т.н. изобщо не трябва да съществува!Ако обаче на улицата ви хванат да си разхождате кучето без да е вързано задължително на повод - каишка, синджир и т.н., наказанието е 6 месеца затвор!Ефективно! Няма значение дори да е Китайски Пекинез или Италианска Болонка!Не знам ако ухапе човек какво ще ви правят
21
14
 
3
 
! Отговори
До Котколюб преди 6 години
Агресивни породи кучета няма, но такива като теб никога няма да го разберат. Знаеш ли какви болести и бълхи пренасят котките, които храниш до блока си? Котколюб!!! - такива трябва да се ....
20
3
 
18
 
! Отговори
Котколюб преди 6 години
Всички кучелюбци, отглеждащи агресивни породи кучета, да слагат намордник на своите "любимци"!Нарко ман с питбул, всеки ден се мота пред блока, кучето му веднъж нападна детенце!
19
6
 
9
 
! Отговори
До 19 Гост преди 6 години
Няма опасни породи кучета. Има собственици, които възпитават агресивни кучета от всякакви породи.
18
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 6 години
1.Това което се е случило с детенцето е ужасно, дано се оправи бързо и без последствия, значи щом всички искат да е хуманно отношението към това куче нека собственика му да плаща издръжката му на приюта докато това куче е живо и да стои там в клетка ясно е че е опасно.2 Да се въведе тотална забрана за отглеждане на опасни породи кучета, сурови глоби и наказания за собствениците на вече регистрираните кучета които ги пускат без каишка и наморник.Не са виновни само хората виновна е и държавата.
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно питбулите са си съвсем мирни кучета, ако собственика им не ги направи агресивни. При това питбулите не са особено едри, а и това е общо наименование на няколко породи различни кучета. Като ви кажа, че еди-кой си има американски стафордширски териер, дали ще се сетите, че и това куче е от питбулите?
16
1
 
20
 
! Отговори
FAKTI преди 6 години
Този, който е разхождал ппесса е БАЩА на собственика, а кучкарят мръъсен живеел в Швеция и оставил стария си баща да го пази. Защото в Швеция ако се случи това-отива в затвора, а питбул дори не може да имаш изобщо. Хакнете им и на двамата по 5000 лева глоба, убийте песа, а пострадалите да заведат дело за 50 000 лева щети и нека пак да гледат зли кучета.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нас тази мания да се отглеждат големи и опасни кучета трябва да се наказва жестоко!!! В съседния вход има една *** която отглежда Ротвайлер. Пред входа има кашпи, опикани и о:::рани от това куче. Да не мислите, че е почистила поне един път? Мирише на ***, гнусно и гадно! Минават много хора, деца, изсъхват тортите и е изчислено, че около 2ТОНА на година се дишат само в София. Къде са властите, общината, МВР? А България е на 1 място по кучешка тения!!!
14
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 години
Писна ми от комплексари с питбули. Моето куче е винаги вързано. С колко съм се разправял да си ги вържат. От тия с питбулите обикновенно чувам " И к'во ако не си го вържа." Интересно, но никой не ми е задавал този въпрос 2 пъти... Но и аз не съм малко детенци и старец... Тъжно е.