Заключват кофите за боклук във Велико Търново

За да се спре изваждането на пластмасови опаковки от тях
17 окт 2017 21:36, Анисия Иванова
13
Заключват кофите за боклук във Велико Търново
Архив: Булфото

Във Велико Търново поставят заключващи механизми срещу вандализъм на контейнерите за пластмасови отпадъци, съобщиха от общинската администрация.

Целта е да се подобри ефективността на системата за разделно събиране на отпадъци, да бъдат предотвратени вандализмът и нерегламентираното изваждане на пластмасови опаковки от съдовете за смет, посочват от отдел "Околна среда".

До 20 октомври жълтите контейнери ще бъдат поетапно изтегляни, по около 30 броя на ден. След оборудването им с приспособления за заключване те ще бъдат връщани по местата си, уточниха от администрацията
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Предлагам преди 6 години
във въпросните контейнери да бъдат събрани всички мурга....велковци,заключени,натоварени на кораби и изсипани насред океана,експериментално?!И мисля,че това мое предложение е най-доброто решение,и нашето спасение от мароканските скакалци!!!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в заградения двор на Фантастико на бул.Монтевидео в София,вандалите си влизат свободно като у дома си, направо при прибраните в уж затварящи се метални клетки контейнери за разделно събиране и си берат спокойно пласмасонки пред погледите на доставчиците на стока и на обслужващия персонал.Само един неправилно изхвърлен фас може да доведе до неприятности.Да се затворят пунктовете за вторични суровини.Да се сложат във веригите магазини машини за връщане на пластмасови и стъклени бутилки.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Контейнера за стъкло се отваря отдолу, да сте виждали как контейнера е по гръб и вече е "родил"? И аз съм на мнение че трябва да се видят пунктовете които изкупуват, а не да си играем на пъдари.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще счупят контейнера.
6
0
 
9
 
! Отговори
Сакън преди 6 години
недейте,защото от БХК ще ви осъдят веднага за нарушени ц....ски права?!?!
5
8
 
23
 
! Отговори
Ре-то преди 6 години
Не рециклирам, няма и да го правя! От години насам всичко поскъпва, въпреки все повече рециклиращи, т.е. нещо в системата куца. Връщането на вторични суровини е препитание на хиляди бедни хора, а ония дебели бизнесмени искат да им го отнемат, като ми вменяват на мен вина, че не опазвам околната среда...
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
#3 Същото важи и за желязото. Трябва да се забрани изкупуването му. Предаването му да става безвъзмездно на общински площадки
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като се заключи този контейнер се очаква да се оформи малко бунище около него
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СОТ ще имат ли?
1
5
 
29
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Орлите ще пробият дупки и пак ще извадят пластмасата. Това не е решение дайте им помощи !!!!