Магистрала Русе-Велико Търново? Готвят план за строежа й

Ще е включен обходният път на Бяла, където стават много ПТП-та
14
Магистрала Русе-Велико Търново? Готвят план за строежа й
Снимка: архив, БулФото

Ще бъде изготвен парцеларен план за строителството на автомагистралата Русе-Велико Търново за участъка Русе-Бяла и обходния път на Бяла.

Изработването на проекта за плана на 76-километровата отсечка е възложено на Агенцията "Пътна инфраструктура" със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, съобщиха от министерството.

Съгласно заданието за проектиране ще се засегнат землища на градовете Русе и Мартен, и селата Николово, Басарбово в община Русе, селата от община Иваново - Красен, Божичен, Иваново и Тръстеник, Две могили, селата Екзарх Йосиф и Обретеник в община Борово, селата Ценово, Белцов, Пиперково и Долна Студена в община Ценово, и с. Стърмен, гр. Бяла, с. Полско Косово и с. Пейчиново, община Бяла.

Ще се извършат и инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания.

АПИ ще изработи изменение на проект на подробен устройствен план - парцеларен план, и за изграждането на кръгово кръстовище при км 23+020 на пътя Пловдив-Асеновград, което да улесни влизащите и излизащите от кв. "Долни Воден" на Асеновград.

В момента главният път се разширява и реконструира основно с европейски средства от оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

В хода на изпълнение на строителните дейности правителството реши да бъдат изработени нови технически решения с цел улесняване на гражданите и индустриалните предприятия, което налага ситуационни промени в проекта, посочват от министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А магистралата от Банкя до министерски съвет кога ще я почнат?
7
3
 
12
 
! Отговори
Трагикомично преди 6 години
Е поне разбрахме що хемус я няма .......
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня Борисов в Катар. Облечен в черен костюм при 50 градуса, арабите дойдоха по джапанки. Искаха да видят някакъв раритет от Европа.тогава се върнаха и казаха, че утре почват катарската магистрала Свиленград - Русе. Дори май депозираха 5 лева в народната банка.
5
3
 
19
 
! Отговори
( '_' ) преди 6 години
А стига сте мрънкали за северозапада. По-важно е шопите да могат да ходят на Черно море за три часа, до Бяло за три и половина и евентуално до Банско за по кафенце. К'во толкова :)
4
5
 
13
 
! Отговори
сивчо преди 6 години
ще ли направите магистрала до варна и кога, тя е най-необходима.
3
10
 
26
 
! Отговори
Копуеле преди 6 години
За северозапада пак няма никакви инфрастуктурни начинания. Докога ще е така? Докато се надигнат искания като в Каталуния ли?
2
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали още през 2016 година щеше да има магистрала Свиленград-Русе, съобразно договорът между Република България и Катар. Подписан по време на плажа на борисов там?
1
10
 
25
 
! Отговори
Sasho преди 6 години
Това го слушам от както се помня/буквално/ ! Толкова народ умря по този участък. Пожелавам на управляващите, да изпитат и платят погребението на собствените си деца !Не е хубаво да се пожелават такива неща, но им го желая от все сърце.