Дрогата на българина - 10 тона месечно

Втори сме в Европа по употреба на наркотици в ранна възраст
19 окт 2017 07:18, Петя Славова
18
Дрогата на българина - 10 тона месечно
Снимка: Flickr.com

Употребата на наркотици в страната надхвърля над 10 тона месечно. Това става ясно от статистиката на МВР и Агенция "Митници" за заловената дрога само за 30 дни, която е била предназначена за родния пазар.

Последните данни са за август. В края на летния сезон двете ведомства са спипали 58,1 кг хероин, 3,28 кг кокаин, 34 кг марихуана и рекордните 9817 кг канабис. Синтетичните наркотици, които пък набират все по-голяма популярност, са над 80 кг., пише "Монитор".

"Тези количества са предназначени за месечната употреба и разпространение. Винаги, когато заловим по-голяма пратка, се забелязва и занижаване на спипаните дилъри, както и на сделките с наркотици. Това означава, че те нямат достатъчно материал за разпространяване. Не можем обаче да кажем колко са количествата, които не са били заловени или са произведени у нас и продадени", обясниха от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
11
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Справката от касовата книга на МВР ли е?
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо ми е интересно как точно изчислихте, че употребата е 10 ТОНА на месец?! Вие представяте ли си какво представляват 10 000 кг. наркотик?!?! Това са пълни глупости... Много знаят от МВР дали е предназначена за родния пазар или за износ... Те сигурно на границата като ги хванат с наркотици и мулетата сами си казват, че тук само ще си я продават... а не използват България за коридор.... И искам да ми обясните каква точно според вас е разликата м/у марихуаната и канабиса (наркотичната му част)?!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е главно деистващо лице , начело с ДАНС, а навремето този бизнес беше работа на ДС, Б.Райнов го описва най-подробно в един от романите си, само трябва да се чете м/у редовете.
8
1
 
16
 
! Отговори
Бедния българин преди 6 години
Студентските общижития в Търново ( не само там ) са направо като нарко комуна , няма човек които да не са друса. После от тия излизат учители :)
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех че има разлика в мрихуана и канабис
6
0
 
17
 
! Отговори
Димов преди 6 години
10 000кг на месец. .120 000кг на година, а хващат 50-60 кг...Та въпроса ми е ,кое е неизвестното???
5
5
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
първо малко граматиката, после писането на платени коментари :)
4
0
 
30
 
! Отговори
7-мо рушветчийно преди 6 години
Дрога се пласира, само и единствено с протекция от ченгесарската орда колибари,или самите шкембета я пласират. Например мими очните ябълки. Години наред продаваше тонове и се отчиташе подобаващо, докато не й сложиха катетър. А един от мешерето, беше казал по националната телевизия, цар киро пере парите от наркотици на държавата. А сливенския йоско? Да не мислите че се занимава с развойна дейност. А оня тъпаk с ланците чонко ценков?
3
5
 
13
 
! Отговори
байТошо от отвъдното преди 6 години
До 1По мое време не се пиеше, защото съблюдавахме СССР ценностите, всички помним, нали?
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под турско щото сме били едни трезвеници...
1
7
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Дрогата е елемент от европейските ценности, както и алкохола, защо ревете???