Да ти откраднат колата и... да дължиш 16 000 лв. за паркинг

Липса на координация между МВР и ЦГМ вкара софиянец в пълен абсурд
20 окт 2017 18:12, Красимир Ангелов
23
Да ти откраднат колата и... да дължиш 16 000 лв. за паркинг
Снимка: Нова телевизия

В истински абсурд попадна възрастен софиянец, чийто 20-годишен автомобил е бил откраднат преди 3 години от центъра на София.

Мъжът сигнализира за кражбата в полицията, след което МВР и прокуратурата впрягат ресурс да търсят колата.

"Веднага се обадих в полицията. Те иззели някакви записи от камера. Пуснаха ми записа, на който се виждаше как си идва от пресечката крадецът, оглежда се, отива към колата, влиза в нея с приспособление. След 10 секунди колата тръгна и изчезна”, разказва потърпевшия Димитър Радев пред "Нова телевизия".

След няколко месеца получава съобщение от Районната прокуратура, че досъдебното производство по случая се спира. С това съобщение за мъжа случаят приключва и той е убеден, че повече няма да види автомобила си.

Изненадата идва обаче след две години и половина, когато това лято пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него се съобщава, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал "Дружба" в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола.

Когато проверява, се оказва, че Димитър дължи солена такса за тригодишния престой на открадната си кола на наказателния паркинг – близо 16 000 лева.

Оказало се, че крадецът просто свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар в столицата, в зона за платено паркиране. Оттам "паякът" съвсем логично я е вдигнал. От Центъра за градска мобилност обаче не знаели, че автомобилът се издирва.

От МВР пък щели да проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години, а на практика е издирван.

Димитър Радев се закани, че обмисля да съди и МВР, и Центъра за градска мобилност. А съдбата на стария автомобил след 3 години стоене на паркинга е ясна – ще отиде за скрап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
нищо няма да плати,заглавието търси сензация, но слагам каса бира и казан шкембе че някак си ще се оправят мвр и паркинга.
18
1
 
5
 
! Отговори
100 Карата преди 6 години
Ха,Ха ... какъв по-добър пример за корупция в МВР.Да няма връзка с задържани автомобили, и МВР.То за това ли при най-голямите престъпления никога не са откриват колите при извършването на престъплението.Значи просто ги прибирали ? Ноо кар ,Но престъплениемно виновни.А куките всеки ден с нови коли,абе от къде тези кинти бе ?
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахахахаполицаите искат увеличение на заплатите. Това е начин да рекетират нормалните хора. Защото от "ненормалните" нищо не могат да вземат. България може спокойно да бъде съдена за геноцид над нормалните хора.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Питам се , тези от Искър след като са му намерили адреса не можеха ли да му пратят писмо на първия, втория месец , а не подир 2 години."Ти луд ли си, надушили са пенсионер за ало измама. Само че не е клъвнал според очакванията.
15
0
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ха, ха, нашата полюция ни пази!
14
2
 
17
 
! Отговори
Padre mio преди 6 години
Боже, боже... Градска мобилност да нямат връзка с МВР при кражба на автомобили... Абсурдистан
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, като всички в тая държава си играят *** "мутраци"
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е да нямаш кола. И без това, шоферите не са приятна социална група, никой не ги харесва.
11
4
 
24
 
! Отговори
уЧУДЕН преди 6 години
А министърът на вътрешните работи - цитат: "оставката ми зависи от ББ". Моментално да си подава оставката, заедно с Фандъчкова и да ходят да садят картофи в Самоков. Пълно безумие е това, което се е случило с колата на човека.
10
1
 
33
 
! Отговори
Един преди 6 години
"МВР и прокуратурата впрягат ресурс" - това да се чете "Пращат най-младия в РПУ-то да купи семки от кварталния магазин".
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се , тези от Искър след като са му намерили адреса не можеха ли да му пратят писмо на първия, втория месец , а не подир 2 години.
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекета на Фъндъка и ГЕРБ.
7
1
 
89
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Редно е, като вдигнат колата да уведомят собственика къде да си я потърси, а не да обикаляш като гламав и да си играеш на тука има, тука нема. В България всичко се върши по груб, арогантен и мутренски начин. Няма уважение към човека.
6
2
 
55
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Ако автомобилът наистина беше издирван, щяха да разберат, че е краден. У нас краден автомобил се намира случайно или ако се блъсне в патрулка.... На мен също ми изчезна товарен автомобил. Междувременно получих заплашителни писма, че ако не му подновят гражданската, щели служебно да го отрегистрират. Не я поднови, не го отрегистрираха. След 1 година отидох да го спра от движение, за да не му тече повече данък. Ей това е нашата полиция и държава.
5
4
 
21
 
! Отговори
Do kude propadnahme преди 6 години
(Hahah- ne e shmeshno de) To tova i na durjava ot 3-svqt ne mqza. Tova e pulen zoopark.Uspeh bratq i sestri v borbata s loshite tam!
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измислиха нова система за събиране на пари от народа ,на софийска обшина и трябва повече сресва, така че всеки трик им е добре дошъл.А те са добри в това.
3
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесиите продължавата във вашата хубава страна. Това ако се случи тук в бялата държава ще ми купят нов автомобил плюс това ще ми платят 100 000 евро за това че са ме оставили да ходя пеша цели 3 години.
2
1
 
55
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
3 години полицаите са се мъчили да се уредят като дилъри на дрога. До някакъв таралясник ли им било?
1
2
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
между бюрократите има координация само когато иде реч за крадене