Уикендът – слънчев и топъл, от понеделник почва захлаждане

Температурите през почивните дни ще са до 26 градуса
Обновена: 20 окт 2017 21:21 | 20 окт 2017 20:50,
0
Уикендът – слънчев и топъл, от понеделник почва захлаждане
Снимка: архив Reuters

През нощта над по-голямата част от страната ще има разкъсана, предимно висока облачност. Призори в равнините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Ще е почти тихо с минимални температури между 5° и 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за "Фокус" дежурният синоптик.

През деня времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

По Черноморието преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но в следобедните часове видимостта ще се подобри и ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18 – 20°. Температурата на морската вода е 17 – 18°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бал.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който привечер ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В неделя вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат, но ще преобладава слънчево време.

През нощта срещу понеделник облачността бързо ще се увеличи. В понеделник през деня ще бъде предимно облачно, от запад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат Западна и Централна България. На места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество, в следобедните часове придружени и с гръмотевици. Температурите в западната половина от страната ще се понижат, максималните ще са 15°-18°, а в югоизточните райони, където за кратко вятърът ще е от юг-югоизток, ще са все още по-високи - до около 22°-23°.

Във вторник, по преминаващия през Гърция средиземноморски циклон, валежи ще има на много места в страната, по-голяма е вероятността за значителни количества в Южна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили. Максимални температури в много райони между 11° и 16°, минимални – между 8° и 13°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари