До 7000 лв. глоба за манипулиране на километража!?

Предвижда се единен стикер за изправност на колите
21 окт 2017 12:41, Петя Славова
66
До 7000 лв. глоба за манипулиране на километража!?
Снимка: архив, Булфото

До 7000 е глобата за манипулиране на километража на автомобил при технически преглед. Това предвиждат одобрени от транспортната комисия в парламента промени в Закона за движение по пътищата, съобщава "24 часа".

3000 лв. е санкцията за преглед с уреди или техника, на които е нарушена изискуемата маркировка или пломба. Глобите за шофиране на неизправни автомобили ще бъде определяна от риска за движението.

50 лв. ще бъде за незначителни неизправности, 200 лв. за значителни и 500 лв., ако има сериозен риск за катастрофа.

Предвижда се единен стикер за изправност на колите, възможност за онлайн проверка на какви километри трябва да бъде автомобилът спрямо годишните технически прегледи и в договор за покупко-продажба да се разписват километрите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Само не знам как ще хванат джамбазите които вкарват колите от западна Европа? Вкарвам я на 400 хиляди км, връщам я на 160 хиляди и минавам първи преглед в България на който ще се впише 160 хиляди. Следователно оставам чист нали? Трябва да се направи единна европейска система в която по номера на шаси и/или двигател да се въвеждат километрите при преглед! А това за основния ремонт, че става на 0км съм съгласен. В такива ситуации за да се докаже се показват фактирите за ремонта на купувача.
60
1
 
2
 
! Отговори
Станойчо преди 6 години
А стандарта, заплатите, качеството на инфраструктурата същите ли са. Данъците за колите също се формират по малоум'ен начин.
59
7
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
До 58 ей най после един нормален човек в тоя сайт. Естествено че в България пътищата са по евтини в пъти от тези в Гърция Италия че и Сърбия. Солун -Атина е 500 км. 40 ЕВРО в едната посока. Тука толко ти е винетката и пак реват.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГанчоХората в Европа изминават от 50 000 до 100 000 км на година.-----------------Средния пробег на един личен автомобил е 15-20 000 км на година.
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смея да твърдя, че в България за данъците, които плащаме, има перфектни пътища.
56
3
 
2
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Русофилските келемета явно обичат да манипулират километражи.С какъв кеф бих строшил главата на някой такъв манипулатор (на километражи)...
55
6
 
5
 
! Отговори
Дедо ви преди 6 години
Ако си направя основен ремонт на мотора на моята жигула която е на 260 хиляди километра,както и на ходовата част, става на нула километри, т.е. нова кола няма да мога да зануля килиметража ако не съм направил ремонта в някой мастит сервиз на цена колкото една кола на старо....километража никак не е важен когато мотора и ходовата част са добри...Но това е поредния рекет срещу българина от безумните ни управници!!!!
54
5
 
11
 
! Отговори
няма будали преди 6 години
Тия в охранените в парламента нека направят заплатите на българите европейски и тогава съм убеден че 90% от българите ще си купуват НОВИ коли и няма да има нужда от такива *** закони. Българина не е глупав и много добре знае, колко са реалните километри на 10-годишните коли, но африканските доходи на които е подложен го принуждават да купува това което му е по джоба
53
4
 
19
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Не е ввъпроса в километража,а по долното написано за неизправностите и как войната срещу народа върви с пълна сила...но явно заспалия булгаропитек спинка и блее
52
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашизма и диктатурата настъпват. Големите търговци никой няма да ги глобява, но незначителните собственици на незначителни стари коли отново ще пълнят хазната на ненаситните корумпирани управници.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам, че тук са само джамбазите, като гледам коментарите.Стига измами вече.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна трябваше да се направи това.....аман от автомошеници
49
1
 
34
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
Не е ли по добре първо да глобите всички менте производители на масла ,сирена ,кашкавал ,месни продукти,не ви е срам изедници.
48
0
 
18
 
! Отговори
Смуки преди 6 години
На моя кош вчера му смених уредите поради повреда, и сега от 400 000 стана на 160 000 без да търся хакери :)
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Край бачкаш ли
46
0
 
16
 
! Отговори
Добър ден преди 6 години
Туй у Булгарето ако е живот здраве му кажи.Пътища като след война,леки кола пета употреба,управници хич ги няма,полицай кадърен трудно ще срещнеш,мутри и селяни в изобилие,чалгари и чалгарки на всеки метър,пияни и надрусани младежи колкото душа сака,съдебна с-*** нула,икономика,земеделие мортос,здравеопазване...мани,мани и бялата мафия хич не прощава.Така че яЖти,пиЙти и сИрете,така и така бедни ке умрете.Наздраве
45
3
 
10
 
! Отговори
Ваклери преди 6 години
99.99.99% от търкалящите се по пътищата ни и продаващите се в Горубляне и Дупница бидони са с претъркан от превъртане километраж! Факт. "Гаражна", "умрел Дедо", "бастуна още и е у багажника" и др. жмелове сичко е с бастосан километраж! Ако се прилага закона, требе да не остане не глобен шАфьор!
44
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
Като гледам бая народ се е разпознал като беден и *** с по две-три стари коли в семейството.
43
3
 
13
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Епопеята започва със скъпия петрол!Франсетата внедриха ХДИ 3-4 литра,макароните Комънрейла и те толкова.Японците ги застреляха с Приус и хибридната технология ,а Електрическата Тесла и Водородната клетка ги закопаха.И когато чудовището на петролните шейхове взе да диша на умирачка ,щедрите еколози решиха да надуят цените на горивата с Дизел Бан.Кое те трови повече 3 литра катализиран дизел или 8 литра бензин на 100 ?
42
13
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българите имат МНОГО но СТАРИ коли защото тук няма прегледи. В България няма нещо което да не може да издържи годишен технически преглед. Казвам нещо защото съм сигурен че и без кола можете да минете преглед. Резултата - бавно задушаване в дима на древни автомобили без катализатори. От мен да запомните Бедните почти винаги са Прости. Бедни са щото са прости и обратно.