На ръба: Криза и в болницата в Димитровград

Медици готови за протест заради неизплатени заплати
23 окт 2017 16:30,
8
На ръба: Криза и в болницата в Димитровград
Снимка: "Дарик"

На ръба на оцеляването е за пореден път общинската болница в Димитровград "Св. Екатерина", пишат в отворено писмо до общината, здравното министерство, омбудсмана и медиите заетите в лечебното заведение.
Недоволството им е провокирано най-вече от неизплащаните в пълен размер от 2015 г. до момента възнаграждения, както и неизплатените средства за извънреден труд.

"Налага се сами да купуваме консумативи, хигиенни средства, както и работно облекло поради липсата на пари за това", посочиха работещите в МБАЛ "Св. Екатерина"

"Не искаме старите задължения на болницата да се изплащат от нашите заплати, защото и ние сме на ръба на оцеляването, като не ги получаваме в пълен размер и на практика вземаме по 250-270 лв. месечно", посочиха още подписалите писмото.

Под отвореното писмо подписи са положили 105 души от медицинския персонал в здравното заведение. Според синдикалния лидер на КНСБ организацията Златка Генчева, изходът е общината да предприеме спешни мерки за спасяване на болницата, която обслужва население от около 50 000 души.

Ако апелът им не бъде чут, са готови на протести и дори масово да подават оставки, увериха участниците в днешното недоволство.

Управителят д-р Матей Матеев на 20 октомври е депозирал в общината заявление за напускане.

"Договорът ми изтече още на 27 юли и след като работещите не са доволни, аз също подавам оставката си", коментира той пред "Дарик" и посочи, че при встъпването му в длъжност е заварил стационара със задължения за над 4 млн. лв., които към момента са 1.5 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРО преди 6 години
До Не лъжете! И 1 МИЛИАРД НОВ ЗАЕМ! КРАДАТ ВЕЧЕ НЕ САМО ОТ НАС, А И ОТ ТИЯ, ДЕТО ОЩЕ НЕ СА РОДЕНИ!
4
0
 
5
 
! Отговори
Ina преди 6 години
Shto za *** sa tezi, ot 2015 im plashtat po 250 leva mesehno i ovcete prodaljavat da rabotiat. Ami i tiah da im sprat i da rabotiat bez pari shtom sa tolkoz tapi robi. Ai siktir, robsko pleme
3
2
 
8
 
! Отговори
www преди 6 години
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОПА....
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в България има 345 болнични заведения.Много са,особено тези ,които имитират дейност,а не работят ефективно и отдавна са престанали да бъдат истински болници,а морги.Това е като 240 неефективни депутати.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма заеми и затова. Как може някой да повиши доверието си в държава, която не развива китоловна флотилия с кораби на стойността на теглото им измерено в благородни метали. Нали имаме излишъци в бюджета, защото всичко е добре балансирано.:)