Земетресение с магнитуд 4 край Своге, усетено е в София

Трусът е регистриран минути преди 7 часа
Обновена: 11 ное 2017 10:12 | 11 ное 2017 08:04, Елка Василева
50
Земетресение с магнитуд 4 край Своге, усетено е в София
Снимка: архив, Reuters

Земетресение с магнитуд 4 по Рихтер е регистрирано тази сутрин на територията на България, съобщиха от Националният институт по геофизика, геодезия и география.

Според Европейския сеизмоологичен център магнитудът на труса е бил 3,9.

Трусът е регистриран на 30 километра северно от София, в района на Своге. Дълбочината му е 13,9 км.

Земетресението е станало 5 минути преди 7 часа.

То е било усетено на много места в София.
 
Обстановката след земетресението е спокойна, нямаше паника и към момента няма данни за никакви щети. Това каза за „Фокус“ кметът на община Своге Емил Иванов. „Докладвал съм в Гражданска защита. Магнитудът на земетресението е около 3-4 по скалата на Рихтер. Засега няма никакви щети и нищо обезпокоително. Обстановката е спокойна, нямаше паника, тъй като земетресението беше много кратко“, обясни Емил Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Свогеземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Към господина софиянец. Ако беше малко по грамотен и вещ и пазнаваш историята, щеше ся се срамуваш ат потеклото си на софиянец_ глупав и мързелив шоп е истинския софиянец Елита на софия на времето идва от проминцията Габрово Копривщица Русе и т. Н. Та г- н шопе засрамете се и не се показвайте
31
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 24. В София от 30 години няма Софиянци. Това ви го казвам като Софиянец трето поколение. Всички Софиянци още в началото на 90-те се изнесохме от София и сме в чужбина. Не говоря за Софиянци които живеят в София в момента защото те не са кореняци а бяха работници в строителството и кремиковци и по този начин станаха софиянци. Ако ние кореняците Софиянци не бяхме се изнесли едвали тези които ви управляват щяха да вземат някога власт. Нямаше да позволиме на *** да се гаврят с народа!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази сила от 4 едвали се е усетила в приземните етажи. Може да са го усетили по високите и най вече 15 етажните блокове. Дано да не става по голямо че както сме я втасали хептен ще я довтасаме. С тези управници направо живи сме закопани.
29
0
 
14
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
Да не са гръмнали пак някой банкомат?
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях на работа в болницата в Своге сутринта към седем без нещо бях седнал на компютъра първо прозорците зазвъняха,после се усети разклащане,и сградата която е доста стара започна да скърца и пука,и това беше всичко,трая не повече от десетина секунди.Нищо общо с Пернишкото земетресение преди 5 години, когато също бях на работа,в 3 и половина земята забуча имаше силни тласъци,беше много по страшно.Това е с две думи,много хора дори в Своге не са го усетили,беше рано и са спели.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 30-ина метра от бул."Витоша" съм.По време на земетресението всички у дома спяхме и никой не е усетил нищо.
26
3
 
11
 
! Отговори
радиация ганева преди 6 години
Запазете спокойствие.Няма полза от паника.Просто пластовете почват да потъват.
25
7
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Злобар, да не те шибне тебе някоя деветка и после да ми ревеш за помощи, че ти е паднала кочинката дето цял живот си я вдигал на село?
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сър ПичукДа господин инженер. Пълзи кофража, а вътре стомана и бетон. Ти каза, че няма носещи стени. Носещи стени има.
23
2
 
7
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Не се прави на умник! Хората казват "носещи стени" на антиземетръсните шайби, които ги има между колоните на твоето блокче ;-)
22
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде честито на софиянци. Следващия път 9 стеоен по рихтер
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сър ПичукЕдин блок строен чрез пълзене на бетон има ли носещи стени. Да, ИМА. Недей да пишеш глупости, защото се излагаш, но повече от това няма накъде.пп. има доста такива блокове не са един или два.
20
0
 
2
 
! Отговори
крайно време преди 6 години
Първи данни че инж.геолог Валери Илиев е работил в региона
19
0
 
13
 
! Отговори
мухмурлука мина преди 6 години
Страната ни и София се намират върху територия на която има сеизмична активност и може да се очакват всякакви земетресения. Искрено се надявам, че тези които строят новите сгради го знаят това и спазват изискванията, а изискванията дали са читави и чисти от корупция.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София кв. Толстой на 12 етаж нищо не се усети.
17
0
 
36
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Жлъчното плюене от страта на софиянци срещу провинциалисти, както и жлъчното плюене на провинциалисти срещу софиянци са всъщност страна на една и съща монета и показват, че ние за жалост нямаме усещането за принадлежност към един народ, към някаква обща кауза и съответно няма как да прогресираме. Много често срещам коментари за това как еди си коя външна сила иска да унищожи България, но си давам сметка, че ние прекрасно се справяме и сами с това!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не мога да разбераЗащото не могат да мучат и ***.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не мога да разбера тези хора, защо пишат такива глупости,.,.,.,.,.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София, района на военна болница. Нищо не се осети на 8 етаж. Интересно, защото своге е по близо от кресна, където при най малкото клатене се осеща тук.Опазил господ да не става, че както се избиват носещи стени и всеки стар блок в центъра се превърна на магазини от долу ще бъде леш. А катуните биха оцелели, защото са леки конструкции .
13
7
 
32
 
! Отговори
Мар преди 6 години
Не мога да повярвам какви коментари има под тази статия, ХОРА ВИЕ СТЕ ЛУДИ. Не държавата ни е виновна, а мисленето Ви.