Всички пътни патрули вече с включени сигнални светлини

Двойно повече полицейски патрули на пътя София-Варна в Ловешко
Обновена: 19 ное 2017 13:37 | 19 ное 2017 13:36, Елка Василева
67
Всички пътни патрули вече с включени сигнални светлини
Снимка: архив, Булфото

Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област са увеличени двойно за всички почивни и празнични дни заради трите тежки катастрофи там в петък и събота. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов на брифинг в село Български извор, където стана един от инцидентите.

През изминалата нощ той заедно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, директора на ОДМВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, областния управител на Ловеч Георги Терзийски и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" инспектираха участъка, където станаха трите катастрофи. Загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от които в критично състояние.

Министър Радев каза, че е свикал миникризисен щаб на място, а днес  очаква от експертите резултатите от анализите на пътния участък.

"Да ни кажат този участък, как ли не го кръщаваме, тези няколко километра тук, защо се е случило това? Имаме вече числа, статистика, но искаме точни анализи, за да се предприемат още мерки", добави Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че е разпоредил и всички пътни патрули на територията на страната вече ще са с включени сигнални светлини.

„Мислим всякакви варианти, но сигурността е и в ръцете на водачите. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима, знаците са обозначени. Вижда се, че е населено място и трябва да кара внимателно. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се стига до увеличаване на пътнотранспортните произшествия“, каза още Маринов.

По думите му причините за тежката катастрофа между автобуса и камиона от петък все още се изясняват.

"Чакаме експертизи, за да се установи дали водачът е получил някаква криза или е вследствие на предприета неправилна маневра. Искаме да имаме факти, за да стъпим на тях и да направим анализ", поясни Младен Маринов.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко имаше видеорегистратор отдавна щеше да е ясно какво е станалоСлагайте си камери , ако някой *** ви засече и излезете от пътя например , можете да покажете записа и да бъде заловен веднага негодникаВече са много евтини
55
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименЯвно никога не сте шофирали от София до Варна, участъка от Ябланица до Велико Търново е най хубавия, прав и отлично маркиран път сигурно в цяла България. Дори в селата пътя е отличен, просто трябва да се спазват елементарни правила за движение.
54
2
 
4
 
! Отговори
Огнян преди 6 години
Наслушахме се на приказки ,че северна България изостава в строежа на пътища и от Свинетка и от Московски и от експерти!Факт- тези пътища са проектирани за автопарка преди повече от 30-40години.днес са неефективни.В АПИ чакат дебели заплати! . Тол система няма а в парламента се приемат лобистки закони !Нормално е Тулупа в униформа с или без сигнални светлини да пърди в патрулката ида чака 20 заплати така са му наредили простите му началници! А ние щегледаме ощепамвтни плочи по пътя!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гост: Не само според доходите но и според автомобила
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диагноза: Държавата е опасна за живеене, поради критичен минимум на нормални хора!
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в парламента има наркодилъри и други престъпници, те искат по пътищата да няма, Гербили с гербили!
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е най-гнусния участък от Варна-София. А и целият път е кирлив. След магистрали следват тесни междуселски пътчета, фрашкани с Тирове, дето правят по10км колони, даже не само тирове, но и разни стари бракми, дето полудяват шофьорите зад тях. И следват луди изпреварвания. Т..Острия министър не можел да схване що ставали бели - я един път да мине оттам без буркани и кортеж, ще му светне в милиционерската глава!
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна глупост е.
48
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
идеята за нарушения по ЗДвП актовете да се съставят в най-близкото РУ ще усложни работата, а и няма съвсем подходящо основание по чл. 72 от ЗМВР за принудително придвижване, ако водачът има документи и не пречи да му се състави акт на място.
47
2
 
8
 
! Отговори
ники преди 6 години
Не може да видиш, че идва кола срещу теб и да не натеснеш спирачките, почти до спрял. На този участъкщ ми се е случвало десетки пъти и се разминаваме, след много псувни от моя страна. При тези ударилите се явно никой не е отстъпвал.
46
3
 
19
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
A това с включените лампи сме го играли през 90те- никакъв ефект,само неразбории.Спираш на червен светофар,а другите ,на които им е зелено също спират и те чакат да минеш.Отмениха го след седмица.
45
3
 
13
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Автомобилите на изпълнителната власт масово не спазват ЗДП.В четвъртък на ул.Вашингтон в София пред ВАС бяха спрели 5-6 автомобила на "Съдебна охрана",разбира се влезли от ул."Екзарх Йосиф" срещу движението.Тръгнаха си пак с/у движението в еднопосочната улица към бул.Т.Александров с тромби и сирени.Настана истински хаос.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината карат дрогирани и пияни явно са малки санкциите за нарушения .ако му вземат книжката за превишена скорост за една година ще мисли как да кара Дай са корумпирани ако автобус ако товарен автонобил или са с претоварка или превишена скорост уж ползват тахо шайби не че не се манипулират В България всичко е трагедия война не ни трябва . Интересно как в Гърция спазват всички закони като мушици са
43
4
 
30
 
! Отговори
Шефер преди 6 години
Миналата година, на "магистрала" Хемус, посока Търново малко преди Лукойл и движейки се в лявото платно, на десен завой виждам КОН?! Едвам успях да намаля и да се скрия в средната лента зад колата, която иначе беше успоредно на мен. Спрях на Лукойл да си взема едно кафе и да осмисля случилото се и гледам отпред патрулка. Влизам и казвам на полицаите за случилото се. Те, както и останалите клиенти и продавачките започнаха да се хилят.... Чак ме доядя че им казах.
42
3
 
20
 
! Отговори
очевидец преди 6 години
Преди 20-30 години пътищата в Гърция бяха горе-долу като тук. Съответно там имаше сигурно двойно повече смъртни случаи от катастрофи от колкото тук. Със заеми (е, и много крадене) направиха пътища, каквито в България и децата ни няма да доживеят и сега там жертвите на катастрофи са може би на 1/3 от колко в Бг, а гърците карат в пъти повече от нас ... и почти в пъти по-бързо от колкото в Бг. Тук всичко е тъмно, разбито, и като на забавен кадър.
41
9
 
35
 
! Отговори
Ташак Булгаристан преди 6 години
Българина е *** на ента степен! Шофира *** и блъска като на блъскащи колички,псува и се мисли за умен и важен.Това е болестно състояние ,това е епидемия ,но обвинява асфалта и Бойко.
40
1
 
18
 
! Отговори
@@@-продължение преди 6 години
И колкото статистиката на КАТ да е стъкмистика,фактите със зверските катастрофи и техните жертви са налице?!?А мисля,че основната функция на КАТ е ПЪРВО ПРЕВЕНЦИЯТА,а ПОСЛЕ САНКЦИЯТА!!!И докато по-улиците и пътищата,особенно в по-малките населени места си играем на наши и ваши,паметниците край пътищата ще се увеличават,както и трагичните новини?!?А след този пътен ад в "отсечката на смъртта",в ОД на МВР Ловеч и РУ "Полиция" Угърчин следва да валят ОСТАВКИ!!!
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епа Боц направи европейски магистрали.За кво са ни патрули?Имаме страхотни пътища.
38
4
 
23
 
! Отговори
@@@ преди 6 години
Не само да стоят и дремят,и да си гледат часовника през пет минути,кога ще им свърши смяната,но и да РАБОТЯТ!!!Защото всички ние сме свидетели на ежедневни нарушения на закона и правилника,и в градове,и в села,и извън населени места,но виждаме и БЕЗДЕЙСТВИЕТО,БЕЗХАБЕРИЕТО на пътните полицаи?!?Или стоят в патрулките,или вън от тях с ръце в джобовете,и оглеждат и ослушват,като гърмяни зайци или . лалугери?!?Иначе,май са най-активни,когато протестират за по-големи заплати?!?
37
19
 
18
 
! Отговори
666 преди 6 години
Герб строят гробовни пътища от къвав асфалт.