17 години за баща, хвърлил бебето си в тоалетна

Новороденото се появило на бял свят здраво и жизнено
24 ное 2017 22:49,
25
17 години за баща, хвърлил бебето си в тоалетна
Снимка: Visualhunt

32-годишният В. Ангелов получи 17-годишна присъда за зверско убийство на новороденото си дете. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана съдът е признал за виновен подсъдимия за извършеното от него престъпление, потвърдиха от Софийската апелативна прокуратура – София.

Подсъдимият живеел на съпружески начала от 2009 г. със С.Ц., първо в Долни Цибър, а след това в Игнатово, област Монтана. От съжителството те имат две деца – на 7 и 4 години. През пролетта на 2015 г. жената разбрала, че е бременна.

С мъжа си пред никого не признали истината за промените във външния й вид. Обяснявали, че получила бъбречни проблеми.

Вечерта на 22.07.2015 г. Ангелов се прибрал в къщи и заварил жена си да ражда. Бебето се появило на бял свят живо, изплакало и мърдало крайниците си.

Бащата изхвърлил пъпната връв, след което изнесъл новороденото момиченце в двора, където го увил в дреха и го притиснал в областта на шията, докато го умъртви. След това В. Ангелов пуснал трупчето във външната тоалетна.

Когато се върнал в къщата, той заварил жена си да лежи на пода в неконтактно състояние. Залял я с вода, опитал се да й помогне, след което потърсил медицинска помощ на телефон за спешни случаи 112.

С.Ц. била приета в МБАЛ – Лом, където състоянието й било стабилизирано. При извършения по-късно преглед, лекарите установили признаци на скорошно раждане.

От заключението на съдебномедицинска експертиза на трупчето на новороденото, е установено, че детето се е родило доносено и жизнеспособно, без външни и вътрешни аномалии.

За извършеното от Ангелов престъпление съдът му е наложил наказание от 17 години "лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно за съдиите бебето не е човек.В нормална държава,тоя щяха да го осъдят до живот.Дори и в демократична Америка в някои щати щяха да го осъдят на смърт,а тук се гаврим с жертвите.То сега е на по-добро място,което не оневинява убиеца.
10
2
 
9
 
! Отговори
. преди 6 години
..... не са хора. Това убито и изхвърлено в тоалетната живо същество да лежи на съвеста на престъпните съдии, прокурори и прочее , имащи власт да съдятжв тази дупка, за такова престъпление в най-голямата съвременна демокрация -САЩ се дават по няколко доживотни, 17 години за такова зверско престъпление е подигравка с понятието правосъдие, явно че се създават условия които да гонят хората от тази дупка.
9
3
 
17
 
! Отговори
темида преди 6 години
и 18 г. затвор за няколко шамара над новородено бебе...къде е справедливостта? В единият случай имаме изнервена , болна жена, която удря съзнателно новородено бебе, което сега е живо и здраво, а в другият случай имаме баща, който убива по мъчителен начин детето си, което уви сега е мъртво. БГ темидата признава вина повече за живото отколкото за убитото дете!
8
0
 
16
 
! Отговори
мургав посинел преди 6 години
*** не са свикнали да работят, освен когато крадат. Те са свикнали децата им да печелят пари с кражби, проституиране и просене. Затова не са искали да си губят времето с отглеждането на още деца. Освен че си продават гласовете на изборите, те продават и децата и жените си като животни. Този убиец на детето си е планирал убийството предварително, след като са крили от хората за бременността на жена му. За такива доживотна присъда трябва, защото корумпираните ще ги освободят.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е СОЦИАЛИСТ, ТИПИЧЕН ИЗБИРАТЕЛ НА БСП
6
0
 
16
 
! Отговори
майка преди 6 години
Чудя се какво може да се очаква от ,,човек,, постъпил така със СОБСТВЕНОТО си дете...?!
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора копнеят за деца. Колко примитивен мозък може да измисли такова ужасно дело.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***... Не си никакъв *** ти, прекалено си нормален с тези реакции.
3
1
 
28
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Най ценното което имам...и ще остане след мен...и ще носи частичка от мен , е сина ми.Гледам го как расте...как става човече.... като ме види и свети...обичам го повече от всичко.Този у р о д ... тази твар....този ***... не мога да намеря думи - за това чудовище.. как може да убиеш собственото си безпомощно бебе?Какво е това сърце - способно на такова неописуемо зверство...този не трябва да живее редом с нас..да мърси въздуха и земята с присъствието си! Да го кремират...и да хвърлят останки
2
1
 
22
 
! Отговори
двойни стандарти преди 6 години
Той "В. Ангелов" а тя "С.Ц.". Принципно и неговото име трябваше "по традиция" да е само инициали, но нали името е българско, а не малцинствено, естествено че ще го напишете цялото...
1
12
 
8
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Много сте му дали. Този е спестил бюджетни пари за едно гърло по-малко. Сега ще трябва да го хрантутим в затвора. До 3-тата година да сте го пуснали.