Лекар, полицай, балерина... Като порасна ще стана

Какво очаква децата ни в професионален план?
24 ное 2017 21:43, Екип на Bloomberg
6
Лекар, полицай, балерина... Като порасна ще стана
Снимка: Pixabay

При предишните поколения имаше линеен път на развитие. Човек стъпваше на образователната пътека и вървеше линейно – основно, средно, висше образование, работа по специалността – първа, втора, евентуално трета, кариерно израстване и накрая възможност за заслужена почивка. При нашите деца няма да е така.

Това каза Марина Стефанова, директор "Устойчиво развитие" на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всичко вече се развива паралелно, многопластово, посочи Стефанова. Новото поколение ще има над 4-5 професионални специалности, т.е. не говорим за смяна на работното място, за професионално преориентиране, учене през целия живот.

"Търсенето на нови професионални изяви и кариерни възможности ще бъде част от ежедневната реализация, ежедневния избор. То няма да е толкова фатално, както при нас".

В разговора бе обстойно обсъден и предстоящия Детски базар на професиите, който ще се проведе в София утре (25 ноември) и вдругиден (26 ноември). Какви са целите на събитието и с какво то ще помогне на следващото поколение да избере професионалния си път? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво бъдеще,бе!Че те вече са го започнали!Я вижте,какви професии - ***,бандит,политик,всички вкупом се съвместяват от един,една,едно безполово и всички събрани на пиацата,наречена "народно събрание",на изповедалнята на юроспийските ценности!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз исках да стана КОСМОНАВТ!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детски база, на професиите? А на него ще обясняват ли на малките момиченца, че не всички могат да станат принцеси? Я стига глупости! Спомнете си ние като сме били на 10 какви идеи сме имали за кариера. Балерини, принцеси, космонавти... да, хубаво е да има кариерен базар, ама да е за хора над 15-16.
1
0
 
11
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Аз го разбрах така- водопроводчикът ще може да се преквалифицира и за гинеколог....все са тръби