Рибари в Царево на протест: Вземат лицензите ни!

Ще протестират и на Никулден, ще пекат луканка вместо риба
24 ное 2017 13:23, Анисия Иванова
6

Близо 200 рибари протестираха днес на пристанището в Царево заради отнети лицензи от Агенцията по рибарство и аквакултури. Те обвиняват държавата, че погребва дребния риболов.

По думите им се взимат лицензите от малките рибари и се дават на големите кораби.

Рибарите от Бургаска област ще протестират и на Никулден с траурни лентички. Заканиха се, че на площада в Бургас ще пекат луканка вместо риба. Директорът на Агенцията Галин Николов отговори, че законовата процедура е спазена, съобщи Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че риболовният капацитет е ограничен и за да има лицензи за нови кораби и лодки, трябва да бъдат отнети съществуващите.

Към момента такъв лиценз имат 2000 кораба, от тях 1700 са малки лодки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
ДО 4 преди 6 години
Ти чуваш ли се какво говориш ?Какъв Закон за Рибарите трябва да има ?Влизаш с малката лодка в Черно Море , кеф , ловиш 1-2 килограма сафрид или черникоп .Това ли искаш да забраниш Д.р.и.шл. , и да има Полиция в Морето .Да ....
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина много обича другите да спазват законите , но той не . Иначе отнеха хляба на рибаря звучи миловидно , но не е истина . Просто има закон и трябва да се спазва . Затова имаме виц в България - Закона е врата у полето , само балъците минават през нея .
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми той Суджука риба не яде, така че спукана ви е работата. Освен ако не му извадите един голям омар, да го нагъне с малко мас.
1
2
 
9
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Да потърсят съдействие от свещеник Похос Микаелян в Бургас както и от архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.