Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!

Стоял с часове в коридора с надеждата някой да го приеме
Обновена: 13 дек 2017 09:51 | 12 дек 2017 18:30, Камелия Цветанова
141
Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!
Снимка: Булфото, архив

45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай, след като часове наред бил разкарван по кабинети без да бъде приет. От болницата отрекоха.
 
Динко Димов бил на гости при родителите си в първомайското село Православен, когато му станало зле и баща му го закарал с автомобил при личния лекар в Първомай, съобщи Dir.bg.
 
"Беше настинал, след като дойде от Кърджали. Състоянието му никак не бе добро. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, после до болницата, пак обратно до личния лекар. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му лекар каза, че не чувал дробовете му, но защото явно бил "дебел", разказа бащата Димо Димов.

45-годишният Динко бил голям мъж, тежал около 130 кг.

След направена рентгенова снимка се оказало, че има двустранна бронхопневмония.

"Петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се обратно при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, но никаква банка. Динко ми каза да се прибирам на село. Купих му нещо за ядене. Питах лекари няма ли да го приемат. Всички вдигат рамене. Оставих сина си в коридора и тръгнах. След около два часа ми се обадиха, че е починал. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми казаха, че е починал в коридора и докарали тялото от там", обясни покрусеният баща.

Той твърди, че медиците в отделението по вътрешни болести на МБАЛ-Първомай му казали: "Да си го докарал по-рано като е зле".

Директорът на МБАЛ-Първомай д-р Румяна Бойлова обясни, че 45-годишният Динко Димов е приет в лечебното заведение на 5 декември в 12:56 ч. в крайно тежко общо състояние.

Тя категорично отхвърли твърденията на бащата на Димов, че той не е бил приет за лечение и е бил оставен в коридора.
 
"От назначената от личния лекар пулмография на пациента е установено, че той страда от двустранна бронхопневмония, но има и кардиомиопатия. Хоспитализиран е във вътрешно отделение с цианоза и са направени спешно изследвания. Категорично не е бил оставен в коридора", твърди директорът на болницата.
 
По думите й Динко Димов е бил и с метаболитна ацидоза и въпреки усилията на екипа, пациентът е изпаднал в клинична смърт и в 16:33 ч. е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
1
 
! Отговори
гневна компания преди 6 години
Е,те ти,това е здравна реформа! Европейцитеряпа да ядат! Нашите 240 *** в НС,барабар с некадърното правителство пак шашнахасвета с *** си закони в здравеопазването.Грабнаха световната статуетка на ГЛУПОСТА.Няма съмнение ПЪРВИ са!
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искате безплатно,бре. Ей това е безплатно.Вместо да давате пари на доктора ще ги давате на попа.Въпрос на приоритети!
126
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Иван Костов кога ще го съдим за престъпната приватизация?Много ще му отива затворническа пижама на тоя предател, нали?
125
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Медицината е търговия, здравето е стока, лекарите са търговци.Така е при демокрацията и капитализма, свиквайте.Нали скачахте по площадите за да дойдат некадърниците от СДС и ДСБ да разсипят държавата?Недейте да ревете, ще го търсите Тодор Живков-последният БГ-държавник.Не като сегашните крадливи политици.
124
0
 
2
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Освен това никъде не видях в коментарите някой да казва, че данъкоплатец (без значение от данъците му) не трябва да се лекува. Напротив само данъкоплатците трябва да имат достъп до болници. Всеки който не плаща данъци просто не фигурира в системата и няма достъп до каквито и да било държавни услуги или плащания. Това е.
123
0
 
2
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До АнонименМного хора плащат ниски данъци защото знаят, че няма смисъл да плащат високи. *** пример. Дали плащаш 100 лева данъци или 10 000 е все тая, получаваш едно и също отношение и винаги когато отидеш за направление няма и искат да плащаш кеш. Затова масата от данъкоплатците предпочитат да не плащат и поне тогава да отиват с ясната мисъл, че сами трябва да се оправят. И е така защото няма поименни партиди!
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия и Франция ще ги излекуват, ако отидат в спешното,защото са цивилизовани (имам предвид без да питат за парите първо и второ имат специалисти). Всеки работещ плаща данъци,въпросът е че много хора плащат ниски данъци, заради ниските си доходи. И според някои селяци не трябва да се лекуват.милиардите изтичат заради кражби, а не заради пенсионерите и младите хора без стаж. За пенсионерите е късно, но съветвам младите да се евакуират за да бъдат цивилизовани хора,защото у нас е невъзможно
121
1
 
1
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До питащМного просто - оставяш ги да се лекуват както искат. Ако желаят на шаман да ходят, ако искат в Германия да ходят, тяхна си работа. Като не си плащал данъци за държавата ти не съществуваш. Тогава ще има пари и за пенсионери и за болници и за всичко. Сега харчим милиарди за ***, а за тези които внасят все няма.
120
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При този грозен и очеваден случай в Първомай ,кой ще си отиде от поста си-завеждащ отделение или главния лекар?Според Хипократовата клетва и морално е да бъдат и двамата!
119
0
 
2
 
! Отговори
питащ преди 6 години
До Dies А как да лекуваме *** дето са ни основния матрял на избори?
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото , че такива не социални напълниха софето,а ние от софето треа се изнасяме по белите социални общества. Това е истината, всички с професионалисти - бежанци. И нека са доволни лекарите, дето часно предлагат елайзи за гонорея и се смятат за успели или програмистчетата дето мажат джави за смартфони или техниците в клоновете на единствените две чужди истински корпорации у нас, и да се лекуват колкото си плащат.
117
1
 
1
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
данъци те лекуват. Ако не си те питат дали плащаш кеш. Ако платиш влизаш за лечение, ако не те изхвърлят и се лекувай както и където искаш. Така ще се спре и с кражбите, защото ще е нужно ти лично да се чекираш и няма да има как лекари да източват касата, и лекарите няма да правят разходи за хора без осигуровки. И това е. Просто въвеждане на индивидуална партида решава всички проблеми и в НЗОК и в пенсионното и в социалното .Като не си плащал данъци нямаш достъп и пари ще има за всички изрядни!
116
0
 
3
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Простата истина е, че всичко тръгва отгоре. Държавата не управлява добре болниците. Изисква стотици хиляди листи с безполезна бумащина и от лекари и от пациенти. Парите плащани от гражданите на НЗОК вместо да отиват по направления потъват някъде (но и те незнаят къде) Просто решение на сложен казус - в личните карти чип - вързан към ИНДИВИДУАЛНА партида (поименна, в случай на смърт да се наследява остатъка от най близките роднини). Когато влезеш да се лекуваш проверяват те и ако си плащал -
115
4
 
6
 
! Отговори
Несоицален преди 6 години
Аз знам една руска мъдрост "врач это помощник смерти". Иначе ако говорим за здравна реформа е време да се въведе принципа "колкото плащаш, толкова получаваш". А не едни плащаме за сметка на други и после получаваме същата услуга, ако не и по-лоша. Предлагам двукомпонентна внаска за ЗО. Едната част задължителна за всички пък била и тя по-висока, за да има и качество на услугата, а другата част да се събира във фонд и когато ти се наложи да можеш да си плащаш скъпи операции или частни прегледи !
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ели 4, Re: 116На който лекар му харесва заплащането и условията в Израел, да отива да практикува там. Никой не държи лекарите насила тук.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Зозо'Искам да си правя профилактични прегледи...и давам окло 500 лв годишно...Нява добър лекар, който да преглежда по здравна каса. Преди 2 дни ходих до Факултета по алергология с талон...Предварително записване, чакане над 2 часа и НИЩО!!!
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наказан лекар НЯМА! Няма и наказани от болничната администрация.
111
3
 
5
 
! Отговори
Med.sestra преди 6 години
Lekarite v bg se mislyat za bigove Nagli grubi revat samo za pari Daje tova k9eto poluchavat im.e mnogo
110
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това съм писал по долу, прогресивно облагане,което да осигури повече средства за здравеопазване и образование и наука. Имам предвид заплати за повече изисквания и по голяма конкуренция. Апаратура има предостатъчно и в здравеопазването и в научните институти,осигурена от ЕС.Специалисти йок. Както казах, в Япония здравните осигуровки са прогресивни.ако при нас минималната вноска остане тази за бедните и се увеличава нагоре,ще се натрупат повече средства.
109
9
 
2
 
! Отговори
Ели 4, Re: 116 преди 6 години
Ела да видиш какво е детска ракова болница в Израел, няма да разбереш, че е болница. Ела да видиш каква апаратура, технология, условия за лекари и пациенти има в Израел.Виж пациента, който не плаща стотинка, ако е здравно осигурен. Виж лекарят в Израел, който получава минимум 120 хиляди долара годишна заплата.Много грозен български манталитет да обвинявате лекарите в БГ.Защо не дарявате в държавни болници?! Българите?! 1 милион да минат през Пирогов за 2 год. и да дарят 5 лв. анонимно е сума.