Обезопасяват кръстовището, където загина Фатиме

Всички неправилно паркирани коли вече са отстранени
14 дек 2017 11:45, Красимир Ангелов
22
Обезопасяват кръстовището, където загина Фатиме
Снимка: Булфото

Започна обезопасяването на кръстовището на улица "Славянска" в Благоевград, където камион блъсна и отне живота на 19-годишната студентка Фатиме Колешова.

Още по темата

След трагедията в областния център улицата е разчистена от неправилно паркирани автомобили, съобщава "Фокус".

Тази сутрин започна и същинското обезопасяване. Ще бъдат поставени две изкуствени неравности на 30 метра преди пешеходната пътека, в двете посоки. Между тях изрично ще бъде забранено спирането и паркирането на автомобили.

Освен това ще бъде направена и повдигната пешеходна пътека, маркирана в бял и червен цвят, срещу Второ студентско общежитие.

Сред мерките, които ще бъдат предприети още е поставянето на допълнителни светлинни знаци с автономно ел. захранване, указващи, наличието на пешеходни пътеки. Всичко това трябва да бъде изградено до 18 декември.

Решенията за тези действия бяха взети на извънредно заседание на Комисия по безопасност на движението към община Благоевград, свикана от кмета д-р Атанас Камбитов. На заседанието присъстваха и представители на студентската общност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само да обезопасат ами и да построят джамия
17
0
 
0
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
В този град навярно има десетки или стотици пешеходни пътеки като тая. И хиляди, съвсем не регулирани. Ама сега вниманието е точно и само на тази пътека. Идеята е, че веднага се вземат мерки. Може да не се повтори тук, а на друго място? Наистина е жално за това младо и хубаво момиче, така да завърши живота си, преди да започнал реално. Но... Аз НИКОГА не стъпвам на пешеходна пътека, преди да се огледам и да преценя. Близко ли е, далеко ли е, колко бързо кара. И решавам. Не оставям друг да решава
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички кръстовища в страната трябва да се обезопасят, защото българинът (и особено българката) изобщо не спират на пешеходна пътека, направо хвърчат като обезумели да бързат за някъде.
15
0
 
9
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
До 13На времето същите тези, дето се са гербери, им викаха...врагът с партиен билет... Нарочно членуваха в БКП за да могат да пълзят нагоре, плазмодиите .
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10А каква е гаранцията, че с тази опция няма да се злоупотребява? И каква евентуална превенция за нейното ограничаване предлагаш? Каква ще е отговорността на подалия фалшив сигнала и кой ще покрие разходите по щъкането напред-назад за репатрака и служителите? Ред въпроси без отговор.Иначе, е лесно. Ето ти един хипотетичен сценарий с нашенски привкус: мамка му на комшията от горния етаж. Ей сега ще се обадя, щото ония ден си спря колата на мойто място зад блока!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
До АнонименНали?Уж са комунисти, а действията им - чисто фашистки. Как става това най-върлите комунисти от едно време станаха най-върлите антикомунисти сега? Мани тва, ами чисто по фашистки - изчистват страната от хората в нея.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БрадватаЕдинственото което искам да те попитам след твоя коментар (съгласявам се с него!) е следното:Защо и как тъй в биографиите на "управляващите фашисти" има топла, яка, тъмночервена жилка с БКП?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Брадвата
10
1
 
5
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Винаги в България е така. Фигуранти, некадърници сложени само да тежат на столовете. Трябва да стане някоя жертва и Народа да им каже какво трябва да се направи. Защо се махна "народна" република, дип харно си беше, а сега всякакви тунеядци смучат кръвта на българските граждани. На всяко нещо му идва края, ама защо да е така ???!!!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът с неправилното паркиране може да бъде много бързо решен, ако всеки гражданин може да подаде сигнал и колата отива експресно на накателен паркинг за сметка на собственика+ шофьора и солидна глоба за нарушение на правилника.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7От първо лице ли имаш впечатления и ако е да, обадил ли си се в следствието?
7
0
 
4
 
! Отговори
Алекси преди 6 години
Тия Е-та не разбират от шофиране. Винаги кола с регистрация Е гледа да засече, да изпревари и да не чака ... на всякъде е така. Вижте статистиката за кресненското. Колкото пъти съм карал все има някой дето не може да се движи в колона и дава газ в насрещното ... Същото нещо е и в Благоевгпрад. Трябва да му се изрепчиш за да спре *** да не те блъсне на пешеходната
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак след дъжд качулка, гледали сме го тоя филм.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusЩото е куче влачи, диря няма. Както вчера каза някай от Общината, тъй като не било синя/зелена или каквато и да е там още зона, общинската фирма отивала да вдига колите само след обаждане от КАТ...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След дъжд-качулка.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България някой трябва да умре,за да се направи нещо за хората! Същото беше и с легналите полицаи в София! Без жертви никой не си мръдва пръста!
2
0
 
9
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
А истината е, че след толкова много сигнали за точно това кръстовище, кметът и всички в администрацията най-малкото трябваше да подадат оставки. Само че при управляващите фашисти власт с кръв се дава..
1
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А защо досега колите са паркирали там и никой не ги е санкционирал?