Сестрите от Свищов не искат навън, не са луди, не искат лечение...

Проверката по случая продължава
50
Сестрите от Свищов не искат навън, не са луди, не искат лечение...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Двете сестри от Свищов, които от 6 години не са напускали дома си и са били изолирани от околния свят, не са освидетелствани за психиатрични проблеми и не са получавали социални помощи.

Сестрите Анжела и Стефка са на 43 и 42 години. Полицията и социалните са ги намерили в дома им в Свищов в неадекватно състояние и мизерни хигиенни условия.

Още по темата

Медицински екип е установил, че те нямат видими наранявания.

Пред социалните служби двете жени са заявили, че по тяхно желание не са напускали дома си, не са били принуждавани от 65-годишната им майка, предаде БНР.

"Сестрите отказват лечение", заяви Милена Илиева, директор на Социално подпомагане в Свищов.

"Евентуално за необходимостта от принудително лечение решение ще вземе съдът, и прокуратурата води преписка за това. Те са дееспособни. Те не са под запрещение", допълни тя.

Проверката на полицията и прокуратурата по случая продължава.

Двете сестри били много умни и нямали проблеми със завършването на добро образование, казват съседи.

Същевременно някои от тях твърдят, че са чували виене и плач от къщата. Когато я питали, майката казвала, че дъщерите й са в София, но не давала техни контакти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
mmaca преди 6 години
А без жените п*р*о*к*л*е*т*и*я хомосапиенс ще изчезне от лицето на земята. Сигурно за това наще *** толкова се комплексират от нас и все се напъват до изприщване да ни плюят- че пред нас са едни непотребни вредители.
40
0
 
8
 
! Отговори
mmaca преди 6 години
47 Най-добрия коментар под статиите: "А как "И защо да излизат навън? В БГ не е за жени колко са убити от приятелите и съпрузите си ? И обществото ги осъжда, те били виновни, защото те си го търсели. Жените са подложени на геноцид: работа и препитание няма за тях. После плюете меркантилни били, златотърсачки. Е тези не са. Стоят си вкъщи и си живеят достойно в мизерия. Вие какво искате да излязат навън и да срещнат Минко, 47 годишен, ерген ?! В такава държава най-добре е да живееш в изолаци"
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да излязън навън ? Да гледат сейра и лицемерието на демокрацията ли ?
38
4
 
19
 
! Отговори
Box преди 6 години
Азалийке,проблема не е решен,с пращането в психиатрия.Това ще означава досъсипване на пропиления им живот.А иначе липсата на социални контакти,седенето в къщи няма как да е нормално състояние.Но щом могат да издържат,значи си е техния животДа си го живеят,нали на никого не пречат.
37
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля, ако някой адвокат чете коментарите, да помогне про боно на майката да си търси правата. Жената едва оцелява и едва ли ще наеме адвокат, а такова омаскаряване и разнясяне по медии не беше редно.
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са деепособни какво ше се произнесе съдът не ми е ясно? Цялата история стана от типа една жена каза. Ако ги бяха обрлаи или убили, същите съседи дето им броят торбите щяха да спят дълбоко и нищо да не са чули. А сега им разнадят долните *** по ТВ- мизерно живели, *** им била печката. Ми и на мен ми е ***, елате да пишете стаии за това. Прости хора и клюкари отгоре на това
35
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са пълнолетни лица, които сами решават как да живеят.Престанете да ровите в личния живот на хората!
34
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би да са прекалено нормални, бе?! Предпочитат да четат книги, вместо да чистят! не всеки е способен за чистач! Аз откак завърших казармата легло не съм оправял.
33
8
 
16
 
! Отговори
Борисово време преди 6 години
Не всеки може да стане Борисовец Герберчук.И за там драпат със зъби и нокти байганьовци хитри.Тук един за да е добре,задължително друг трябва да е зле !!
32
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата в България е пълно с такива хора бедни и в мизерия и по градовете има такива.
31
2
 
10
 
! Отговори
Шумкар преди 6 години
До Партизанка,Ама, другарко как така,...петилетката кой ще я изпълнява?
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, раненото животно се крие в гъсталаците да се лекува или загине! И с хората е така.Оправните са Министри по Европредседателството!
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами имаше един анекдот с Хитър Петър! Отишли крадци да го крадат и той се скрил в един сандък.Крадците помислили, че там има нещо ценно, вдигнали капака и: - А, Петре, ти защо да си се скрил тука!!!? - Ами, да не си гледам срама, че един трън да завъртиш, няма какво да закачиш.Голяма беднотия и срам!
28
2
 
16
 
! Отговори
вярно ли е преди 6 години
През еврошеФството стават чудеса.
27
3
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Кво нещо е човека...онзи ден онова в Америка ,веднага бдителни клюкари почват да злословят, *** медии поемат и адът е отприщен и да не са луди ,след това не може да не полудеят...
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истанбулската конвенция как ще защити жените от майка им?
25
4
 
50
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Съвсем нормални са си жените!Вие от медиите само лепвате етикети и слагате другите в рамки! Така искат да живеят, техен избор! Това, че има 1% от хората, които не живеят като останалите не засяга никого, и не дава право на другите 99% да ги критикуват! Аз също не излизам от вкъщи, защото нямам пари и кола, и предпочитам четенето на хубава книга или гледането на хубав филм пред шумотевицата. И защо им е психиатрия - да ги осакатят ли? А стига бе!..."Лечение". Освен това са с образование хората.
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 22. Ако ти толкова време си нямал/а контакт с външният свят и зависимостта от майка им е била на 100 %, смяташ ли разсъждават трезво и адекватно? Ако махнат майката и работи с тях психолог ще стане ясно за причините. Ситуацията не е нормална, нали?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22От дек на дек ще ядат бе в ЕС сме.
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е личен избор, сега майката да съди добрите съседи забелязали, че купува големи количества храна, държавата, и полицаите за произвол и вмешателство.