Ще режем уши, ще те убием... Баба разказва за ало терора

Шуменската полиция пусна клип с жертва на измама
17 яну 2018 09:10,
45

Шуменската полиция разпространи клип с цел предотвратяване на телефонните измами. В него се е решила да говори истинска жертва – възрастна жена, пострадала от ало мошениците.

"Първо ми се обадиха със заплахи... ще ми режат ушите, че ще ме убиват... После позвъни полицай от районното в Шумен, помоли ме да участват в акция по залавянето на престъпниците... каза ми като оставя парите, да заключа вратата и да не поглеждам през прозореца, защото може да има престрелки... Бях измамена", допълва огорчената и стресирана жена.

От началото на 2018-а в Шумен има лавина от телефонни измами – 8 души са изгорели, като възрастните хора са изхвърлили през балкони или са оставили до домовете си 36 816 лв.

Всички жертви до една са вярвали, че помагат на полицията, но впоследствие са разбрали горчивата истина.

През изминалата 2017-а в региона измамените по телефона са 37, а сумата, с която са се разделили хората, е 142 000 лв.

Полицаи от месеци провеждат беседи по читалища, пенсионерски клубове, обикалят по населените места в Шуменско, за да убеждават възрастните хора да не се доверяват на непознати по телефона и да не дават пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Идея до МВР преди 6 години
Защо не почнете превантивно да "тероризирате" хората занимаващи се с това? Проверки от всички институции и всичко, което не могат да докажат да бъде иззето. Нека ни съдят после където искат.... Права на човека ли?
25
1
 
6
 
! Отговори
ДО 40 преди 6 години
Ами да ги затворим и вкъщи под ключ? Това, че държавата е абдикирала от задълженията си не трябва да ни превръща в затворници
24
0
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Това са само регистрираните случаи, а повечето не са такива! За да не се занимават, а и навярно защото вземат процент и са в схемата, полицаите убеждават потърпевшите, че нищо не могат да направят.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете на старите хора телефони те бе. Хората са измисли ли интернета скайпа по тях се свързвайте. Защо му е на стар човек телефон да се обаждат на комшиката и на гаджето ли?! Ако им потрябва лекарска помощ има комшии които могат да се обадят на бърза помощ.
22
3
 
16
 
! Отговори
баба преди 6 години
ужасно долна измама, чудех се защо хвърлят, а то е, защото ги плашат с рязане, дране и т.н Обадих се на МВР в момента на измамата, отговорът - нямаме проследяващо устройство! Нищо не можем да направим.
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да не е целенасочено. Никой не може да ме убеди, че ако държавата искаше - нямаше да се справи с така наречената "ало - мафия". Това са шепа хора, които се знаят от всички, просто явно е политика на правителството да не иска да се справи с проблема. Никой не е по - голям от държавата и при желание всичко би могло да се "смачка" за много кратко време... Просто няма желание
20
3
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
До Анонимен31,напротив,точно те са най-свястната част от обществото,те единствени раздават малко от така нужната справедливост,да крадеш от крадеца не грях,това правят те,паметник да им се направи,за каъв затвор бленуваш
19
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи заплашват някого с убийство.Какво обаче прави полицията - провежда "разяснителна кампания". И протестира за по-високи заплати.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
onq vashiq Andrei Karlovich lukanov beshe go kazal PROST narod lesno se upravlqva
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До POLOV ATLET MURGAVБългарите никога не са били роби. Че сме били поданици на отоманската *** и са ни ебавали отвсякъде е ясно. Но ти никога не си поробвал никого, затова не си присвоявай чужди постижения, кържав хуманоид. Нали разбирате, че все още дишате само и единствено защото властта ви пази в качеството ви на хелекторат? Ако не беше така, досега да сме на първо място в света по износ ***.
16
1
 
25
 
! Отговори
Той е преди 6 години
20 *** *** разиграват цяла България и никой не може да се справи с тях. Вероятно не е политически коректно МВР и прокуратурата да се справят...
15
12
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
мозъкът търпи много промени, единствената профилактика е да нямат много пари в себе си, всичко друго са дрънканици, а пък тези които са под 70г., са откровено прости, и не търсете вината само в полицията, за какъв дявол има са хилядарки на толкова възрастни хора?
14
6
 
14
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Това са инвеститори, а не измамници. вкарват свежи пари в икономиката директно от бурканбанк.
13
2
 
39
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Редовно се обаждат ! Жена ми ги псува !
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте ни имената и адресите на тези Ло измамници, моля !
11
4
 
37
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не се занимавайте с глупости - важни са ни само истанбулската конвенция и лифта на цеко минев.
10
2
 
15
 
! Отговори
Бай Курти преди 6 години
До 1Полицията не може да им влезе в главите.Достатъчно информация има но кой да чуе.
9
2
 
35
 
! Отговори
абсолютно прав си преди 6 години
До Анонимен 2Ама иска и акъл!И дyпe!Като го пипнат не да го регистрират,ами да му изправят кривката от бой!Пък после да се жалва по всички световни съдилища за правата на човека!Да,ама всеки втори полиционер е в играта!
8
1
 
70
 
! Отговори
G преди 6 години
Ако взема, че звънна на шуменската полиция или на техен служител и кажа тези заплахи, дали няма да ме намерят за отрицателно време. В същото време не могат да открият тези телефонни измамници. Айде бе...
7
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това говори много лошо за имиджа на полицията пред хората. Хората не са виновни!!! Говори за нивото на полицията в очите на населението