Уверение от МРРБ: През 2019 г. – леките коли с е-винетки!

Товарните автомобили пък ще са с тол такси
18 яну 2018 09:20,
17
Уверение от МРРБ: През 2019 г. – леките коли с е-винетки!
Снимка: архив Булфото

През 2019 г. леките коли ще са с електронни винетки, а товарните автомобили над 3,5 тона ще са с тол такси, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

"Искахме да намерим баланс за българите между бизнеса и гражданите. Малко над 70% от приходите от пътни такси се формират от леките автомобили - над 240 милиона лева", посочи той.

Още по темата

Той увери още, че през тази и следващата година повишение на цените на винетките няма да има.

"Това показва, че интензитетът на пътуване на българите се повишава. Магистрала "Тракия" отесня и за леките, и за товарните автомобили, затова започнахме проучвания за разширяването й. Това според мен е съвсем реализируемо, особено след въвеждането на тол таксите", коментира той.

"За пиковата 2017 година имаме събрани 352 милиона лева. През 2019 година очакваме събиране на ресурс от около 1 милиард лева, с който да поддържаме пътната инфраструктура. 2018 година, освен година на толтаксите, ще бъде и годината на "Хемус", допълни Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
до14 преди 6 години
по добре измрели пат ки отколкото почернени семейстеа ( микре колко ли..) , аман от зелена мафия
13
1
 
6
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
МАГИСТРАЛА ХЕМУС от ЯБланица до Шумен заплашва с тежки увреждания климата на огромни региони.Засяга Важни охранителни биосферни резервати по трасето.СЕверна БЪлгария е със Затихващи функции заради НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ В СОФИЯ.Обезлюдени с а огромни региони от ВИдин ДО Варна включително..
12
1
 
1
 
! Отговори
ИМА пътен данък преди 6 години
Във Нагло високите ограбващи цени на горивата има включен ПЪТЕН ДАнък и ЕКО ТАКСА.Продажбите на тежко терористични холограмни оръжия са абсолютно ЗАБРАНЕНИ.Арести за НАГЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА..Лепенето на предни стъкла на отвличащи вниманието на водача стикери е ЗАБРАНЕНО.
11
1
 
7
 
! Отговори
X преди 6 години
Ем дано стане елетронна, писна ми с шпатулата да махам всяка година, същото да направят и ГО, ГТП...стига с тия стикери. Чукват ти рег номер и всичко си лъсва от базата данни - какво си сключил, кое не си
10
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Камиони и автобуси съсипват пътищата, а плащат хората с леките коли ......Е да бизнесмените не обичат да дават пари за данъци, такси, заплати.... на за месец на Бали...... абе Бали им ***....
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не може ли винетката да я плащаш само когато я ползваш? Качваш се на магистралата и ти се включва брояча за винетка, слизаш и ти се изключва, после на края на годината ти се изчислява колко часове си карал по магистрали, преобразува се в дни и си плащаш реалната стойност.
8
0
 
3
 
! Отговори
до гогата преди 6 години
като гледам под *** какво разбираш просто не завиждам на жена ти, голямо къпане пада в леглото.
7
2
 
3
 
! Отговори
гогата преди 6 години
Те затва се викат полюцай, иде от полюция,щото като видат зор и опикават гащите.
6
2
 
2
 
! Отговори
гогата преди 6 години
До Анонимен Ти па, язе полюцай да праи минетка, още не съм видел.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2 Приятел ако имаш две коли , двете едновремено ли ги караш та да имат и двете винетки? Прав е човекът независимо дали е полицай или не.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема да ни стане по добре , така е измислено, че да ни е по зле, по скъпо, по трудно, да се пълнеят нечии джобове щото други да живеят в супер лукс.
3
6
 
17
 
! Отговори
до2 преди 6 години
що да ги не ме.сти бе, ти три коли едновременно можеш ли да караш, не. Е кво е значението с коя търкаш магистралата щом са леки автомобили. Иначе излиза че винетката си е просто един скрит данък пивсеместен.
2
1
 
14
 
! Отговори
Ясно ни е... преди 6 години
По-удобно и по-изгодно за гражданите няма да стане.
1
5
 
21
 
! Отговори
гого преди 6 години
за какво рипате за тез е винетки, ще ви ги набутат поне на 120 кинта, ама нали били електронни