Край на бедствието в Карлово. Почва борбата с щетите

Три комисии правят оценка на щетите след бурята в града
19 яну 2018 11:23, Анисия Иванова
0
Край на бедствието в Карлово. Почва борбата с щетите
Снимка: БТА, архив

Отменено е бедственото положение в община Карлово, съобщи след заседанието на кризисния щаб тази сутрин зам.-кметът Стойо Карагенски.

По думите му значителни материални щети е нанесъл ураганният вятър, вилнял вчера в региона. Назначени са комисии и екипи, които незабавно са започнали работа по описване на щетите и възстановяване на последствията от бедствието.

Още по темата

Три комисии правят оценка на щетите в града, граждани продължават да подават сигнали за повреди в техните имоти. Назначени са работни групи, които отстраняват паднали дървета и клони по улиците, работи се по възстановяване на падналото знаково стопанство, тъй като много от пътните знаци са на земята, работи се и по повредите на уличното осветление, в действие е и допълнителна техника за извозване при почистването на улиците и тротоарите, поясни Карагенски пред БТА.

Още вчера е извършено разпределение на строителни фирми, които да отстраняват и възстановяват щетите в местата с най-тежки поражения - болницата и училището в Карлово, както и в здравната служба в село Васил Левски.

Помощ ще окаже и 61-ва Стрямска механизирана бригада, с военна техника ще бъде почистен районът около поделението и близкия квартал, каза още Карагенски.

Той добави още, че след приключване на работа по отстраняване последствията от ураганния вятър, общината ще подаде документи в Междуведомствена комисия по бедствия и аварии за финансиране, тъй като със собствения си бюджет община Карлово не може да се справи с големите поражения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари