Отново валежи: В планините сняг, в равнините - дъжд

Максималните температури ще стигат 7 градуса
21 яну 2018 08:15, Петя Славова
1
Отново валежи: В планините сняг, в равнините - дъжд
Снимка: Reuters

Днес бързо ще се заоблачи и по-късно през деня отново ще завали, в северозападните и планинските райони - сняг, в останалата част от страната - дъжд.

Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, максималните 2-7 градуса, отбелязва БТА.

През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, по-значителни ще са в Предбалкана и Родопската област. От североизток, по-късно от северозапад и север с усилване на вятър, ще нахлува още студен въздух. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, ще продължи да се понижава.

В планините ще бъде облачно и ветровито, с умерен и силен югозападен вятър. Ще превалява сняг, в Източни Родопи, Странджа и Сакар - дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще е 7-8 градуса. Вълнението на морето - 2-3 бала

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари