Протест в Добрич: Добре, че няма вода, иначе ще прелее!

Хората недоволстват от поскъпването на водата в областта
21 яну 2018 10:30, Петя Славова
13
Протест в Добрич: Добре, че няма вода, иначе ще прелее!
Протестът от миналата седмица. Снимка: БТА

Нов протест срещу предложението за поскъпване на водата в област Добрич организират граждани, съобщава "Фокус".

Протестиращите ще се съберат от 11.00 часа пред сградата на Областна администрация Добрич, като ще преминат по част от централната пешеходна зона и за кратко ще бъде блокирано движението на автомобили в района на "Стара къща".

Миналата неделя се проведе протест под мотото: "И една стотинка е много", а днес то ще бъде: "Извинявайте за неудобството, ние се опитваме да променим Добрич".

Протестът е организиран от Гражданска инициатива, която чрез социалните мрежи заявява: "Ние организирахме гражданския протест миналата неделя, на който стартирахме подписка в подкрепа на исканията на гражданите на град Добрич да не се увеличава цената на ВиК-услугите за област Добрич, за оставка на директора на ВиК-Добрич и борда на директорите".

Настоява се също така проблемите на дружеството да бъдат подложени на широко обществено обсъждане с участието на жителите на града. Само за 5 дни подписката са подкрепили повече от 1100 души от Добрич и областта.
"Търпението на народа е на ръба на чашата, добре че пак няма вода, иначе щеше да прелее?", заявяват от Гражданската инициатива

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Zoro преди 6 години
Мен най-много ме е яд на комунистите защото нищо не правят и все мрънкат.Като застанат отгоре за да ни управляват, пак мрънкат че те ни казали, ама ние пак нищо не сме направили. Такава им е съдбата - нищо да не правят и все да мрънкат.
11
0
 
2
 
! Отговори
тъй ще е преди 6 години
А как ще се правят инвестиции ако водата е евтина?БСП няма да донесе вода, но режим ще има!После тези дето им е скъпо пак ще мрънкат, ама ще ги е страх да протестират.
10
0
 
3
 
! Отговори
зозо преди 6 години
във вик и ЕРП-та за ток вземат огромни заплати, пъти над учителските, калпави и некачествени и по количество в изобилие общински и кметски служби, това е държа-вата България, земя на мутрите, Мутроландия.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :)До ухиленият-да си се запитал,като ветрогенераторите са до г.зът ни,тока е от вЕтърът,що плащаме осреднена цена на тока ??За водата не може ли да е същото??
8
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 6 години
До АнонименСългасен съм щото съм говорил с хора от ВиК и до колкото разбрах само тока им е повече от милион лева,на приход 500 000.... и къде са тея водоеми незнам..Но само ни дайте да говорим първи сме ... Само да беше с ИДЕИИ !!!!!!!
7
2
 
2
 
! Отговори
.... преди 6 години
В тея сайтове имам чувството че говоря с ** . Има неща наречени институциии и тн и тн....И ако искаш нещо да ти е като хората трябва да си плащаш. И ако не се лъжа в Добрич си плащаме 2,80 от доста години такаче тея кво праят там точно сега незнам :Д Обаче има 1 проблем от протести нищо не става :) по-точно ако е на БСП,няма ли хора от тълпата които да отидат да се занимават със съд и прочие ...Но в повечето случаи българите обичаме да говорим за честота и си хвърляме *** през терасите :)
6
0
 
1
 
! Отговори
тровят милиони преди 6 години
Вземете проби от водата дайте ги за анализ на оторизирана лаболатория з а пълни анализи на питейна и друга вода и съдете ВиК з а отравяне с цел убииство..подават вече отровени погребани В много региони масови убиици отравят цялото население с тежко токсични канцерогенни хлор садържащи разтвори подавани от чешмите вместо лечебна питейна вода.
5
1
 
14
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 6 години
Аз не съм гласувал за премиер мутра-рекетьор. Ако някой е гласувал да ходи и да му иска оставката. Водата поскъпва, тока поскъпва, газта поскъпва, да видим колко ще издържим на тия сметки.
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е политиката на Главния гробар от Банкя, тегли заеми и вдига цените. Нещо за икономика, производство, облекчения за Малкия и Среден бизнес, няма. Корупцията му убива всяко продуктивно начало, да се плаща на Суджуклиите още преди да стартира бизнеса. ЧЕТИРИ ПЪТИ са намаляли инвестициите у нас, по една основна причина, корупцията в правителството и съдебната система. Кой иска да му откраднат парите по най-долен начин, няма такъв. Ето защо, докато си стоим пред компютрите и псуваме Суджуците,
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви кажа, Мария Антоанета не е произнесла тази фраза, "Като нямат хляб, да ядат пасти". Някой е подвел историците.
2
21
 
10
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 6 години
Като им идва скъпа водата да пият бира
1
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добруджа се слави с безводието си от как се помни.Старите добруджанци помнят ,,келевото" което вадеше вода от 50 метрови герани.Помним и режима на водата.Как пък един протест не направиха 45 години.А сега няма страх,пълна слободия,скъпо било.