След взрива в ателието: Златото – непокътнато!

Крадците отмъкнали само дребна сума на монети
22 яну 2018 16:00,
8

Снимка: Булфото

Златото във взривения в Бургас златарски магазин е непокътнато. Единствената липса е на между 50 и сто лева в монети. Това съобщи управителят на "Сети Смарагд" Милка Петрова. Тя обясни, че след взрива крадците са опитали да разбият касите, но без успех.

"За първи път ни се случва подобно нещо. Не знаем със сигурност каква е причината", каза Петрова. Според нея, целта на крадците е било именно златото в ателието. Те обаче не успели да стигнат до него.

Още по темата

"Не са могли да отворят и касите с парите. Взели са единствено оставените над тях монети. Не мисля, че това е опит за сплашване. С всички колеги в бранша сме в много добри отношения", каза управителя на златарското ателие.

Записите от охранителните камери са иззети от полицията. Петрова допълни, че крадците не са имали време да реагират, тъй като им е било необходимо много време, за да установят къде се намира златото.

Всички накити са били заключени в метални касети. 

Както Dnes.bg писа по-рано мощен взрив потроши златарско ателие в центъра на Бургас.

По данни на МВР бомбата е избухнала около 03:30 ч. тази нощ. Не се съобщава за пострадали хора.

По ателието са нанесени значителни материални щети. Витрините са потрошени. Ударната вълна е засегнала и близко разположена пицария, офис на фирма за бързи кредити и предното стъкло на лек автомобил.

От детонацията са потрошени и прозорците и на апартаментите над ателието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се пише в един коментар по-долу причината може да е застраховка.
5
1
 
4
 
! Отговори
Anon преди 6 години
Имали са акъл да сглобят адската машина и да изпотрошат всичко пред магазина, ама не знаели къде са сейфовете... надежди... собственика да си помисли (а най- вероятно си и знае) с кого се е скарал по сериозно.
4
2
 
1
 
! Отговори
До възмутен преди 6 години
Какво свободно оръжие?Къде виждаш магазини за оръжия и кой магазин ги дава без разрешително?Ако беше свободна продажбата на оръжие поне старите хора по селата можеха да се предпазват от набезите .Ние не сме държава с или без оръжия.
3
7
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Когато оръжието не се продаваше свободно като семки, нямаше толкова престъпления. Затова ли всеки може да си купува и да притежава оръжие, за да има престъпления, убийства, грабежи. Може би това целят някои за да настъпи анархия и да не сме повече държава.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги разследват за застраховката!!! На безплатен ремонт ми изглежда!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за страна е това? Убийства, грабежи,, взривове на банкомати, взривове на златарски ателиета. Трябва да ни обявят за размирна зона, а слушайки правителството и подопечните им медии всичко е 6+