Всички изби и казани в обща информационна система

Ще следят в реално време лозари и винопроизводители
22 фев 2018 08:30, Петя Славова
23
Всички изби и казани в обща информационна система
Снимка: архив, Булфото

Всички изби и казани ще бъдат свързани в обща информационна система, която ще работи в реално време. Това е записано в предложения за обществено обсъждане нов Закон за виното и спиртните напитки, с който ще се отмени старият, пише "Монитор".

Нормативният документ предвижда Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) да поддържа лозарски регистър, който съдържа актуализирана информацията според еврорегламент от 2009 г. В него се вписват гроздопроизводителите с управляваните от тях лозарски стопанства, винопроизводителите, включително производителите на ароматизирани лозаро-винарски продукти, плодово вино, продукти на основата на плодово вино и производителите на оцет.

При регистрацията производителите получават уникален идентификационен номер (УИН), който се състои от осем цифри и съдържа код за вида производител, данни за годината на вписване и пореден номер на вписването. Регистърът се поддържа по начин, позволяващ съвместно функциониране или обмен на данни с Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК).

Производителите, неосигурили достъп на служители на ИАЛВ до регистрираните по реда на този закон производствени обекти за срок повече от 24 месеца от изпращане на уведомление за извършване на проверка от ИАЛВ, се отписват служебно от регистъра с мотивирана заповед на изпълнителния директор на ИАЛВ.

Според изпълнителния директор на агенцията Красимир Коев с новия закон напълно ще се хармонизира българската нормативна уредба във винения сектор с европейската. По думите му се облекчават всички процедури, като те се електронизират максимално и се намалява административната тежест. „Компютрите в избите трябва да са включени в единна система“, поясни Коев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИАЛВ нов вид полиция - алкохолна. Чичо има 10 дка. лозе зорноволно върнато от " демокрацията". Копа , гледа, пръска и пр. Гроздето цена нема ама е нема на кого да го продъде и да се отърве. Прави вино, народ беден - пазар нема, конкуренция, дебнете топене, ИАЛВ проверки . Прави ракийка, сварил е и не е продал нищо, ама хоп хваща го другата полиция или г раничната , актове, глоби. Чичо фалира .
16
0
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
...И , КАК ШЕ СТАНЕ ТАЯ РАБОТА ,БЕ....??!И....ВЕРВАТЕ ЛИ СИ НА ТИЯ "ФАЛШИВИ НОВИНИ"!!!????????????????????
15
0
 
7
 
! Отговори
До Политиците преди 6 години
Внимавайте, защото едно е да откраднеш няколко милиарда от българите, друго е да им спреш ракията. За второто народа ще ви изколят като прасета.Все пак тоя алкохолишки народ си знае приоритетите.Умната с казаните...
14
0
 
8
 
! Отговори
СН преди 6 години
Глупоста краси властимащите българи! Те, ако пред целият свят не си покажат магарията, къде другаде да я покажат?
13
1
 
12
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
+10% цената на виното .
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мнооо яко, с тази нова система ще знаем в реално време как нищо не знаем, но се пръскат едни пари за глупости!
11
0
 
12
 
! Отговори
Владо преди 6 години
А, мазетата ?
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А компотите кога?Лютениците? Магданоза в саксия кога ? А това се, че пека на терасата безплатно и си кисна краката в леген?А това че гледам изгрева сутрин и не плащам авторски права, кога?Страшния съд е близо....и вавилонската ви кула ПАК ще бъде срутена...
9
0
 
22
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Боже, моля те, опази България и българите от тез ***.
8
0
 
21
 
! Отговори
Луцифер преди 6 години
Приготвил съм общ казан за вас, ама не е с ракия.Срещата ни е близо
7
0
 
23
 
! Отговори
Прост преди 6 години
Цитат:Компютрите в избите трябва да са включени в единна система, поясни Коев.Аз наивно си мислех, че в избите зрее вино, а не компютри.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте да си регистрирате казана, селяни.
5
0
 
15
 
! Отговори
маке преди 6 години
ба кат иде реч за пийване некой неке ли рече наздраве пресънало мми е грълцето
4
0
 
36
 
! Отговори
АЗ ПЪК ИСКАМ преди 6 години
ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА на ЦЕНТЪРА на СОФИЯ да показва с Колко забогатяват ОЛИГАРСИТЕ в реално време и с колко обеднява обикновения човек
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, а няма ли в една обща система в която да се вкарат всички гербо-eдерасти ограбвали България в продължение на 10 години. А тези от БСП и ДПС, а всички минали формации, изчезнали в небитието? Ще видите с колко милиярда са се облажили за наша сметка. И да вращат, всичко!!! Шайкаджиите се хванали с ракийката и винцето на хората, последната им радост. А Лукоил, че работи на загуба от толкова години? Къде отива тази загуба? А контрабандистите на цигари, в кой сайт ще са? В сайта Бате Буби 3
2
1
 
28
 
! Отговори
маке преди 6 години
тия още мако ке ми турат водомер на каната да сметат по коко кубика пием на месец
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И всички производители на суджук трябва да са в тази система. Че имам един съсед в Банкя, много гламав и крадлив, но тази година опука четири тона петъли.