Задържаха мъжа, който се барикадира в село Орешник

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Ямбол
23 фев 2018 19:24,
25

Снимка: Булфото

По искане на Районна прокуратура–Тополовград съдът задържа под стража Иван Пачелиев-Дюмон, обвинен в заплашване, за да принуди полицейски служители да не извършат действие по служба и в държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси без разрешително, съобщиха от Районна прокуратура–Тополовград.

Още по темата

Той е обвинен за това, че на 19 февруари 2018 г. в село Орешник, община Тополовград, заплашил полицейски служители, като възпроизвел изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие, с цел да принуди униформените и кмета на селото да не снемат сведения от обвиняемия и да не му съставят протокол за предупреждение.

Иван Пачелиев-Дюмон е обвинен и за това, че по същото време и на същото място държал взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3бр. ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Иван Пачелиев заяви пред съда, че "тези, които дошли в дома му на 19 февруари и се представили за полицаи, не се легитимирали като такива". Според Дюмон, единият показал шофьорска книжка, а другият - лична карта.

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи.

Пачелиев бе задържан при спецакция в тополовградското село. Пред служебния си защитник мъжът обяснил, че е стрелял неволно, а не срещу полицаите.

Общо 80 полицаи участваха в акцията за задържането на мъжа, който се барикадира в дома си преди три дни. В хода на разследването стана ясно, че той е участвал във Френския чуждестранен легион и оръжието, което притежава е законно.

Разрешителното за пушката, с която Пачелиев стреля по служителите на реда, обаче не е издадено в България, а в държава от Европейския съюз. Освен това оръжие той притежавал законно още една пушка и пистолет.

Напрежението между него и органите на реда ескалирало, след като полицейски екип посетил дома му по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че той е извършил престъпленията, за които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа обвиняемия под стража. Определението на Районен съд–Тополовград подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те умеят да се правят на велики само на който може. Бият студенти, старци и жени. Главната им дейност е да охраняват мафиотите, които ни управляват от "народната любов " и най-вече - от конкуренти в "бизнеса" отмъщения. Първи приятели с мутрите, те не смеят да глобават който и да е, че да не си подритнат трудовите книжки и действат избирателно. Когато ти трябват ги няма, когато не ти трябват изобщо са там; Нашата родна милиция.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не могат да убедят който и да е нормален и здраво мислещ човек, с какво точно този господин е престъпил закона? С това, че е отказал да съдейства на представили се с лични карти съмнителни униформени или с това, че притежава законно оръжие? Безпокоят го в къщи, по безобразен начин и човекът съответно действа! Гледал бил като луд ли!? Я, да видим на който и да е от нас да му нахлуят в дома, при това без каквато и да е причина 80 въоръжени и агресивни униформени как ще изглежа след това?
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премествам си го в другия...
21
7
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
по погледа му личи че е изперкал тотално
20
0
 
0
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
При добре готвени нападения срещу експерти се ползват обемно обсебващи оръжия вкл холограмни..цел обсебване на нападнатия искарване от равновесие и последвало нагло набеждаване.При проверки неопитни тогава униформени застанаха пред вече активирано оръжие срещу проверяващия ги и пострадаха веднага..Направо се сгърчиха.Целта им тогава зверски съпротивляващ се на имотната мафия..Обсебването бе жестоко ..промениха говора си .
19
1
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
един от белезите, че са терористи е че отказват да се легитимират и представят гласно..Записи на командващи ги подават наличие на подменяни в телата женски ..Подобни са записани във Франция,,Турция,Испания,Германия ,АНглия,Белгия.Да се проучат всички участници в нападението ..УНиформените се следят от турско говорящи терористи с микрочипов е в телат а имат и дълги космовидни микрофони в червата..
18
0
 
0
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
Да се проследят всички контакти на набедилите експерта полицаи.Има данни ,че турско говорящи терористи готвещи кървави погроми в турция германия франция и Белгия ползват групи за мръсни поръчки от униформени в bulgaria.Имат списъци с хиляди експерти за набеждаване,глобяване,убиване ,отравяне,..Десетки хиляди вече с а убити../при опити за съпротива срещу имотната мафия/Убиицит е от МВР не се крият ползват МВр комуникации вкл проследяват лични карти и автомобили на важни експерти.
17
0
 
4
 
! Отговори
чакъра преди 6 години
ако човек чака нещо от държавата или държавата му дължи нещо требва да пишеш като луд 3 документа и да чакаш на 2 опашки в 1 администрация половин ден но ако държавата иска нещо от теб и е некадърна и не може да си изпълни функциите както в случая ще те погуби в мирно време с РПГ като чакъра и после ше кажат самоуби се с пиратка от илиенци или се застреля с заглушител ...В бг мъртвия е виновен останалите са невинни и папката се затвара случая е приключен щот е най лесно за повечето
16
1
 
9
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Не ми прилича на човек който си го е търсил! Вероятно са го издразнили някакви провинциялни полицаи с поведение на богоизбрани и от там е тръгнало! Мъжете от легиона са научени на желязна дисциплина и не търпят никакви забежки относно заповед и наредби. Полицаите вероятно са си мислели че като ги види ще клекне но уви друго се е получило. Трябва да са му много благодарни че не им се е сопнал на 100%! До колкот съм чувал Легиона предоставя легална помощ заради тезата - легионер за винаги!
15
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френски легион, лабава работа. Къде е бай Петко да те научи...
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този им се е опънал,ама ще го смачкат и него за надзидание на стадото.
13
0
 
10
 
! Отговори
Курте преди 6 години
Такава показност... ,после на гбабите като им кажат че има акция на полицията хвърлят всичко през балкона.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 6"А ти знаеш ли кой съм аз? По-добре, че не знаеш."---Абе, не те знам, ама си личиш. :)
11
0
 
22
 
! Отговори
Бат нейко преди 6 години
Тези 80 милиционера треба да палят свещ ! Бай Петко щеше да им се види кат дете в детската градина !
10
0
 
12
 
! Отговори
на бат барискарата преди 6 години
За бога братя. Не се барикадирайте сами в къщи.Ще ви дойдат с маски на гости.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80 на един, това си е безхаберие и липса на професионализъм!Как така решиха вечерно време ,да притесняват човека,и кой нормален човек,ще им повярва,че са полицай?
8
0
 
21
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Те полицаите в последно време верно ходят като клошари.Разпасани.
7
6
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 6 години
А ти знаеш ли кой съм аз? По-добре, че не знаеш.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1"Този пич гледа много лошо."---Пичът си гледа много хубаво. Късмет имаш, че теб не те е погледнал лошо. Просто не е погледнал "много лошо" 80-те полицаи. Тогава щеше да е "спецакция".Ти знаеш ли какво е Légion étrangère? Не, нали? Ами, че ти не знаеш и какво е "родната" казарма, а си седнал да коментираш.
5
1
 
37
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Мен пък ми е симпатичен. Служил е там, изкарал си е парите със здравето си. Не е на ничия маса, не е ограбил или изнудил някого. Далеч по симпатичен от много от управляващия "политически и икономически елит". За вас не зная, но на мен определено не ми е антипатичен този пич. Да, може нещо в него да се е счупило, но не виждам да е направил золум.