Казус наопаки: Глобиха шофьор, бутнала го... патрулка

Случаят е от 17-и февруари, участват трима студенти и полицаи
Обновена: 25 фев 2018 13:53 | 25 фев 2018 13:45, Петя Славова
56
Казус наопаки: Глобиха шофьор, бутнала го... патрулка
Снимка: Кадър, Нова тв

Патрул на "Общинска полиция" удря автомобил отзад, а наказанието ... е за ударените. Случаят е от 17 февруари, а в инцидента са забъркани трима студенти.

Иван, Йордан и Виктор се сблъскват с несправедливостта на 17 февруари. Тогава се случва въпросният инцидент. "Пътната обстановка беше заснежена, заледена и не беше опесъчено.  Нямаше маркировка на пътя. Полицаите не караха с нужната дистанция и не можаха да намалят", описва спомените си шофьорът на ударената кола.

Участниците в пътния инцидент викат КАТ. Пристигналите служители обаче разговарят само с колегите си от "Общинска полиция" и почти не дават дума на трите момчета в ударената кола, разказаха момчетата пред Нова тв.

"Правилникът за движение по пътищата казва, че който удря автомобила отзад е виновен, защото е карал с несъобразена дистанция",  обяснява шофьорът на колата.

По думите на момчетата, до последно служителите на КАТ не са искали изобщо да се подписва акт, защото според думите им пред студентите нямало виновни по случая. Накрая им дават документ, който младежите трябва да подпишат - акт.

"Чувствам се безпомощен и без права. Но не смятам, че трябва да си мълчим и да позволяваме да бъдем тъпкани", казва Иван, който седял зад волана в момента на катастрофата.
 
Той не крие, че изхода от тази ситуация може да повлияе на решението му дали да остане в България или да замине да живее в чужбина.
 
От полицията отказват да коментират случая. СДВР извършва разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
До До КиртакАми да ти напомня дамата къде се оплака, че е бита от военен. После се оказа, че го е нападнала и била през лицето с чистачките на колата си. Да ти напомня дамата дето беше бита в хр.магазин. Оказа се, че преди това преследва и напада човека в гръб, и го напръска със спрей. Разчитат на медиен натиск и подвиване на опашката пред "формираното"обществено мнение. Случайте са вече много. Само камери оправят нещата. Фолкпевицата с няколко деца от различни мъже Кали също обиколи студията.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ни пазят. Ние им плащаме заплатите понеже ни пазят. Много грозни времена, дано България събере куража час по-скоро да се почисти и изправи отново, горда. Браво на момчетата за дадената публичност.
49
1
 
9
 
! Отговори
Марков преди 6 години
Къде е гледал шофьора на патрулкаТА А...,.
48
8
 
6
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Днешните студенти са много нагли, и на всичкото отгоре, шофират и бавно .
47
1
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
"Престанете да се заяждане с полицаите,те крепят държавата."Да, така е, и много добре го знаят управляващите.От всички партии.Ако не бяха полицай и жандармерия-народът отдавна да е влязал в НС буквално. Помните ли как биха баби и старци пред НС преди години? Помните ли пукнатите глави, помните ли русата полицайка, скачаша по гърба на повален и закопчан с белезници мъж? Наистина пазят държавата, тоест-управляващите. За това за тях и 100 милиона ще се намерят, за да не клатят столчето...
46
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сладко е ти да си властта, макар и като *** полицай, завършил гимназия с 3.70
45
0
 
59
 
! Отговори
Адвокат преди 6 години
Дано осъдят съставителите на акта и СДВР, ама за мнооооого голяма сума. И най-младия адвокат ще обори съставения акт в съда и ще спечели новото дело за парите. Няма ли някой, Марковски къде си, да поеме безплатно случая. Или само на престъпници се прави отстъпка?
44
4
 
25
 
! Отговори
До ББ преди 6 години
Значи за 2 дни стачка даде от нашите пари 100млн на полицаите, а за охранителите по затворите и общинските болници няма ! Ами помисли бе ББ, кой работи по-добре за народа. То се вижда.
43
0
 
60
 
! Отговори
Знаещ шофьор преди 6 години
Разследване извършвали ... Смях, голям смях. че то и на тъпите катаджии и началниците им е ясно кой е виновен и кой е корупционно подсъден. Какво да разследват. Просто дайте им имената, уволнявате ги дисциплинарно, извинение и анулиране на акта, съставяне на нов акт на патрулката и това е. Просто и ясно.
42
78
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да се заяждане с полицаите,те крепят държавата.
41
0
 
76
 
! Отговори
Свиреп преди 6 години
Първокурсник по право да наемат, ще осъди катаджиите и на двете инстанции /защото куките ще обжалват/.
40
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставете бойко, ченгетата да си живеят в ***. Аз отдавна емигрирах - най-доброто решение в живота ми. На 21г се върнах в България, на 27 вече си купувах билетите за чужбина - бях смазан от системата, полицейщината, бюрократщината.Днес мака и в чужбина, мака и заобиколен от черни.. заживях, като бял човек!
39
0
 
74
 
! Отговори
Body m/f Count преди 6 години
С две думи полицаите са некадърницu. Едните не могат да карат. Другите не могат да установят виновника за катастрофата. Затова не трябва да им вдигат заплатите.
38
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а докато се разяснява случая. кака Гинка си купи тока на БЪ -Г
37
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко и тиквенската му баница ...така е раздадена . Така е демокрацията при Гербо
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До mehСтига с тия "други" ситуации! Акт се пише за конкретна ситуация, а не за "има и други ситуации". Тия вероятности са неслучили се в конкретния казус.
35
0
 
29
 
! Отговори
Димитър Стоянов преди 6 години
Граждани, качете се на тротоарите, за да не ви згазят другарите.
34
0
 
37
 
! Отговори
Народа го е казал преди 6 години
Гарван гарвану око не вади, а и минцифайките са хора от същия този народ.
33
0
 
52
 
! Отговори
АМИ ТАКА Е ! преди 6 години
Полицията , прокуратурата , и съда , . . . . никога за нищо не са виновни . И имат пожизнен юридически имунитет . Честито равноправие !
32
47
 
9
 
! Отговори
meh преди 6 години
Не е задължително при сблъсък отзад този отзад да е виновен. Има и друга ситуация и тя се казва отнема на предимство. Карайки си своята лента някой навлиза в твоята и ти отнема предимството. Дали случая е такъв не знам, но не е вярно, че винаги този отзад е виновен.