Ангелкова: Над 34 хиляди албанци на туризъм у нас

Министърът кани на среща колеги от региона
13 мар 2018 20:37, Петя Славова
27
Ангелкова: Над 34 хиляди албанци на туризъм у нас
Снимка: архив, Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с посланика на Албания в България Киряко Курета и обсъди с него възможностите за разширяване на съвместното сътрудничество в сектора, съобщиха от министерството.

През 2017 г. над 34 хил. албански туристи са посетили България, което поставя страната на 27-о място в класацията за чуждестранните ни посетители. Двамата са изтъкнали, че възможностите обаче са много по-големи, защото нашите народи и държави все още не се познават добре като история, култура и туристически потенциал. По тази причина тенденцията за увеличаване на взаимния туристопоток е факт, пише БТА .

Министър Ангелкова е акцентирала, че един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018-а са интеграцията на Западните Балкани и икономическият просперитет на страните в тази част на Европа. Това може да се постигне и с помощта на туризма, който отчита обнадеждаващи резултати в трансграничното партньорство, е станало известно от думите й.

Още по темата

Николина Ангелкова е съобщила, че Министерството на туризма е готово да инициира в най-скоро среща на министрите на туризма от региона и учредяване на международна работна група за създаване на общ Балкански маршрут. Инициативата ще бъде насочена към промотиране на държавите от полуострова на общи пазари, включително далечни, е пояснила тя.

Посланик Курета е подкрепил идеята и е заявил, че неговата страна би се присъединила към такава среща, която ще насърчи туризма и икономическите контакти, и стимул за това е дало успешното провеждане в София на срещата на ресорните министри "Туризъм и икономически растеж" в рамките на Българското европредседателство. Той е изразил също готовност да бъде създадена и двустранна смесена комисия за обмен на опит в сектора.

Министър Ангелкова е припомнила, че страната ни ще е домакин през ноември 2018 г. на втория Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути съвместно със Световната организация по туризъм към ООН. Чрез посланика тя е поканила албанския министър на туризма и околната среда Бленди Клоси да се включи във форума и е изразила надежда, че двустранните контакти в отрасъла ще се развиват възходящо и с устойчиви темпове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 6 години
Отлично. Сега да каже колко от Африка идват у нас....
19
1
 
3
 
! Отговори
BG Trip преди 6 години
Този или тази не знам как се определя е най - слабия Министър на Туризма до сега. Постоянно лъже и манипулира с грешни данни, и съответно нищо не прави за по добро развитие и визия на туризма. Дори браншовите организации потвърдиха че лъже с данните. То не бяха китайци сега албанци , Гърци на мора в България - смях. Голям майстор на късия разказ е този мързел.
18
0
 
5
 
! Отговори
rushi.gonamushi преди 6 години
Тъз госпожа разбира от туризъм толкова,колкото Гинка от енергетика и по-скоро е подходяща за изпълнителен директор на бахурният комбинат
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха сънувам ли? За първи път министърката с маска на кон да не спомене за свещените руски туристи. Някой да ме ощипе, не мога да повярвам.
16
1
 
6
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Ужас, тая кобила насила се прави на отвертка , намерила с какво да се хвали. Сега за нашите наркодилъри ще стане интересно-кой кого ще измести от Черноморието . Ха-да ни е честита новата придобивка
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какви пари си вя клюна на оскарите и с какви пари си купи палата?
14
0
 
14
 
! Отговори
Албанци не щем преди 6 години
Търговия с органи, наркотици, проституция ....цял свят е пропищял от тия. Отмъстителни, прости и лоши тия не ги искам тук.А тази елементарна женица да ходи да си прави селфита и да не се занимава с неща, от които не разбира.
13
0
 
15
 
! Отговори
Handel преди 6 години
34 хиляди албанци... по 5 кила кокаин... Германия на Балканите няма да станем, но Колумбия ряпа да пасе.
12
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 6 години
При тези условия кои да идват? Шиптърите в България,а българите робуват по Европа. И тая се хвали,като че ли е хванала Вожда за шлифера.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанци!!! А бе тая с всичкия си ли е?
10
0
 
18
 
! Отговори
Хубаво но... преди 6 години
Ангелкова да отиде да види Албанските брегве първо и тогава да ги кани тук на море.Тая природа и чистота тук я няма може само за цимен и градски туризъм да идват...
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНямаш си представа колко е страшна наживо, аз съм стоял до нея на един туристически пнаир....
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз от кой *** e, очаваме и от Занзибар туристи щото вече никой не щете да дойде. Обикаляме молим се ама нееема някак подлъгахме едни албанци е ще дойдат и после удряме катинарите
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си помислих,че ще ни докара Холивудските актьори по нашите курорти,а пък тя ...албанци!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Албания!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можа ли Ангелакова да даведе някой от звездите с Оскарите!?Защо се снима и се кипри до тях?А да!Може и да ги е уплашила!А Курета е лесен!
4
0
 
20
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Браво на коньо, малко са нашите,а сега и шиптърите като туристи да се развиват за паркоместа.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно албанците са по добри от нас и руснаците
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Киряко С.Куретата, колко Курета има?
1
0
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ангелакова се срещнала с Курета!Браво бе!