Бургазлии с маски на пореден протест срещу мръсния въздух

Задушлива и неприятна миризма мъчи хората в града
Обновена: 17 мар 2018 14:19 | 17 мар 2018 14:15,
8

Протест срещу мръсния въздух се провежда в този час в центъра на Бургас. От началото на годината това е вторият протест срещу неприятните миризми в града, съобщава Bulgaria ON AIR.

Екоинспекцията в морския град направи редица замервания, но източникът на задушливата и неприятна миризма остана мистерия.

Според организатора на протеста вече два месеца и половина няма никаква реакция от институциите и нищо не се е променя.

"Учудвам се, че институциите не вземат под внимание недоволството на гражданите. Управляващите казват, че въздухът в Бургас е с приоритет и е най-важен, но гражданите не искат само говорене, а конкретни действия", смята Стоян Грозов.

Протестиращите са категорични, че няма да спрат със своите протести, докато не се реши проблемът.

"Всеки признава, че проблем има, но никой не действа. От РИОСВ - Бургас не могат да открият откъде идва този неприятен мирис. Но нали това им е работата", твърдят недоволните. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Носовете на РИОСВ ги запушват от София, понеже замърсителите там си плащат данъците. Стандарта на софиянци е изкуствено завишен за да не вдигат протести. Изсмукват ресурси от цялата държава за сметка на здравето и живота на хората. София трябва да се взриви заедно с народното събрания и софийска община. Ядрена бомба там ще свърши добра работа. Едни 20 мегатона добре ще се отразят.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бургас е най - изстрадалия регион на България. От поне 50 години държавата съществува за сметка на бургазлии, които дишат мръсния въздух на нефтохима. А цялата печалба я прибира София, защото силово принудиха лукойл да се регистрира в софийска община и там да си плаща данъците. Ядрена бомба трябва да се хвърли върху софиянци. И малко ще е. Цялата страна, включително Пловдив, Варна и всяка сериозна българска община страда заради алчността на софия!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
източниците на отрови във въздуха са едни и същи и са ясни,обаче икономическия интерес е по-силен от здравето и комфорта на населението,въпреки,че всъщност то прави икономиката
5
2
 
13
 
! Отговори
риосв преди 6 години
ами както в бургас, така и тук във велико търново, понеже на риосв носовете са запушени с пачки пари от страна на фирма крононшпа, никога няма да открият източника на мръсен въздух. елате във в.търново петък след 19 часа и стойте ако можете до понеделник 7 часа - не само мирише, но и се вижда отровния облак и даже от къде излизасе вижда, ...ама риосв "не виждали" и "не знаели"
4
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
днес разбрахме че летището в пловдив е дадено за 35 години на китаи сега сипригответе маските нали искате инвестиции и работни места сега ще видитекон боб яде ли на всеки час самолет с контеинери от китаи на тирове и за запбалкани
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да си избрат пак оня недоправения дето носеше перални с Цветанов.
2
2
 
23
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 6 години
Нали беше най-добрия град за живеене? До каквото се докоснат гепаджийте си отива!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МРЪСЕН ВЪЗДУХ ИЗТОЧЕН ВЯТЪР