Нивото на яз. Кърджали на 20 см от преливане

Опасност за населението няма, успокояват местните власти
21 мар 2018 10:07, Красимир Ангелов
4
Нивото на яз. Кърджали на 20 см от преливане
Снимка: Булфото

Нивото на язовир "Кърджали" е на 20 см от преливния ръб, но водоемът не прелива и риск за населението и инфраструктурата по поречието на Арда няма, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Тази сутрин областният управител Никола Чанев е проверил на място състоянието на хидротехническото съоръжение. Специалистите са го информирали, че в момента и четирите турбини на ВЕЦ-а работят.

По думите на Чанев повишено е нивото и на яз. "Студен кладенец" заради снеготопенето и дъждовете.

"Повод за тревога обаче няма, хората трябва да са спокойни, при висока вълна големите язовири от критичната инфраструктура преливат контролирано през преливниците", изтъква още областният управител на Кърджали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
всичко е спокойно преди 6 години
аха да се разлей подир необятните душевни граници на Ердо Грузински, ведно с вдъхновените шарани от посещението.ония в Одрин построиха ли им обещания преди десетилетия язовир да събира водите, да не останем без свежи нитрати
2
4
 
0
 
! Отговори
Ali преди 6 години
Само Доган може да помогне
1
1
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Как да няма ??? През 60-те години проектантът на язовирната стена се самоубива заради натиск от ,,висшестоящите,, да промени мястото на язовирната стена заради икономии на строителни материали ! В резултат на това стената поддава и са употребени хиляди тонове цимент за да бъде ,,инжектирана,, !