Ориенталски танци в детската градина! ВМРО иска проверка!

Воеводите искат уволнение на директорката, позволила това
22 мар 2018 15:15,
188

Ориенталски танци и музика на турски език по време на детски празник вдигна на крак ВМРО.

"На тържеството по повод първа пролет в целодневна детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, грозно усещане остави част от програмата, която изпълняваха децата", информираха воеводите медиите и поискаха проверка от Регионалния инспекторат по образование.

От партията разпространиха и видеозапис на празника, на който се виждат малчугани, които представят съчетание с танци под звуците на ориенталски ритми на турски език.

Заради кадрите ВМРО обвини ръководството на детската градина в безхаберие и непознаване на закона.

"Вместо да се възпитават малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се прави опит те да бъдат излишно разделяни, което в последствие би довело до тяхната отчужденост и невъзможност за реализация и приобщаване в обществения живот на държавата", категорични са от ВМРО.

Директор на детската градината "Щастливо детство" от 1996 г. е Виолета Джарова. Воеводите настояват компетентните органи да й потърсят обяснение и дори да я отстранят от длъжност.

От ВМРО цитират и закона училищното и предучилищно възпитание, в който изрично е записано, че "официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският". И също – че "образованието е национален приоритет" и се реализира в съответствие със "съхраняване на културното многообразие и приобщаване чрез българския език".

В детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, се обучават 130 деца на възраст от 3 до 7 години.

"Това ли е бъдещето на европейска България? Деца, трудно общуващи на български език, защото детската градина вместо да им даде знания и умения и да ги приобщи, умишлено ги е натикала в ъгъла на изолацията", пишат още в позицията си патриотите.

Те настояват за проверка и мерки, за да спре сегрегацията още в най-ранната възраст на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
СРАМОТА !!!
146
7
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До сучаен87-Ами върви в Турция при Ердоган.Там няма да търпиш да боядисва внука ти яйца,там ще го научат направо да върти баклава.Анадън му?
145
8
 
12
 
! Отговори
Неслучаен преди 6 години
До 87,случаен Какво ти пречат боядисаните яйца,бе!?Търпял бил...Цял свят боядисва яйца,внучето ти е в българска градина,не турска.У вас си го учи на вашите адети.Как живеете в разбирателство в тоя град тогава...когато съседите празнуват Великден!?.....Или само се ТЪРПИТЕ?.....
144
7
 
18
 
! Отговори
Хала преди 6 години
Скоро и от родилния дом.Ще изписвате новородените с такива танци и песни.Незнам защо хиледи опълценци и Руски войници са гинали за тая Държава
143
6
 
9
 
! Отговори
Бог да прости Амин преди 6 години
Това не е, никакъв танц това са напушени деца с марихуана.Държавата си отива.И за това са виновни всички управляващи след 89г.Затова се усетих и живея от години далече.
142
5
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До анонимния над над моя коментар-все пак е турски танц,сам казваш и категорично не се допуска.Прдполагам от какъв етнос си,след като изпитваш душевен оргазъм от тази простотия.
141
12
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
Всички сте големи разбирачи. Защо като не знаете дори каква е музиката и танца коментирате, че не е турско и е "турни фолк комерс"? Танцът се нарича Колбастъ (Kolbasti) и е танц популярен в черноморската част на турция, най-вече Трабзон (Trabzon).
140
5
 
9
 
! Отговори
Не е тъй преди 6 години
Въй,въй,ама не е тъй! Турското хоро много се различава от българското,недей да си кривиш душата.Нито тактовете,нито движенията,нищо не е така.Освен че са хванати за ръце нищо друго общо. Няма.
139
12
 
0
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Прави са воеводите това не е турския фолклор.Турския фолклор е хорон-хоро.По ритъм и стил е като нашите хора или зейбек -нещо като сиртакито.
138
17
 
4
 
! Отговори
Въйййй преди 6 години
Преди този танц е имало хора,руска музика и тая дето минава за турска защото турския фолклор не е това ,а си е почти като българския.Хорото и гайдата си ги има в турския фолклор танците са почти същите..Учителките са ги заместили с нещо като комерс чалга.ВМРО просто откланя вниманието на електоратеца им от факта ,че канят заедно -цялото правителство турската и ЕС делегацията във Варна.Видетели тука сме ние да пазиме фолклора в едно село до Кърджали.....
137
5
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Егати детската градина!Вее се български флаг,а на двора-турски маанета,кючек и дъни турска музика!Машаалла,евала...На директорката или са и бутнали някоя пачка за тоя джангър,или е изперкала...
136
4
 
18
 
! Отговори
От малцинството преди 6 години
Докато българското общество нехае за "малките" етнически групи, то емисари на Турция, Гърция, Румъния и кой ли друг още, провеждат кампании в България с които ги възпитават в неуважение към българските традиции!
135
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако танца беше на Деспасито или някое гръцко? Или на Джастин Бийбър? Пак ли щяха да реагират така. Българите си отварят училища в Англия и Испания, тогава всичко е точно, но един танц на турска песен с деца турци е голям проблем.. Ай си*тир с вашето лицемерие. Всеки ще си играе както си иска и вие само ще си лаете като куче зад ограда.
134
17
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Свиквайте.
133
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия патриоти нямат ли си работа?
132
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кючекът е забавление за пред възрастни чичковци и дедковци, не за малки деца
131
31
 
16
 
! Отговори
голям прас.. преди 6 години
голям прас :))) Тези от ВМРО тотално са изтрещели, да се закачат с това че детата се забавляват. (по тази логика освен на български трябва да забранят да се слуша и танцува на всички езици )
130
19
 
17
 
! Отговори
аа преди 6 години
Забавляват се децата :))) . Ако чуете новина в която българи от западните покрайнини бъдат наказани затова, че играят хоро на българска песен. !!!! ??? Тогава ми е интересно как ще реагират така наречените " ПАТРИОТИ "
129
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политически игрички, като няма друго с какво да изпъкват и да се покажат пред обществото тези така наречени " Патриоти " търсят подобни скандали. Немога да го нарека и скандал, защото там имаше, ориенталски ритми, но съшо така и руски пекснички, на английски също и естенствено на български.
128
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНОНИМЕНКитай е цивилизация, Халифатът е упадък.освен това кючеците са за едни други заведения и нощни клубове.