Под снега: Закъсали автобуси, спрели влакове, затворени магистрали!

Язовири и реки се пълнят с придошли води, засега опасност няма
22 мар 2018 13:30,
83
Под снега: Закъсали автобуси, спрели влакове, затворени магистрали!
Снимка: архив "Булфото"

Закъсали автобуси, задръствания, спрели влакове, затворени магистрали и катастрофи заради снега в цялата страна!

Оранжев код за силен снеговалеж и вятър е обявен в 18 области в северна България, а също и в София-град, София-област, Пернишка и Кюстендилска област.

Падналият сняг усложни пътната обстановка в столицата и образува задръствания в целия град. Градският транспорт се движи с големи закъснения, има закъсали автомобили и са станали леки катастрофи, съобщи БНР.

От пресцентъра на Столичната община информираха, че 130 снегопочистващи машини са обработвали тази нощ улиците. Работата им обаче била затруднена.

От общината призоваха шофьорите да карат само с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия. Възможно е да бъдат затваряни улици, за да бъдат почистени.

Още по темата

Както Dnes.bg писа магистрала "Люлин" е временно затворена за движение към София. Шофьорите могат да използват обходния път Владая – София. Затворени за камиони са и части от "Тракия" и "Марица". До обяд в участъци на "Хемус" не можеха да се движат тирове.

Летище София работи нормално, като има леко отклонение от разписанието на полетите. Анулирани са полетите от и до Виена. На интернет страницата си международното летище във Виена предупреждава пътниците да правят справка за часа на полета си.

Тежкотоварни и леки автомобила са закъсали и спрели по пътя Кюстендил - Дупница заради обилния снеговалеж. Най-тежка е ситуацията в участък от пътя в местността "Черна нива" и при пътен възел Бинека, където е аварирал автобус, съобщи още националното радио.

За известно време заради почистване бе затворен за движение пътен възел Бобошево. Според експерти от пътните служби и този път тежкотоварни камиони са се оказали неподготвени за движението и са причинили инциденти.

Срутване на земна маса пък спря движението на влаковете между Пловдив и Карлово. Инцидентът е станал между спирките "Светлина" и "Отдих", свлекли са се около 50 кубически метра. Районът е достъпен единствено по железен път.

Леки материални щети са нанесени на намиращия се на мястото на инцидента влак. Скалната маса е счупила стоп сигнализацията в задната част на влака. Пострадали хора няма.

Нивото на Дунав се следи непрекъснато. В общините по цялото поречие на реката е въведена степен на готовност "повишено внимание".

Покачването за последното денонощие при Видин е със 7 сантиметра. Прогнозата на Министерството на околната среда и водите е за повишаване на нивото до 770-780 сантиметра. Първата предпазна дига започва да се изгражда при ниво 850 сантиметра.

В района на Елхово продължава покачването на река Тунджа. През последните два дни нивото се е покачило с над 80 см. и до преливния праг остава по-малко от половин метър. По течението на река Мочурица, в близост до Ямбол и село Веселиново, има залети земеделски земи.

Над цялата Ямболска област вали сняг. Всички машини са в готовност за обработка на пътните настилки, на този етап няма образувана снежна покривка и заледявания.

Река Доспатска край Сърница драстично е повишила нивото си, вследствие от увеличения обем на язовир "Доспат". Към момента няма опасност от преливни води, каза кметът Неби Бозов.

Няма опасност от преливане на водоеми и реки в Бургаско. Критичните места се наблюдават непрекъснато, но при необходимост институциите са готови да реагират, съобщи областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков.

Притокът към язовир "Тича" бавно се увеличава и тази сутрин е 40 куб.м. в секунда. Водоемът продължава да прелива, но към момента няма опасност от наводнения, съобщи началникът на "Напоителни системи"- клон Шумен Христо Николов. Нивото над преливния ръб тази сутрин е 25 сантиметра, но водните количества се поемат от коритото на река Камчия.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов успокои, че в момента състоянието на язовирите в страната не е опасно за населението и няма данни за аварийни ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
В България всичко е спокойно.Някакви измислени оранжеви кодове прехвърчат из ефира,заради невиждания сняг,затрупал ни със почти....десет сантиметра.Животът в България замря в очакване на разпоредбите на другар 1-дали да се раздвижи и кога,да изчака ли снегът да спре,или да маа *** напук на времето.Другарюююююююююю,очакваме нарежданията ти!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне една фирма да каже кога са провели занятие с шофьорите си да им покаже как се чисти път, улица, магистрала... при слаб или силен снеговалеж, при ниски и много отрицателни температури, как се пръскат соли или пясък срещу обледеняване... не съм чул. Поне да си купят един учебен филм и да им го пускат... Всичко е в некачественното почистване или в непочистването на снега от снегопочистващите фирми за да имат по-големи
71
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 сантиметра сняг и затваряме държавата,гарантирано от ГЕРБ.
70
1
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ПАДИШАХА НЯМА ЛИ ДА ИЗКАРА 200 ХИЛЯДИ БЮРОКРАТИ ДА ХВАНАТ ЛОПАТИТЕ И ДА ПОЧИСТЯТ ПЪТИЩАТА ИЛИ ГИ ПАЗИ САМО ЗА ДУПКИТЕ !!!
69
4
 
10
 
! Отговори
Последни новини преди 6 години
Нинова е спукала гумите на снегорините, за да клати държавата. Тея пък герберунделите изкарали още 158 броя . Как не ги е срам
68
2
 
22
 
! Отговори
asd преди 6 години
"130 снегопочистващи машини са обработвали тази нощ улиците." - това не е вярно!!! Ако улиците бяха обработени както трябва в 9.00 по Цариградско шосе нямаше да има коловози...
67
10
 
5
 
! Отговори
Как може преди 6 години
По време на бесепето нямаше сняг и нямаше проблеми. Верно , че беше мизерия и нямаше какво да се яде , но пътищата бяха проходими по това време - в края на март. А сега какво виждаме по герберското управление - само сняг задръсрвания. Не стига , че има лошо време по България , но и по цяла Европа , та чак и в Щатите не могат да се оправят - нали са съмишленици- трябва да направят нещо. Как може?
66
1
 
18
 
! Отговори
meh преди 6 години
О! Каква зимна драма! Рев и сополи редакториски!
65
1
 
20
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Не е ИЗЧИСТЕНО, а се е РАЗТОПИЛО от големия трафик. Да не говорим, че температурите са относително високи и снега е нищожно количество.
64
6
 
15
 
! Отговори
61 преди 6 години
Ако го разкажеш на някой герберопид това, ще ти каже, че Нинова е спукала гумите на снегорините, за да клати държавата Му. Истината - гербероидните фирми крадат като за последно.
63
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София всичко е изчистено до асфалт.
62
6
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Апокалипсис в страната на СЛЪНЦЕТО!
61
3
 
14
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Като падне 50см сняг какво ще го наречете? Големия взрив ли или може би колапс на черна дупка? Какви са тези простотии? Слагате на улицата един журналист и снимате като отиде и цял ден стой докато не заснеме минаващ снегорин! Така ще се види реално къде е проблема и причината за блокираната ни от 2см сняг страна.Тези ПР акции със снимане вътре в снегорина ги знаем. Ние по цял ден виждаме какво става по улиците. Чака се да спре да вали (по възможност да не е мокър снега, че тежи) и тогава.
60
2
 
20
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
От гр. Русе съм, работя на има няма 500м от депото на снегорините. Днес 1 снегорин цял ден не е минавал по булеварда на които се намираме (той е общ с тях и за да отидат в градът трябва да минат по него).Извън града е същата работа. Има една единствена причина за така наречения от вас журналята АД и това е некадърност, некомпетентност и отказ да си вършат работата всички държавни институции на всяко ниво! Ако те следят фирмите на които се плаща да чистят, те ще чистят. Като не се следят става АД
59
4
 
23
 
! Отговори
57 преди 6 години
Платили сме едни много милиони на едни крадци, гравитиращи около Тиквата и поне малко трябва да си свършат работата. Тази година валя 2 пъти по малко сняг и двата пъти имаше тотална анархия. Като не могат да чистят като хората - да върнат парите на държавата, а тя да ги върне на данъкоплатците.
58
6
 
23
 
! Отговори
Глупости преди 6 години
Сутринта към 10 чистих снега пред блока. Имаше макс 5-6 сантиметра сняг. В България съм виждал преспи над 1.5 метра, а в чужбина още по-големи. Такова чудо никога не е било - паднат 2 снежинки и всичко се обърка. "Снежен ад"?????? WTF????????Крадат и не си вършат работата. В България на власт е мафията. Не очаквайте нищо хубаво, докато не спрете да гласувате за мутри, комунисти и милиционери.
57
0
 
44
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Молба към журналистите!!!Спрете на 2см сняг да викате ад!!!На 5см да викате бедствие!!!На 10см апокалипсис!!!С вашата некадърност и желание за гръмки заглавия давате извинение на още по некадърните ни управници да се оправдават. Сега Бай Тиквонии и всички малки тиквета като почнат ето вижте, по телевизора казаха - навън е ад, цели 1000м снежни преспи като Еверест, как да се изчисти. Пък като погледнеш през прозореца на вън 2см сняг и то където го навява! Стига вече, кодове, адове и простотия
56
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам драма, зима е(нищо, че се води пролет). Като се почне едно вайкане и щуротии. А спокойно де. До два три дена всичко ще се оправи. Що не било почистено това, що не било онова. А стига вече с тия глупости. То пък тоя народ и до тоалетна ходи с автомобил. А, спрете малко.
55
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време бай Стамен и чичо Петър трактористите си знаеха като падне сняг и чистят улиците малко пийнали, без да парадират с това! Сега излязъл някакъв снегорин на фирмата и десет водещи телевизии го отразяват по всички новини и паузи! Кодове и реклами!
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Джендаристан от 2 см сняг се прави трагедия, за да имат работа журналистките и Боко да ни спасява! Всъщност е гоялма радост и децата видяха сняг, че цяла зима почти нямаше.