Отстраниха 13 граничари, не проверили полет от Париж

Отсъствали от работните си места и не направили паспортни проверки
Обновена: 24 мар 2018 19:58 | 24 мар 2018 19:50,
85

13 служители на "Гранична полиция" ще бъдат отстранени заради случай от 20 март, когато над 40 души на полет от Париж до София са били допуснати да преминат без задължителните гранична и паспортна проверки, предава Bulgaria ON AIR.

Най-тежки наказания за тях поиска по-рано днес и премиерът Бойко Борисов. Той извика министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и директора на Главна дирекция "Гранична полиция“, за да докладват по случая.

Защо служителите не са били на работните си места? Граничните полицаи се оправдаха с "различни причини - за да обядват, за да изпушат по цигара", твърдят те.

Според ръководството на МВР доводите обаче са изключително несериозни, именно затова се проверява и самият случай. Ще има и наказани.

Както министърът на вътрешните работи, така и министър-председателят Бойко Борисов, са разпоредили резултатите от тази проверка да са готови възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56 Със сигурност някой голям началник им е наредил, трябвало е да мине някой или някои без да го / ги / проверат , обаче се размириса на лошо. Сега най малките ще оберат пешкира, но ще си траят за да останат на работа.
62
1
 
3
 
! Отговори
Niki преди 6 години
...minal niakoi sur 4erveno kyfar4e
61
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Няма ли непушачи за тази работа?
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно рушвета е бил добър за да се правиш на луд. Единственото наказание е съд и затвор , другото е погалване с перо.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53 Може и да не бъдат повишени с в следващото звание. Нали преди време така наказаха едни. Да се смее ли човек или да плаче.
58
4
 
25
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Тая шепа *** трябва да бъде хвърлена в панделата за държавна измяна.Това е немарливост до н-та степен.
57
0
 
14
 
! Отговори
Антимошенник преди 6 години
Господин тука има тука нема,не чух не видех не знам или(удобният)мининаслар пак се усуква!
56
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има нещо гнило!!! Има расписание на идващ самолет а някой началник измисли номер???
55
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неща нещата не се връзват колкото и да ги плюят във форума тия хора не са луди .Няма как на цяла смяна изведнъж да и се допуши и т.н. общо взето без заповед дори и устна не може всички да ги няма на работните им места.
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, *** тия са в шенген вече бе, какви гранични и паспортни проверки..
53
6
 
26
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #53. Отстранени значи,че ще бъдат приместени на друга по-високо платена работа за наказание...Така е в България.
52
2
 
5
 
! Отговори
Ansh преди 6 години
Sia sha gi pratiat da proveriavat Erdogan u Varna ....za nagrada...
51
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да ми обясни какво значи,че ще бъдат "отстранени"? Това нещо като уволняване ли е :)
50
1
 
51
 
! Отговори
хюго бос преди 6 години
Сигурно е трябвало да мине някой непроверен. Не го вярвам, че всички вкупом отиват да пушат и до тоалетна и се връщат по същото време. А граничариъе, които допускат минаването на нелегален ислямски башибозук, кога ще бъдат уволнени?
49
18
 
12
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
Защото обичайният маршрут е от Франция към България нали....Единствената причина да има проверки спрямо друга страна членка а ЕС е защото не сме в Шенген. А ако бяхме? Минавам в последните 10 години границата между две страни от Шенген по 4-5 пъти в седмицата. Проверявали са ме 1 път. Нито една от двете страни няма проблеми с терористи... Миналата година от Милано до Прага летях - никаква проверка никъде... края на света... параноици форумни
48
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Живота са си съсипали самите,граничари,като са напуснали,до един,работното си място,с особен риск за цялото население.Ако сред пътуващите е имало терористи,например.
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48"Сега ще съсипят животите на 10-15 служителя" до три месеца, пак ще са на работа. Па то и една работа ...
46
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, ако имаше такава ефективност и такива мерки спрямо корупцията... Швейцария, Норвегия и Финландия към нас щяха да гледат. Направо ми се повръща вече от тези показни акции. Сега ще съсипят животите на 10-15 служителя, а за нагласени обществени поръчки и калпаво изпълнение с цел пеибиране на пари, един човек не е бил освободен, камо ли осъден, един лев не е върнат. Ей затова пръскат с шампанско на Куршавел, защото цар Боко не прощава на мишките и показно ги наказва докато котаците си пируват
45
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това МВР вече на какво е заприличало - едни се бият в работно време за колежка, други си пият кафето на летище София няма проверка , трети като случия Нови Искър - пълна трагедия. Отчитат едни големи резултати по престъпноста , а на практика съвсем друго, пари при всяка стачка им дават но доверие сред народа нямат. Но за глобите си еша нямат.
44
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволнение съгласно ЗМВР и правилника за прилагането му се налага за отсъствие в 2 работни дни! Тук за едно кафе пропуск може и награда да получат за тренировка и демонстрация на Шенгенска служба без много натягане!