Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка

От две години обаче отново е правоспособен водач
14 апр 2018 09:30,
284
Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка
Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коя магистрала я събрахте това русото дето написа култовото заглавие за ОТНЕМАНАТА книжка? Че и в самата статия го е написала. Не се ли казваше ОТНЕТА книжка? Какви са тия неграмотни журналистки и къде са завършили? Като я гледам е от Чалга академията. :D
248
0
 
1
 
! Отговори
Тони преди 6 години
До АнонименШумът е чут в ПРЕДНА лява гума. Едва прочел, но бърза с изказвания и мнения.
247
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мдам,видях видеото с китайците ,но хората повечето имаха колани и отстрани напътя има мантинела.
246
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реното се е ударило в автобуса но шофьора на автобуса го е обърнал в канавката.То и мравка може да се сблъска със слон но не може да го събори.
245
0
 
5
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Хора, спрете се,смирете се.Ден на траур е,да наведем глави и да се помолим за душите на починалите и да си пожелаем повече никога да не се случва такава трагедия.
244
0
 
16
 
! Отговори
Божееее преди 6 години
Според мен е редно като вземат книжката на шофьор за употреба на алкохол,никога повече да не я връщат. И ако го хванат без книжка да кара хайде на топлооооо...
243
4
 
19
 
! Отговори
Пенко КъровМомчилгра преди 6 години
За това, имаме камери отпред и отзад на двете ни коли....! Като стане беля, нека се види, кой какви ги е вършел...? Пък и за нас е хубаво, да не ни идват глупави идеи , като шофираме! Винаги си имаш едно на ум, че всяко твое действие се заснема в момента...
242
14
 
14
 
! Отговори
да се провери преди 6 години
33 годишният шофьор на автобуса колко години стаж като шофьор има.Къде е е карал курс за професионални шофьори и кой му е издал книжка.Защото ром в учебна кола не съм виждал.
241
2
 
2
 
! Отговори
Ан0нимен преди 6 години
вярно е баирhttps://google.bg/maps/@42.535201,23.7300486,3a,75y,333.36h,72.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1s10XzVHy8XNWoj_q9Q9DG2A!2e0!7i13312!8i6656
240
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя е слушала силна музика, чула е шум отзад и се е обърнала да види гумата, въпреки че в момента прави опасна маневра да изпреварва автобус. Това е достатъчен показател за нейната вина. Когато изпреварващ някого на пътя, вниманието и концентрацията ти трябва да са в маневрата, а не в музики, телефони и шумуве. Не може да изпреварваш голям автобус на магистралата движейки се с висока скорост и същевременно да гледаш назад. Недопостумо е!
239
1
 
4
 
! Отговори
я преди 6 години
да бе, защо никой не споменава че там участъка е баир.и щом го е изкачвал с 97км, ***, не се бях замислил
238
11
 
9
 
! Отговори
сметалев преди 6 години
от точка А до точка Б пътува автобус.разстоянието е 382км.В задачата се пита:въпрос 1:на кой километър му се доспива на шофьоракато по закон на всеки 3 часа, 1 час трябва да почива.Върпос 2:На срадата наотсечка с наклон 25%, автобуса,се изкачва с 97км/ч С колко километра в час е навлезналв отсечката като тя е дълга 3 км.Въпрос 3:с каква пушка се убива розов слон?
237
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
Гледах репортаж на бтв за трагедията ,от кадрите останах с впечатление че няма следи по автобуса от 'избутването'' , на тази снимка също няма видими следи от удар в лявата, предна част на автобуса... Освен ако не е избутан от дясната страна ???? Предполагам че въпростният автомобил не е избутал леко и нежно автобуса извън дясната, после аварийната лента ??!
236
4
 
18
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Какво отношение има отнемането на книжката на жената преди две години? Сега няма алкохол ,няма дрога. Или да наклоним везната на вината.
235
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чичо гугъл 236https://youtube/watch?v=RD34i25wmlE..ами погледни внимателно - леко врътва в дясно , уплашва се, че ще излезе извън платното затова след това , дава силен ляв ... и е готов! Просто не е трябвало нищо да върти, а да запази праволинейното движение...
234
7
 
6
 
! Отговори
Крети преди 6 години
До ?Когато стане катострофа на магистралата всички спират все пак някак , сега друг е въпроса че когато е в България някой ще тръгне и през аварийната лента за да стигне до гробището. Имал съм подобна ситуация заспах в един тунел в Австрия и гумата ми застърга бордюра със 100км леко врътнах волана и се разминнах само със счупен лагер стигнах до италия и се върнах обратно без проблем. Не см въртял волана като на блъскаща се количка пълен ляв пълен десен!
233
9
 
4
 
! Отговори
чичо гугъл преди 6 години
До всички който си мисля че кола не може да обърне автобус изгледайте ето това клипче:https://youtube/watch?v=RD34i25wmlEа после може и това:https://youtube/watch?v=q7AJbixMq68
232
3
 
7
 
! Отговори
? преди 6 години
До КретиНаистина си крети. И като набие спирачките ония зад него къде отиват. Това е магистрала ***, добра или лоша е магистрала, а не пътя за Долно ***.
231
3
 
19
 
! Отговори
Селянин без Фейсбук преди 6 години
До levskiНа всеки може да се случи да убие 6 човека и да рани 22? Ти нормален ли си? Безотговорни хора не им е мястото зад волана.
230
19
 
5
 
! Отговори
levski преди 6 години
и кво да направи жената на всеки може да се случи