Шофьор блъсна фатално дядо на колело и избяга

Водачът от Сливен е издирен и задържан за 24 часа
8
Шофьор блъсна фатално дядо на колело и избяга
Снимка: архив, БулФото

71-годишен велосипедист е починал при катастрофа, съобщиха от полицията в Сливен.

В 21:20 часа на 12 април е получен сигнал за лежащ велосипедист до пътното платно, на разклона за кв. "Диньо Дачев".

На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че велосипедистът е починал. По тялото му са забелязани следи от пътно произшествие.

Другият участник е напуснал мястото на инцидента.

След предприети оперативно-издирвателни действия той е установен – това е 32-годишен мъж от град Сливен, който е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
47
 
! Отговори
От квартала преди 5 години
Пишете без да сте наясно къде е този квартал. Квартал "Диньо Дачев" се намира на няколко километра от Сливен, то е бившо ДЗС и особено на разклона за квартала няма никакво осветление. Навярно велосипедиста е нямал отразителна жилетка. Аз също веднъж по тъмно едва не блъснах един такъв, който дори и светлини нямаше. По никакъв начин не оправдавам бягството от произшествието.
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фаровете трябва да се пускат не само през деня, а и през нощта!!!
5
1
 
37
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Мхм точно така. Обвинете сега велосипедиста. Ако беше извънградско айде. В закона също пише, че при ПТП си задължен да спреш и да помогнеш, а не да бягаш. Друг е въпроса, че в учебниците за шофиране се споменава, че велосипедистите са най- уязвими на пътното платно. Иначе не съм бил в съда. Нека си гледат законите. Гледането на закони няма да спаси човешки живот
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тук става въпрос за града. Където има улично осветление => няма нужда да носи светлоотразителна жилетка?"Има, няма осветление - задължителна е през "тъмната част на денонощието". Щото иначе по твоята логика: то колата си има и фарове, за какво ти е жилетка?
3
1
 
39
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Недоволен 2Какво трябва да носи велосипедист и какво трябва да има по велосипеда му е написано в Закона за движение по пътищата. Само че, българинът винаги има свое мнение по въпроса.Но в съда, ако си ходил някога /не ти го пожелавам/, та там гледат Закона, а не какви са общоприетите традиции за каране на колело.
2
9
 
35
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Тук става въпрос за града. Където има улично осветление => няма нужда да носи светлоотразителна жилетка? По скоро. Жалко за шофьора, че е избягал. Можеше да помогне на дядото поне...
1
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за дядото, но бил ли е със светлоотразителна жилетка?