Нанков: АМ "Хемус" ще е готова до 2024 година

През 2023 г. ще бъдат готови АМ "Струма" и Русе–Велико Търново
21 апр 2018 20:30,
45
Нанков: АМ "Хемус" ще е готова до 2024 година
Снимка: архив, Булфото

Автомагистрала "Хемус" ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите "Струма" и Русе–Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ "Струма" от Сандански до Кресна.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на шестата политическа академия на жени ГЕРБ в град Вършец, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ, предаде "Фокус".

В процес на изграждане е лот 3.1. на АМ "Струма". В процес на изграждане са 9,3 км от "Хемус" от Ябланица до Боаза, чието строителството стартира на 27 март т.г. В момента се извършва проектиране на 16,3 километровия участък от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци". Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен–Ловеч, като се очаква през тази година да стартират търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. "Дерманци", от - п.в. "Дерманци" до п.в. "Каленик" и от п.в. "Каленик" до пресичането с Плевен-Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен–Ловеч до Русе-Велико Търново, разделен на три подучастъка.

"Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин–Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря", подчерта Нанков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
18
 
! Отговори
До 30 - Хо-Хо преди 5 години
"Ли ли и и и, тиа сигурни ли са, че ша спазат сроковете ? ами ако нен са на власт ?" Спокойно и не се притеснявайте. Ще бъдат на власт и ще спазят сроковете, ако никой не им пречи и не ги саботира. Ако пък БКП/БСП са на власт, то срокът ще се намали значително. Нали знаете, че те изпълняват петилетките за 1 година? Въпреки, че от ученици помним какво пишеше в учебниците преди 50 години: "Скоро ще бъде затворен пръстенът от магистрали Тракия, Хемус и Черно море." Е, и къде е този пръстен?
40
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доклада на САЩ за състоянието на България е убийствен за Боко и Цвъко. Какви приказки чувахме само, магистрали, просперитет, Видими резултати, стандарт, инвестиции, сеободни медии и борба с корупцията. Нито едно от обещанията! Инвестициите са намалели със 70%, видими или невидими резултсти няма, ограбва се народа зверски. А пътищата които толкива строи се оказаха схема за крадене на милиони. Къде си бе Боце, отговори на доклада, че не е вярно което пишат? Мълчиш, сврял си се като плъх някъде.
39
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли милиона ще гушне Батко Буби от тази магистрала, дори и той още не знае. Колкото може повече, което означава, че след 2 зими ще е Лунната повърхност.
38
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Повече от ясно е че транзитната, икономическа пътна инфраструктуа ще е приоритет пред пътища които обслужват предимно Български населени места, още дълго време... Безкрайните срокове за изпълнение и съмнителното качество дори на транзитните пътища, предлага ясна визия колко ще се почака за да дойде редът и на 'по-незначителните', пътища в България...!
37
0
 
4
 
! Отговори
Lezg преди 5 години
Visoki sini planini...e 79, e 85, a 78, c 07, g 32...b 43
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фермера е прав, ужасът на Русе-ВТ е от това че пътя е много тесен и стават задръствания- в участъка между Русе и Бяла (55 км) има само 3-4 участъка с 3 ленти. Много по-евтино и ефективно е да се направи паралелен път до сегашния, като двете посоки се разделят с яка мантинела, трафика да се изкара от селата! Ще останат доста средства за други проекти- например тунел под Шипка, Петрохан и др.
35
6
 
5
 
! Отговори
българина преди 5 години
до фермера, няма нужда софиянци да ядат, защото са най сити.... северна България няма нужда от софия, да си се гушнат с турция
34
5
 
18
 
! Отговори
фермера преди 5 години
Няма никаква нужда от нови трасета на В.Търново-Русе и Белокопитово-Буховци.Няма достатъчно трафик за магистрала.Достатъчно е да се изградят надлези и участъци за изпреварване по тези трасета..И от Дунав мост 3 при Русе няма нужда защото като влезем в Шенген няма да има проверки и няма да има опашки.Парите от ТОЛ системата трябва да се насочат към второ и третокласната мрежа че там вече няма асфалт.Идват някакви фирми с лопати и малък валяк,нахвърлят някаква черна смес и след първия дъжд я няма.
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази новина за кой път я поскат тази седмица?
32
1
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Заради дупките в основата лента, някой карат в аварийната лента. Не дай си Боже да ти се наложи да спреш в аварийната.
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня ден путувах от София за Бургас по магистралата и ми направи впечатление че всички карат в бързата лента защто ли се питам :;₽След няколко проби разбрах има по-малко дупки !
30
18
 
17
 
! Отговори
DDR преди 5 години
Колкото и да се късат платените герберски ***, резултатите са очевадни......направо плачевни
29
0
 
28
 
! Отговори
ХиХи преди 5 години
До ХоХоМоже ли да напишете същото изречение, но грамотно? Моля, нищо не Ви се разбира???
28
23
 
9
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Ли ли и и и, тиа сигурни ли са, че ша спазат сроковете ? ами ако нен са на власт ?
27
24
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Ваййййй ,Алллаххххх! Алллаххххх Акбар... Алллаххххх Акбар....
26
28
 
16
 
! Отговори
Антигробар преди 5 години
До Боже, боже 26Може би с прословутите магистрали,с които Б ни проглуши ушите? И къде са тези магистрали? Вие гробарите на тези двулентови пътчета магистрали ли им викате? Я отворете нета и вижте как точно изглежда една магистрала и я сравнете с нашите такива.Имат ли нещо общо,а май не? Това нашето не е магистрала това даже не е и скоростен път,това е една голяма пародия на НЕЩО,което още след 1-2 месеца е напукано и трябва да се ремонтира.Така,че смехурко твоите гробари нищо не са направили.
25
25
 
9
 
! Отговори
Антигробар преди 5 години
До Боже, боже 26Само гробар като теб може да изръси за минимум време максимум глупости,че и с претенции да е умник. Аз не защитавам комунистите,но как да го разберат двете ти мозъчни клетки едната,от които вече загинала? Явно така и не можа да разбереш,че гробарите не са паднали от Марс,а са същите комунисти,които ти толкова мразиш. Казваш,че само гробарите вършат работа,а нещо така да го подкрепиш с примери,какво толкова са свършили за тези 10 години или ще си останеш само с голите твърдения
24
17
 
24
 
! Отговори
Боже, боже преди 5 години
До Антигробар Боже, тук само *** ли пишат? Какво друго да си помисли човек? Преди 50 години, в отделенията учехме, че комунистите съвсем скоро ще затворят пръстена от 3 магистрали - Тракия, Хемус и Черно море. Цял живот ги чакам. После и БСП нищо не направиха. Единствената ми надежда е в ГЕРБ. Само те вършат работа и затова е тази злоба, плюене и яд от страна на БКП/БСП. Но естествено на тях никой не им вярва, затова е тази жлъч и омраза. Нищо, да са живи и здрави! Действай бате Бойко!
23
15
 
10
 
! Отговори
лъжат преди 5 години
Ехейййй, аз Хемус я чакам от 40 години и още не се вижда краят й!!! А дано ама на дали...
22
17
 
13
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Обещания, които се дават напред във времето със срок, който е повече от година, дава само надежди и осигурява мясотот на обещаващия, а след време и го освобождава от отговорност при неспазено такова. Не на нас тия, айде спрете се!