"Братушките" запяха през май: Черно море – много е добре! Ангелкова доволна!

България е в топ 4 за руснаците за майските празници
69
"Братушките" запяха през май: Черно море – много е добре! Ангелкова доволна!
Архив: Булфото

България е на четвърто място сред предпочитаните от руснаците туристически дестинации за майските празници. Това показва изследване на Асоциацията на руските туроператори, похвали се писмен отговор на депутатски въпрос ресорният министър Николина Ангелкова.

Още по темата

Руските туристи са били на пето място по брой през миналото лято, а през тази интересът им дори се увеличава – има ръст на ранните записвания за лятно отмора по родното Черноморие, както и повече издадени визи.

Руснаците продължават да са много важни за родните курорти през лятото, а Министерството на туризма рекламира Черноморието ни все по-активно, допълва Ангелкова.

Над половин милион руснаци са предпочели да отмарят по нашите курорти през 2017 г., а за 400 000 руснаци България е втори дом.

От началото на тази година до момента консулската служба към българското посолство в Москва е издала със 7,9% повече туристически визи в сравнение със същия период на миналата година.

50 руски туроператори са подали документи за акредитация като имат намерение да работят активно на нашия пазар.

Консулството ни в Екатеринбург също отчита ръст на издадените визи и увеличение на заявките на туроператорите. До момента фимите, които ще водят руснаците у нас, са 18, като само за 10 дни документи са подали 7 агенции.

По данни на туристическите агенции от Уралския регион ранните записвания за почивка са много активни като при тях има увеличение от 20% в сравнение с миналата година, което в условията на покачване на цените прави България една от най-търсените дестинации за лятна почивка.

Полетите на туроператорите стартират в края на май и както и през 2017 г. ще има както редовни, така и чартърни програми с полети до Варна и Бургас.

Ръстът на руските туристи у нас нараства плавно от 2016.

България беше отличена и с награда за най-добрата дестинация за семейна почивка на руските туристи, припомня Ангелкова.

Министерството на туризма продължава активно да рекламира на руския пазар като залага на съотношението цена – качество, безопасност, екологична храна, културна и духовна близост с Русия.

Работи и за разширяването на предлагането като към традиционния летен и зимен туризъм се презентират възможностите за допълнителни екскурзии, програми и мероприятия, които да обогатят почивката, която България предлага на активния руски турист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес бг,поправете си заглавието на вашата новина. Имайте добро отношение към руснаците. Аз нямам нищо против да идват руснаци в България и да бъдат на Българското Черномирие. По-добре руснаци,отколкото пияни шведи. Против съм разни пияни,развратни и надрусани западняци,които безчинстват в страната ни. Никой нормален българин няма да харесва *** като онзи швед,който без причина е причинил телесна повреда на наша сънародничка. И още нещо: руснаците не са ви виновни,че у вас имате такава злоба.
49
5
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
До ЧокоТака ли ,драги? Мои впечатления че приемаща страна се отличава с подобни качества. Вие, например, блестящ образещ на простащина, недодяляност и глурост. Но , избора е ваш - шведи готови да дойдат да набият 2 ритника на ваша съпруга срещу ол инклузив. Нали? Ето това е по -европейски.
48
6
 
9
 
! Отговори
минтур! преди 5 години
Руснаците са купили над половин милион недвижими имоти тук. Щом идват половин милион руски туристи значи това са хората които идват да си нагледат имотите .От тях няма нито нощувки , нито олинклузив ,нито екскурзии.
47
8
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Трагедия. Щом тези са ни туристите, нищо добро не ни очаква. Нагли, недодялани, простаци - това са туристите от Североизток.
46
0
 
9
 
! Отговори
красавицы преди 5 години
До добре дошлиОтнася се за краткотрайната любов с рускинките! За по-дърго са отровници!!!
45
1
 
7
 
! Отговори
тдгхщ преди 5 години
До АнонименИма умнико !Елисавета втора 1741-1762 дъщеря на ПетърI велики.Безпросветник(илитерат)
44
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че братушките е в КАВИЧКИ за малко баланс защото аз лично не виждам "БЪЛГАРСКИТЕ"комунистически медии да съобщават за някакви други туристи освен за "братушките"което си е чиста проруска хибридна пропаганда!Не е чудно къде са ни запартили по свобода на медиите,при 95% ПРОРУСКИ САЙТОВЕ И ТЕЛЕВИЗИИ там ни е мястото,при Тамбукту!!
43
13
 
15
 
! Отговори
прозападняккореняк преди 5 години
Не знам защо " братушките" идват в България! По добре за алкохолните западняци, дето освен да се напиват в " инклусива" един лев не харчат!По добре " братушките" да ходят в Гърция и Турция, там хем е по качествено обслужването, хем е и по чисто!Мерси " братушки", но ние сме членове на ЕС и НАТО, отивайте в Гърция и Турция там да си харчите парите- средно по 1000 $ на почивка извън " инклузива", щото у нас западняците не харчат извън " алкохолния инклузив", но ритат камериерки в главите!
42
5
 
21
 
! Отговори
ДЕРЗАЙТЕ преди 5 години
500000 АПАРТАМЕНТА В БЪЛГАРИЯ СА РУСКА СОБСТВЕНОСТ. ПРИ ТОВА РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА НЕ КУПУВАТ ГОТОВИ, А СИ СТРОЯТ ЦЕЛИ БЛОКОВЕ И ЗАТВОРЕНИ КОМПЛЕКСИ. НАЙ-ЛУКСОЗНИЯТ КУРОРТ Е РУСКИ, СОБСТВЕНОСТ НА ГРАД МОСКВА. НАРИЧА СЕ "КАМЧИЯ", НО Е ОТ ЗАТВОРЕН ТИП И ВЪНШНИ ЛИЦА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ТАМ.
41
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедите ни бяха 500 години под турско робство!Бяха необразовани, както са сега 80 % от населението на Анадола!Ако не бяха " братушките" през 1877- 78 и сега щеше да сме като у Анадола!То тогава цялата турска армия се управляваше от английски, френски, немски, холандски, австрийски офицери, които воюваха на страната на османците срещу руските войски и българските опълченци!Ама нещо " братушките" ни усетиха и от 2 млн. летуващи годишно останаха само 400 000! Фин. загуба за хотелиерите!
40
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че 400 000 ушaНКИ те имат БГ за втори дом, да не се получи, че идват на родното си море, а не на българското! ЕЙ, хора, внимавайте, парите не са всичко! Тази държава дедите ни са я отвоювали с кръвта си а не веднъж алкохолиците са доказали, че биха направили всичко, за да я поробят!!!!!!!!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 30 До до НиколаевВ руската история няма Елисавета втора.
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това са добрите туристи- така казват обикновените хора по морето, де, не големите умници с големите ценности
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като са на пето място като нрой, какво толкова ги фаворизирате?
36
18
 
8
 
! Отговори
рунска преди 5 години
Крим е толкова украински, колкото България турска. Дори по-вероятно е България да стане част от Турция, от колкото Крим отново да бъде украински.За неразбралите у право да мият чинии и ***, но с гордо вдигнато, атлантическо чело!
35
6
 
13
 
! Отговори
добре дошли преди 5 години
като чух че идват и получих ерекция
34
12
 
19
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Тук строят бетонни свинщини с мутро-барокова визия и египетски мотиви и ми обясняват че това бил руския вкус?!Требвало така да бъде! Не искам мутри от Чукотка да ми диктуват архитектурната визия на Черноморието.
33
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НиколаевНиколаев, много си зле с аритметиката. Крим е руски едва от 1783 год от времето на Елисавета втора, а от 1954 насам е украински. Преди 700 години на мястото на Москва са живеели само кафяви мечки. Предшественика на Елисавета Петър първи е носил в Крим ежегодния данък който е плащала Русия на татрския хан, за последно Русия си е платила данъка през 1721 година, от тогава насам са се натрупали много задължения на Русия около трилион долара, които ще трябва да ги плати на Украйна.
32
8
 
9
 
! Отговори
най-обичам преди 5 години
когиз гейдерстите се напрегнат. Макарон, Шмеркел, Тръмпун, Банкянското чудо и техните западни почитатели в България. Мръсната семка да се пркуди надалеко!!!
31
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той си е бил от 700 години руски...То преди 700 години е нямало Русия ама Крим бил руски от тогава...