Акция в КАТ-Благоевград! Петима в ареста за корупция!

Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли
22 май 2018 16:07,
22

Снимка: Булфото

Петима служители на КАТ-Благоевград са задържани днес по обяд при акция на "Вътрешна сигурност" и ДАНС, Националната следствена служба под ръководството на Специализираната прокуратура.

Арестите станаха в сградата на КАТ, докато се правят процесуални действия в кабинетите на катаджиите, паралелно се извършват и обиски по домовете им, пише "Труд".

Засега официална информация няма, но се твърди, че групата е заподозряна в схема за уреждане на бързи номера и регистрации на нови коли.

Схемата е следната – плаща се на посредник, който регистрира автомобил по бърза процедура, след като се отчита по всички нива в КАТ. Така срещу суми от 50 до 100 лева се получават хубави номера на колите и регистрация без чакане.

Подобна схема въртят посредници в местните автокъщи, говори се, че там си има човек за тази работа и става с участието на катаджии и служители от администрацията. Сред арестуваните е и бивш служител на КАТ, който е пенсионер, но продължава тази дейност.

Акцията последва месец и половина след големите арести в ДАИ-Благоевград. Тогава бяха задържани 10 служители и обвинени в корупция и рекет на транспортни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Потърсете резултата преди 5 години
ЕКСЛУЗИВНО! АРЕСТУВАНИТЕ КАТАДЖИИ В СОФИЯ УЗАКОНЯВАЛИ КРАДЕНИ АВТОМОБИЛИ НА АВЕР НА БОЙКО БОРИСОВPorche 911 TURBO 997 бяло, RANGE ROVER SPORT бял, MERCEDES ML 63 AMG черен, всичките с немски номера, са крадени автомобили, които са били УЗАКОНЕНИ от служители на КАТ София. Разследването се води от Спецпрокуратурата.И понеже главен инспектор Богдан Милчев рита футбол и се снима по календарите с Бойко Борисов е съвсем естествено и нормално през каналите да минават близки хора.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КАТеричоците Софийски, кога? Че то е страшно. Вземат по хиляда и петстотин лева заплата, а харчат по пет бона.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо си правят труда да арестуват някого, като никой няма да осъдят? По времето на БСП поне не се хабяха да отичтат дейност за пред матряла, то затова и се сринаха, обаче на ГЕРБ все още има матрял да им се връзва заради такива кухи акции...
15
0
 
8
 
! Отговори
това е преди 5 години
Умишлено услугите който се предоставят в общините и полицията се бавят за да може хората да дават пари.
14
0
 
10
 
! Отговори
ВИЛИ преди 5 години
САМО ТАМ ДА ИМАШЕ КОРУПЦИЯ Я ДА ДОЙДАТ В КАТ/ СОФИЯ КУЧЕ КАСИЧКА Е / АМА ИМ Е ДОБРЕ НА УПРАВНИЦИТЕ ,ПЪЛНИ ДЖОБОВЕ
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самоят факт, че всички Е-та, които се движат понпътишата са истински камикадзета и не са чували за правилник, полазва колко е корумпирана цялата система на кат и даи в Благоевград! Трябва да се изземат всички книжки, издадени за последните 10 години и да накарат всички Е-та да минат повторен изпит! Само с наказания за катаджиите няма да мине! Това са убийците по пътищата! В Благоевградско няма истински заслужена книжка!
12
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 5 години
Тези работи се случват защото няма контрол и дисциплина в полицията там е бардак,всеки си прави каквото иска,няма контрол.
11
0
 
12
 
! Отговори
НЯМА ПРОБЛЕМ преди 5 години
В КАТ БЪЛГАРИЯ трябва да имаш връзки или Пари .Те са Паравоенна Военна Организация , подобно на Аркан в Югославия .Лошото е че Русия се взе в Ръце и направи ОМОН , а България още пази от Соца Организация която е Неработеща и Корумпирана .Няма ли Валери Симеонов да ги Разтури - Заводи сринахме , та КАТ ли ще ни се опре .
10
0
 
11
 
! Отговори
dani преди 5 години
това са кокошкарски работи... проверте шефа на иконимическа В.Търново какви пари взема ...
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През януари пререгистрирах колата. Висях точно 9 часа в КАТ и беше чист късмет, че не ме прехвърлиха да вися и втори ден.Явно сами създават това положение, за да скубят.Айде аман.
8
0
 
31
 
! Отговори
срамота преди 5 години
Такава е практиката във всички дирекции на КАТ в страната.Редиш се на 4-5 опашки ,чакаш цял ден че и повече , и накрая спират компютрите в 15ч.Целта е точно тази.Да се взимат едни пари от служителите ,които се водят 1ва категория трудещи се , а всъщност са обикновени чиновници.МЕТЛА ТРЯБВА А НЕ ПРОВЕРКИ ,др.БОРИСОВ!ЗА ВАС СЪЩО!
7
0
 
30
 
! Отговори
Водач преди 5 години
Заповядайте във КАТ Враца - даваш на "човека" 50 лв и регистрираш кола за ден иначе най-малко два дни.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпниците се мислят за лоши момчета, да ама не, лошите момчета са други
5
4
 
28
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Ами ако никой не беше оплакал какво тези щяха да си живеят спокойно ли?какво правят в вътрешна сигурност?чакат някой да им свърши работата ли?На фона на огромната корупция и престъпност в полицията МВР чака някой да се оплаче,много удобно нали?!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер и Туск искат да виждат как се бори корупцията, че има валутен резерв за плячкосване.
3
0
 
40
 
! Отговори
zeus преди 5 години
То тази практика я има в цялата страна, почвайте ги наред, ама накрая няма да остане един катаджия :)
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симулация на "борене с корупцията". Такива схеми има във всеки местен КАТ и там са най-дребните риби. Ако това не беше "акция", трябваше да уволнят половината служители на КАТ в цяла България. Но главата на змея никога няма да отрежат.
1
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тези акции, кога ще дойде БСП на власт че пак да се краде спокойно