Ученик припадна на матурата, пребили го ден по-рано

Нападателите на младежа все още не са открити
25 май 2018 13:30,
49
Ученик припадна на матурата, пребили го ден по-рано
Снимка: архив "Булфото"

Ученик припадна по време на матурата по български и литература в понеделник след като бил пребит няколко дни по-рано.

18-годишният младеж бил нападнат и бит в Градския парк в Разград в навечерието на матурите и на абитуриентския си бал. Инцидентът е станал малко преди полунощ на 18 май.

Момчето било прието в болница, но е настояло пред лекарите да го освободят, за да се яви на държавните си изпити, тъй като имал намерение да кандидатства в университет.

Така, въпреки здравословното си състояние, момчето се явило на матурата по български език и литература в понеделник.

Към края на държавния изпит обаче зрелостникът припаднал и отново бил откаран в болницата. За това разказа директорът на училище ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" Пейчо Георгиев, цитиран от "Дарик".

Той поздрави младежа за куража и желанието да продължи образованието си, но изрази тревога от увеличаващата се агресия сред младите хора. Директорът разказа, че наскоро и друг възпитаник на Езиковата пострадал при побой.

От ОД на МВР-Разград потвърдиха за инцидента. Нападателите на младежа са все още неизвестни.

По случая е образувана проверка за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. Ако нараняванията се определят като тежка телесна повреда наказанието за извършителите е от 3 до 15 години лишаване от свобода, ако е средна телесна повреда - от 2 до 9 години, а ако е лека - до 3 години или пробация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До РеалистПо-скоро късно.А в Америка не чакат, а тикват в затвора, без значение дали е малолетен.
35
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Рано или късно,бабаитът попада на по-голям бабаит от от него,някой 65кг. напикан,ама с нож,и го отнася.
34
0
 
15
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 5 години
Крайно време е законът да бутне някой бияч за 10-15 години на топло. Да видиш другите как ще се кротнат и уличните битки ще намалеят драстично.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко е саморазправа и каквото повикало, такова се обадило. не се учудвайте. ако някой смята, че е нормално да трошиш чужда собственост и да вземеш закона в ръце, значи е нормално да пребиеш всеки пенсионер, вървящ по велоалея или да счупиш краката на всеки велосипедист, който не слиза на пешеходна пътека. за мен нито едно от тези не е нормално, не знам за вас.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди година бях паркирал пред голям магазин, на ПРАВИЛНО място, 2 места отстрани на знака за инвалиди. в интерес на истината имаше някакъв тип, който беше заел едното инвалидно място, с цвят на колата подобен на моя. излизам и виждам едно наркоманче ми лепи някакви лепенки и ми маже стъклото. 'какво правиш?'. 'ами казаха ми да изцапам синята кола, защото е паркирала на грешно място'. 'ти имаш ли книжка и разпознаваш ли знаците?' 'ами не..'..и последва шао лин! внимавайте с 'чистачките', моля ви
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, пийте ги тия хапчета, бе!
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не са го били, а са довършили с бой неотчел парите за нарко-сделка тази година имаме най-много успешни отличници дилърикоито ще се реализират на пазара на труда на герберската нарко-икономикачалгарското поколение на Славчо Трифонов с комбайна и френската гимназия господ да я пазироди и отгледа дилъри маангали убийциочаквайте скоро убийства на граждани от новите току-що завършили демократични дженддъри герберскиа *** без морал *** оттпадъчни ***
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24 и 28, няма смисъл да споря с Вас. От далече личи, че сте от онези 80%
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саморазправа не е да вдигнеш чистачката на някой, за това че е паркирал заемайки място за 3 автомобила или се е настанил върху място за инвалиди. Саморазправа е да му счупиш краката, за да има реално основание да спира върху място за инвалиди.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24Да, саморазправа е. Цитирай закон, наредба или друг нормативен акт, в който е регламентирано, че можеш да вдигаш чистачки и да увреждаш имущество за неправилно паркиране. Ако можеше да мислиш, успоредно, с това да четеш, можеше да проумееш написаното. Ако някой е паркирал неправилно и 50-100 човека подадат сигнал, дали няма да се мръднат полицаите? Ако не се отзоват, можеш да подадеш жалби до доста институции. Това е пътя. Днес си вдигнал чистачка и какво промени- нищо...
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свиквайте, нали такава саморазправа обществото подкрепя. Нали самият WCпремиер буташе бабички и му се радвахте, защо рИвете сега?
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес си на матура, утре пренасяш арматура.
24
2
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Вдигане на чистачка е саморазправа? Ти да не си от *** комплексари, фенове на определена немска марка, за които всички са мишки, а средата на кръстовище е паркинг? Аман от наглеци!
23
0
 
5
 
! Отговори
дедо преди 5 години
бе какви са тези 'от до', 'или' в наказанията...конкретна цифра и това е, съдията да нямя мърдане
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До менМи не плащай данъци бе, що плащаш? Стани клошар и просяк без доходи и няма да плащаш никакви данъци, кой те кара да плащаш данъци на държавата като може и да не плащаш.
21
0
 
7
 
! Отговори
мен преди 5 години
До АнонименМи щом трябва да разчитаме вече само на себе си, защо да плащаме данъци на държавата?
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТониЗначи ти можеш да се "саморазправиш", а когато те бият за тези ти действия ревеш?? Мишкарска работа...Това ще стане доста честа практика и ще има още изяли боя, защото с това започна да се прекалява- лепенки, боя, увреждане на автомобили и т.н. Вместо да се заяждате с нарушителите насочете енергията към институциите- дайте да ги накараме да си вършат работата. Саморазправата не е вариант за нито една от страните, а институциите ще бездействат дотогава, докато ги оставяме да го правят.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провалът е на обществото! Родителите също са жертви на безредието, наречено демокрация в България!
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки един дръзнал да покажа своеволие в училище ....побоища,непристойно държание,към и между учители и ученици.....дисциплинарно изключване ,без право да се продължава напред....Това е....
17
14
 
8
 
! Отговори
Ей,поколение. преди 5 години
Всеки плюе ,,*** " и по този начин признава че е п.р.а.с.е.Ами сковавахме я 45 години,заедно с нашите ,,другари" А през това време светът вървеше напред.И децата и хората под 40 г,в огромната си част са поколение не познало лишения и труд и не е в час със реалноста.С грешна самооценка-,,Аз съм велик но няма кой да ме оцени"и ,,Всички ,,уредили"се са връзкари"И ,,ДАЙТЕ МИ" ,ИСКАМ"Ако в днешното свободно време не постигнеш нещо а само чакаш???? значи ще си останеш един неудачник с претенции