Руските туристи ни заобикалят! Засега са с 15% по-малко

Държим много на тях, но още чакат за визи
28 май 2018 12:15, Петя Славова
243

В началото на новия летен туристически сезон се появи прогноза за спад на руските туристи у нас. Това обаче бе опровергано след посещението на министър Николина Ангелкова в Русия.

Още по темата

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов обясни, че към този момент има 15% заявени по-малко полети, но те могат да бъдат възстановени по някакъв начин и допълни, че трябва да се изчака, за да се види дали наистина ще има спад на туристи от Русия по българското Черноморие.

"Проблемът с визата продължава да стои", припомни Драганов в студиото на "България сутрин".

Той дори разказа, че някои български хотелиери поемат по 50 евро разходи на руснаците, за да могат туристите да си изкарат виза.

Поли Карастоянова, която е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, определи Русия като специфичен пазар, който се влияе много от нагласата на управляващите към дадена страна.

"Туризмът е поле на икономическа дипломация. Най-малките нюанси на отношенията между страните имат своята проекция по отношение на туризма", обясни Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ именно агресивното говорене срещу Русия на български политици е причина за очакване на задържане на броя на туристите от тази страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Микеле преди 5 години
До Анонимен Ако е причината е спада на рублата, как да си обясним защо руснаците са изкупили до октомври всички почивки в Турция? Чети техните коментари (от рода на "ни ногой больше в етой стране")и ще разбереш!
176
0
 
0
 
! Отговори
ЕдинОтСело преди 5 години
Политиците са ***.
175
4
 
2
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
До 204:значи европейци да канят а?много си г л у п а в бе,че какво ще им предложат на европейците бе умник,замразена пържола и кювте,или цаца от 2016-та...божеее божеее,отивай се беси беее....
174
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия открадна Крим - сега да си почиват там.Света си живее прекрасно без руснаците!
173
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо да не идват руските алкоххолици у нас!Хотелиерите да си оправят бизнеса и да канят европейци!Или да затварят.
172
2
 
1
 
! Отговори
42 преди 5 години
В тая връзка не е лошо софиянци да си искат после заплатите от гърците...
171
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Да ходят на май-ната си !
170
10
 
12
 
! Отговори
До no comment преди 5 години
Братчед, върви на Малдивите да видиш дали нямат пари братушките. Ще ти се завърти свят как хвърлят 100$ ... и да от там се връщам. Или пък върви на Френската Ривиера и там бях миналото лято, същата история - братушките харчат като за световно но нашето блато кара дребни скумрий и те ще ни изоставят скоро.
169
5
 
7
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Нямат пари,горките.
168
19
 
15
 
! Отговори
Новината е супер преди 5 години
Колкото по- малко руснаци у нас, толкова по- добре за България!Руснак ако не ти открадне земята, поне ще се опита поне да те обереАко и това не стане - ще те отрови
167
8
 
23
 
! Отговори
Ангелкова преди 5 години
Ангелкова какво разправя? Нещо никаква е няма, с нямане си взема парите както винаги.И Руснаците започнаха да ни заобикалят, м да скоро само Виетнамци и Индианци ще е по морето в унисон със селяните и мутрите. Ех море, ех радост...България се срива бавно и славно. Дъното на ЕС го стигнахме, а скоро и още по дълбоко заедно със Сомалия.
166
0
 
15
 
! Отговори
Помня преди 5 години
До до 183 Едно време при соца бешу душа за душа. Даже рускините черпеха.Че то без секс на плажа каква почивка е това?Нали това е целта на занятието.
165
3
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Моля не казвайте на Ангелкова.
164
5
 
20
 
! Отговори
икономист преди 5 години
15% инфлация - 15% по малко на море.Чакълените плажове на Крим ги очакват...
163
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При този курс на рублата, по-малко могат да си го позволят. Понятно?
162
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-малко от тази напаст, толкова по-добре.Да му мислят "бизнесмените" дето презастоиха Черноморието. С количество не всякога можеш да компенсираш качество...
161
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8===oНе дей де плямпаш глупости , че ставаш смешен.Аз работя в сферата на туризма в Испания, по-надолу бях писал - снощи по ТВ 24 испания имаше репортаж за туризма и отчетоха 11% увеличение на руснаците до момента в сравнение с 2017.Основните туристи по средиземноморието са немци, англичани и руснаци -ФАКТ.
160
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГаляА я и не поеду к вам - грязные отели, постельное белье не меняют, мусор не убирают.Как -то уже отдыхала при таких условиях..а мы тебя не ждем, мы тебя не приглашали.а то за тобой приедет и товащ пу с десантом, да еще и референдум устроит
159
7
 
18
 
! Отговори
ист преди 5 години
Ако намалеят руските туристи, кой ще ни пие менте водката.
158
8
 
18
 
! Отговори
Борчо преди 5 години
Никога повече няма да почивам на българско черноморие, щото не съм глупав! Цените са безбожни за ниското качество, обслужването е долнопробно и под всякаква критика, в резултат навсякъде е пълно с бедняци и пияници от цял свят- не, не мога да си го причинявм!