Само за месец: Акция "Колан" спипа 800 души

Нарушенията били установени след проверка на прокуратурата
13 юни 2018 19:10,
26
Само за месец: Акция "Колан" спипа 800 души
Снимка: Pixabay

800 човека без колани в колите в рамките на месец, показва проверка на прокуратурата.

Проверени са леки коли, пътнически автобуси, както и товарни камиони. Само за седмица в края на април са установени над 200 случая на водачи и пътници, които не използват предпазни колани, като 80 от тях са нарушения на автобуси, пишат от "24 часа".

До проверките се стигна след редицата медийни репортажи по темата. Припомняме, че през април при тежка катастрофа на АМ "Тракия" между автобус на пътническата компания "Юнион Ивкони" и лек автомобил загинаха 6 души, а 20 други бяха ранени.

Тогава министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че ще се обсъждат промени в Закона за движение по пътищата, при които използването на колани в автобусите ще стане задължително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въпреки че с годините автопарка е нараснал във пъти има статистика която явно не е изгодно да се показва и от която се вижда че загиналите при птп от 70г до сега намалява.много организации се прехранват от произшествията също така са виновни и преписвачите на статии които ни информират за всяко птп от бюлетините на мвр.слагането на колан е личен избор изключение може да се направи за непълнолетни за които се смята че немогат да вземат самостоятелно решение.
23
1
 
3
 
! Отговори
Къде са новите радар преди 5 години
Къде са новите унгарски лазерни камери на ченгетата? Нищо няма писано по въпроса ЗАЩО така мистериозно изчезнаха от пътищата от около месец! Намирисва на поредната издънка на ченгетата! Първата беше с киите-патрулки дето камерите не можели да снимат през стъклата им! Само че тоя път май издънката е по-голяма - мълчат по темата като комунист на разпит! Как пък не се намери един журналист да се заинтересува защо не вадят вече новите си лазерни радари!
22
5
 
1
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До напипахте ..ми...гоМного ясно, че ще се броят на пръсти тия убити през 80'те като тогава имаше общо 1 000 коли за цялата страна и тия лади и трабанти като се опиташ да дигнеш 70 и бяха на полуразпад. А за ония, които "изчезваха безследно" след някоя забележка към някой партиец да се сещаш нещо?
21
0
 
0
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До Арести за КАТА това го знам. И също от тия облъчвания жабите стават *** всичките. Мама им КАТ-аджийска, само провалят горките земноводни. Скоро и те ще искат някой гей парад в блатата.
20
0
 
3
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Я пояснете, драги журналисти, 800 шофьора какъв процент от всички шофьори са? 800 звучи много, но като процент са капка в морето.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NIKOGA NE SLAGAM KOLAN-GIVOTA SI E MOI.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в древния Рим са казвали: "Лош закон, но закон". Харесват ви, не ви харесват, правилата са си правила и трябва да се спазват. Алтернативата е анархия, а анархията е по-лоша от лошите правила.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да слагаш предпазен колан в колата е задължение. Право е да си сложиш колан на панталона си.
16
2
 
9
 
! Отговори
радев преди 5 години
след като по закон имаш право да се самоубиеш, то и правото да слагаш колан е твое, но робите нямат права
15
1
 
4
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
До Анонимен 12Хубаво,но тези ''правила'' се мислят от едни които принципно НЕ могат да мислят.
14
0
 
2
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 5 години
До джип сиПроверяват,даже поглеждат и във жабката на коня да проверят оборудването.
13
0
 
3
 
! Отговори
джип си преди 5 години
проверяват ли ли каруци?
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глоби, докато се научат ***! Защо били глобявали за колани, за телефони, защо това, защо онова...Ами защото такива са правилата бе! Затова - глоби, докато спрат да задават *** въпроси, а просто спазват правилата!
11
1
 
6
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Аз пък мисля че да хапваш баничка зад волана е доста по-опасно от това да си без колан.
10
2
 
7
 
! Отговори
Летя със колата преди 5 години
И за какво да ползвам колан в града,да не съм на рали!?
9
4
 
7
 
! Отговори
Арести за КАТ преди 5 години
В бедните Български села една къща с двор с лозе,вода,ток струва от 1000 до 3000 лева преко сили.Терористите от КАТ глобяват ако не увреждате България с включени фарове вкл против мъгла денем и с нагло вредни забранени от закона оръжия за масово поразяване вкл холограмни с поне една селска къща.ОБлъчват с НЕЗАКОННИ КАмери милиони водачи и,пътници,пешеходци ,велосипедисти и деца дневно.Увреждат ги ТЕЖКО НЕЛЕЧИМО../НАрушават конституцията смъртоносно вкл чл.32,чл.28 и чл.28
8
2
 
10
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 5 години
Нагли престъпници на власт в София ограбват десетки милиарди живи лев а от народа годишно незаконно. Над 5 600 000 българи нямаме доходи за оцеляване.Терористите на власт ползват престъпниците от КАТ за жесток терор срещу милиони българи.Цел отвличане на вниманието от наглите кражби на милиарди годишно.Обсебени от убиици терористи от КАТ не им пука за БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ. ПИШАТ НЕЗАКОННИ Актове с цел разоряване на милиони бедни Българи.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До напипахте ..ми...гоТо през 80-те имаше и около 100 (сто) пъти по-малко автомобили...ама нейсе, запуши я!
6
0
 
17
 
! Отговори
Дистрибутор преди 5 години
Важното е ламбите да светят , особено при 40 гр на сянка!Нъл тъй?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво на момчетата, а сутринта един направи забранен обратен на 15м от патрулката и получи нищо. Сигурно е бил с колан младежа.