Дупница се възстановява след пороя. Брои разрушенията

Има буквално сринати улици в града, хората не могат да излязат
Обновена: 18 юни 2018 09:26 | 18 юни 2018 09:25, Петя Славова
22


Дупница се възстановява след вчерашната буря. Придошлата вода разруши една от улиците в града. Част от живеещите не могат да излязат от домовете си.
Още по темата

Улица "Родопи" в града буквално се е сринала. За това са спомогнали изкопни действия, които са свързани с поставянето на нова канализация. Гаражите и приземните етажи на някои от хората са се напълнили с вода, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Хората от квартала изказаха своето недоволство и подчертаха, че проблемите са всекидневни. Според тях след преместването на шахтите цялата вода се спуска по улицата им.

До тази ситуация се стигна заради голямото количество дъжд, което падна в последните два дни. На ул. "Родопи" беше извършен планов ремонт, тук вървят два водопровода. Общината в конкретния случай си е свършила работата", каза зам.-кметът на Дупница Крум Милев и увери, че трасето ще бъде възстановено.

Живущ в квартала мъж обаче настоя, че това е лъжа, а проблемите се дължат на некомпетентност, липса на отговорност и кражби.

"Проблемите на града са ръководството на ГЕРБ. Вярно ли е, че са дадени над 100 хил. лева за този планов ремонт", попита той.

"Преди месец това беше подменено, бяха положени тръбите, сменен водопроводът, извършен обратният насип. Спукване няма със сигурност, но не е допустимо тези бордюри да са върху тръбите. Ремонтът беше абсолютно наложителен", обясни управителят а ВиК Дупница Илия Илиев.

Продължава отстраняването на щетите, които бурята в неделя следобед нанесе и в Бургас. Градушка удари града, а в квартал "Крайморие" дърво падна върху движеща се кола по пътя Бургас - Созопол.

В автомобила е пътувало семейство. Жената е с наранявания на краката и е откарана за преглед в Бургаската болница. Съпругът ѝ и детето им не са пострадали. Пожарната в Бургас е реагирала на 30 сигнала за наводнени мазета и приземни етажи след пороя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
До Jo6 преди 5 години
Големия "командир",за който говориш бе най-опасния комунист: казвам "най-опасния" понеже беше прикрит,хората му вярваха и му се доверяваха а той през това време е донасял всичко на руснаците!
21
2
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Не знам какви са ти спомените от здравоопазването преди '89, ама недей да бъркаш количеството с качеството. Още тогава ни беше известно че не отидвш ли в Софията да се излекуваш може и да си заминеш .' 88 лежах в болница зарди некомпетни лекари. Брат ми беше на 30 мин. От спукване на апендисит. А зъболекарите....
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсата на дъстъп до здравеопазване по принцип е лъжа а там,където го има по изключение се дължи единствено на червената система- на нищо друго! Дълго е за обяснение- нямам време тепърва да те обучавам но цялостната логика говори,че е ТОЧНО ТАКА!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Конфискувания от "Партията" пенсионен фонд на Царство България?"Я стига си плещил глупости, преди 1989 г. осигуровките бяха 40% и се внасяха за 4 млн. души, това позволяваше на държавата да пенионира жените на 55, а мъжете на 60 години, а а сега май ще ходим с памперс на работа. Отделно здравеопазването беше осигурено за всички, а само за 2017 г според СЗО са починали 20000 души поради липса на достъп до здравеопазване.
18
0
 
3
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Не ги погреба Жан Виденов, а един голям икономист и неговата шайка, наречен незнам защо - командира, зада изземат парите на народа.
17
3
 
3
 
! Отговори
До Иван преди 5 години
Ами супер е,защото след тия 60 млрд. щях да ги накарам да върнат и 150-те милиарда,които заграбиха червените по времето на Жанвиденов- тогава едновременно фалираха 14 банки като КТБ и то съвсем умишлено за да приберат всички спестявания,които народът на България бе натрупал за последните 40 години! Тази цифра е така колосална,че дори след 200 мандата ГЕРБ няма да може да я изравни,дори и да крадеше така както ти диктува твоята фантазия!
16
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До Анонимен Супер! като сме почнали да добавим и кинтите които откраднаха ГЕРБ и тях по същата поцедура! Боко да ми върне моите пари , а БКП да върне на дедовците и родителите ни !
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако управлявах,щях да накарам БСП и нейните политически филиали да върнат на народа 60-те млрд. златни лева,които е вече с лихвите конфискувания от "Партията" пенсионен фонд на Царство България Бих накарал всички настоящи членове на тази партия и всичките им близки роднини да плащат,а най-вече онези от върхушката: те са длъжници на народа и ако тези пари днес бяха тук,най-ниската пенсия щеше да е 1000 лв. (500 евро)! За да платят парите,бих им взел абсолютно всичко: дори чорапите и гребенчетата!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами сложете за кмет Корнелчето тогава- тя ще оправи града така,както "оправи" и Техноимпекс т.е.- ще го приватизира!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Истината е,че такова се вижда положението само на опозицията но не и на народа", това оправдание направо кърти мивки. Ами тази баба дето я даваха по БТВ и се оплакваше, че не може да излезе от къщи благодарение на гениалните герберастки инженери, тя от кои е. От опозицията или от народа. Явно изкъртената улица за гласувалите за Герб е като червен килим, а за останалите??
12
0
 
2
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 5 години
В Съучастие на ЖАн ВИденов и Иван Костов след въвеждането на разоряващия данък ДДС подариха най ценните български предприятия и компании на подставени престъпници..Вижте ги по списъци от тн "МАсова приватизация" >продадоха Плама Плевен за един ЛЕВ/ за този лев БСП закупило и държавния резерв от милиони литри ценни масла ..Които после продаваха години наред..Подариха един от най ценните супер комбинати в света СОДИ Девня за без пари../14 % от световното производство /
11
6
 
1
 
! Отговори
АЛО ПИЧА преди 5 години
Ало пич ЖАн Виденов ограби нагло БЪлгария ,ограби банките раздаде милиарди на подставени престъпници и ликвидира спестяванията на народа и оборотните средства на фирмите.Града Ви се е подържал от НАродна РЕпублика БЪлгария, не от наглеци подставени на власт с цел ликвидация на народа..
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе пич. Дори по вфемето на ЖанВиденов и Иван Костов когато в държавата нямаше пари града се поддържашепо-добре. Живея при грдската градина на неасвалтирана улица. Плащаме данъци от 35-а година, и Чимев ще ми вика Извън регулацоя сте
9
1
 
8
 
! Отговори
Дупничанин преди 5 години
Не знам коментиращите къде живеят,но целият град е една яма.Асфалт няма и не е слаган поне от 30 години и където разкопае ВИК става дупка която не асфалтира,я се пълни с чакъл който се разнася след всеки дъжд.Да не говорим за колите...тотален ремнонт на окочването гуми и джанти.Няма управа има само едни лица които прибират парички от европроекти като начисляват колосални суми за миживи ремонти дето не траят повече от една година.
8
2
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Хубаво бе "загриженият мъж" да каже, че проблемите с тези улици са от комунистическо време: за да ги оправиш са нужни големи средства, а никой кмет досега не е имал такива. Още по времето на Живков в този район имаше погроми от бури и наводнения, при които улици се превръщаха в "релефна карта на Рила и Родопите" (терминът е измислен от хората още в комунистическо). Качествен ремонт на тези улици ще бъде така скъп и труден че ако някой кмет реши да ги оправи, опозицията ще го сравни със земята!
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Градът съвсем не е в такова "бедствено" положение,за каквото говори червения дупничанин долу: истината е,че такова се вижда положението само на опозицията но не и на народа: поне 60-70% от хората смятат,че кметът добре си върши работата а на злостна опозиция угодия няма- за нея каквото и да направиш все ще си виновен,понеже седиш на стола й!
6
2
 
8
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Пари за ремонт йок, а за един глу*ав надпис "ДУПНИЦА" на площада 100 хил. лв.
5
2
 
7
 
! Отговори
Дупничанин преди 5 години
Града е в бедствено положение от 3-4 години. Кмета си измива ръцете с този порой и сега ще иска пари за ремонт (крадене). За два мандата в града са асвалтирани 3 улици. Безхаберието е голямо. Има главни улици с дупки направени от ВиК стоящи 3-та година. Газификацията от където мине и погром по улиците.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не казахте,че "живущият в квартала мъж" е активист на Бе-ее Сепе и кандидат за общински съветник който го е яд,че за него и бандата му не е останало нищичко за крадене??!!
3
2
 
10
 
! Отговори
НЕ се НАКРадоха преди 5 години
ГЕРБ ударно преизпълнява програми за ликвидация на Българите разработени по времето на Станишев. ЗА скромен ремонт на центъра на Ловеч се ограбват от народа над 85 000 000 живи кървави лева.ИЗвестен бизнесмен Кирил ДОмусчиев само за 25 000 000$ /40 000 000 лева купил най големия Български супер модерен кораб/вижт е публикации/НЕ СЕ НАКРАДОХА НА МИЛИАРДИ Ограбени от народа тия престъпници