4 месеца МВР издирва мъж... Той самият дори не знае!

Мъжът е без криминално досие, търсели го като свидетел
20 юни 2018 12:15,
37
4 месеца МВР издирва мъж... Той самият дори не знае!
Снимка: bTV

Мъж се оказа, че е издирван от МВР, без самият той да подозира.

Иван Димитров е общински служител, има постоянен адрес, не е криминално проявен и все пак беше задържан, докато подавал документи в КАТ.

Той е на 27 години и работи като здравен медиатор в община Твърдица. От години живее със семейството си на постоянен адрес в град Шивачево.

От четири месеца, без дори да подозира, той е сред издирваните лица в държавата. Разбрал го пред гишето на КАТ – Сливен, където подавал документи за професионален шофьор. На гишето задържали документите му и извикали патрулка, а полицаи го отвели в районното управление.

Иван разказва за  шока и притеснението, докато униформените го отвеждали: "Докато пътувах, попитах за какво става въпрос, някакви фишове ли, те ми казаха, че аз съм бил пуснат за общонародно издирване".

В патрулката не получил отговор на въпроса за какво точно е издирван.

В полицията разбрал, че от 19 февруари е обявен за общодържавно издирване като свидетел по дело.

Категоричен е, че никой не го е търсил на постоянния му адрес и не е получавал призовка. Мъжът работи в Шивачево към община Твърдица, кабинетът му е срещу местното полицейско управление, всички полицаи го познават.

От полицията в Сливен твърдят пред bTV, че Иван е издирван като свидетел по досъдебно производство. Един от начините за откриване на такива лица бил задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга.

Димитров обмисля да потърси отговорност от институциите за абсурдната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Никой даже не го е потърсил на личния му адрес на който живее от години. Хахахаха ето така работи системата. Държавата смях.
30
2
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Да се закрива МВР.Те ако не се самозастрелят ще отидат да си извадят л.к.....
29
1
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 5 години
ако единствения начин за задържане е когато търсения се яви лично на гише..... какво да добавим......полицията може да се саморазпустне.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как да не им искаш вот на недоверие? Цветанов искал доводи! Ами да ходи да брои поне труповете! Ето му доводи!
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи като последна технология, ченгетата чакат някой сам да дойде до гишето им, за да го обявят за издирване и да си го хванат.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега трябва да съди държавата за нанесени морални щети и стрес. Държавата трябва да научи "полицаите" да си гледат работата, защото ние всички им плащаме заплаите и тази работа ТРЯБВА да се върши. Сега всички трябва да съдим държавата за липса на контрол над работата на държавните институции. А Бойко трябва да е в затвора до Костов и Станишев.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чудя се....."галактика" се пише с малка буква, понеже не е име. Ако визираш нашата конкретна галактика - казва се Млечен Път.
24
1
 
23
 
! Отговори
Чудя се..... преди 5 години
......дали има по-смешна държавица в цялата Галактика!?
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пародията стана гербова марка на БГ.Живеем тук , означава да очакваме неочакваното.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ванка, и по-лошо можеше да бъде. Можеше да те арестуват докато се явяваш да подпишеш граждански брак...
21
1
 
31
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Е гаси общодържавното издирване??? Кабинета му бил срещу полицията и държавата не може да го открие с месеци докато той самия не се предаде и то без да иска??? Няма такъв смях! Абе всичко ли трябва да е в този хал в тази държава? Загубена работа!
20
1
 
27
 
! Отговори
Рибар преди 5 години
"Един от начините за откриване на такива лица бил задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга."На това му се вика да уловиш шаран на дънна въдица.
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕФОРМА в МВР. Живеен в 21ви век за Бога. МВР не са сменили нищо от идването на демокрацията в системите си. Аз не знам това звено просто почва да става безсмислено. Не можаха да окрият сериен убиец, избягал от затвора, укрил се в родния си град (който сигурно е с население не повече от 40 000)? Не ги ли е срам тия? За да не се занимават чакат агнето само да си иде при тях. Дивотия до шия
18
3
 
26
 
! Отговори
и мен преди 5 години
И мен ме издирвали - цели 3/три/ години като свидетел, по сигнал подаден от мен с обстойни обяснения и доказателства.И ме обявили за общонационално издирване, а служебно посещавам доста РПУ.Но не търсили престъпника, извършил документното престъпление,не търсили другите свидетели.Така времето си лети и поради давност престъпника не го подведоха под отговорност. Много удобно оправдание - настъпила давност, поради неоткриване на 1 свидетел-самият сигнализиращ за неверния документ!
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР има ли сайт в който да провериш дали не си издирван?
16
2
 
22
 
! Отговори
Чичо Пешо преди 5 години
Това е защото държавата ни е пълна с *** които работят като следователи. На мен ми се слъче същото като свидетел по дело. На следователите им е по-лесно да те пуснат за общодържавно издирване отколкото да направят усилия да те намерят на домашен или служебен адрес. Те не си мърдат пръста и БАМ слагат те по канален ред за общодържавно издирване. Пълни ***
15
2
 
44
 
! Отговори
prokurora преди 5 години
БАС държа ! че официалното становище на МВР министъра и останалите смешници ще е че са го наблюдавали ... и изчаквал да го задържат ! хахахахаха ТОВА Е ТОТАЛЕН ЗНАК ЗА АНАРХИЯТА В ДЪРЖАВАТА!!!!!
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родната полиция ни пази,бди и сън не спи бе ей!Пък вие само я критикувате,че не работела!Я вижте този 4 месеца го издирвала без той да знае!Направо ще си сецнат кръста от зор!Мухаха!Ега си държавата смешна
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този само заради произхода са му дали работа на бюро.
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванее..Иване!Да те и**е който те хване!Абе що не си сложи една шапка и МВР нямаше да те познае бе човек!