Бездомни песове на плаж. На метри от тях – децата

Кучетата на плажа са забранени. Но ако нямат собственик?
20 юни 2018 12:00, Красимир Ангелов
56

Снимка: Булфото

На много места по плажовете са поставени табелки, че е забранено плажуването на домашни любимци. Това обаче видно не се отнася за бездомните кучета, които си живеят в района на плажовете и съвсем необезпокоявано се препичат на слънце, на метри от плажуващи и най-вече деца.

Репортер на Булфото улови две такива плажуващи кучета на варненски плаж. Много от хората изразиха възмущение, че песовете може да разнасят бълхи и кърлежи по пясъка, където лежат почиващите с децата си.

Но бълхите са най-малкият проблем на хората. Другата и сериозна заплаха е кучешката тения, която се разнася от изпражненията на животните. По данни от СЗО България е с най-висока заболяемост на кучешка тения в цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата са важни,а не кучетата и котките. Кучетата трябва да бъдат приспани и умъртвени.Само психично болни олиго.френи от двата пола предпочитат кучета и котки ,а не деца.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не понасям нито кучета,нито деца.И двата вида правят достатъчно *** и вдигат доста досаден шум.Хубаво е,ако родителите имат малко повече контрол над децата си и ги възпитават по-добре.Най-добре да не раждат.Що се отнася до кучетата,никой не е длъжен да им носи отговорността.Отговорните са тези,които ги обичат,вземат.Хората,които не обичат куче,имат най-малко вина за тях.И какво мрънкате?Много от вас са помъкнали някой проскубан с тях,ама тези им пречат.Не може да се угоди.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цивилизованите държави има санитарни норми. А отиди и намери бездомни *** някъде в белия свят, особено където има деца. Само невежите не си дават сметка от опасността от кучешка тения, кърлежов енцефалит, Лаймска болест и т.н. Да спазваш елементарни санитарни норми не означава, че мразиш животните. Съберете си *** в кучкарници, плащайте им и се грижете за тях колкото искате. Те просто нямат място сред хората. А иначе от любов може да си развъдим змии, паяци, ***, плъхове и т.н
46
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига насаждахте злоба и омраза към бездомните животни.Вместо това търсете сметка на правителството как и за какво харчи милиардите на България от данъците.Животните нямат вина !Колкото до малките деца,те си имат родители нали?!Които м/у другото ако упражняват повече контрол върху собствените си деца ще е добре за всички,но най-вече за околните.
45
17
 
1
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Абе, и мен ако питате, май кучетата специално точно тия двете са си от там... По-скоро хората са им се натресли на плажа :) Но пък както виждам изобщо на никого не пречат, ама нали трябва да се вдига патаклама, да се роптае, и прочее...
44
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те там си живеят животинките... Като си помисля за гълбясалите копита на двукраките курортисти и кожните им проблеми, та не знам кой носи по-големи зарази...
43
3
 
1
 
! Отговори
чочко преди 5 години
вярно,не са лъскави *** като някой модерно подстриган и дезодориран скъп йоркширтериер
42
6
 
3
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Хахахаха, ама тия верно плажуват, точно по човешки, така са се омързеливили, че няма накъде! За бълхи и кърлежи, не знам... Ама, май пясъка и без това не е най-подходящата среда за тях. Тия поне на снимката са изключително неагресивни, ако не друго!
41
1
 
6
 
! Отговори
Astarot преди 5 години
Същата работа е, ако си си пуснал кучето на някоя полянка. Дрънчат ти акт от 100 лева, а бездомните си тичат наоколо... Те нямат собственик, а общината няма да се санкционира сама :)
40
2
 
4
 
! Отговори
А така преди 5 години
Който ще почива в Черноморието да му мисли.Момчето ще е в Гърция и Турция.
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, като са ви толкова мили душички тия бълхарници си ги взимате у вас и решавате проблемите веднага.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Какво общо има едното с другото?
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хъПак някакви с липсващи хромозоми сравняват кучетата с хора.Приятно забавляване с кучетата, само не забравяйте да ползвате презерватив.
36
3
 
1
 
! Отговори
Ramo преди 5 години
Kupete im po edna nadenichka na skara pone. Praznik Ramazan Bayram e.
35
15
 
6
 
! Отговори
хъ преди 5 години
Кучетата може и да пренасят зарази, но точно тези защо ги обвиняват без направени ветеринарни изследвания?Пък хората по плажовете със сигурност пренасят *** си на пясъка - шлюпки от слънчоглед, ПВЦ пликчета, фасове, салфетки, превръзки, обелки от банани, костилки от плодове, презервативи ...и т.н. ... А и *** се намират.
34
1
 
10
 
! Отговори
i'm преди 5 години
Кучетата ясни...Питаме за заведенията на плажа, как стои въпроса с тях?
33
2
 
14
 
! Отговори
ФРИЗЗ преди 5 години
Намерете 1 камък и ги заплашете да избягат. Ако няма камъни, просто им хвърляйте пясък в очите, докато не са свикнали с мястото, че после става трудно.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сипиете им по една биричка на кученцата.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТипичнИ граждани. Виждат нещо на редно и цял ден цъкат и мрънкат. Ами обаждате се на 112 и казвате за проблема. Службите от къде да знаят че имало 2 купета на плажа да не хвърлят боб. Сега някой ще ми каже и да се обадя кво ? Да ама ако се обадят 20 ...Ще е друго. Когато не се прави натиск върху съгражданите работещи там ..деня си минава.
30
3
 
20
 
! Отговори
Леле, преди 5 години
кучкарите как се разплакаха от умиление милите душички и пр. глупости. Докато голяма част от българите предпочитат да гледат *** а не деца, други, така наречени малцинства раждат по много. Та да не се сърдите после, що едните били на изчезване пък другите вземали превес и постепенно ще доминират. Развъждайте си кучетата...