Край на обжалванията: Бедечка е парк!

Защитниците на парка в Стара Загора обявиха окончателна победа
20 юни 2018 10:52, Красимир Ангелов
5
Край на обжалванията: Бедечка е парк!
Снимка: Facebook/Запазете Бедечка

Вече е в законна сила решението на Административния съд в Стара Загора, с което бе отхвърлено и последното обжалване срещу запазването на парк "Бедечка", съобщават защитниците на парка.

Още по темата

Нови обжалвания не последваха, а с това окончателно бе потвърдено почти единодушното решение на Общинския съвет в града да запази 300 декара паркова площ от застрояване. В приложението площта, която беше предвидена за застрояване, сега отново е за парк.

Сега предстои решението на Общинския съвет в Стара Загора за нов устройствен план на парк "Бедечка" да бъде обнародвано в Държавен вестник.

Оспорването на решението на Общинския съвет дойде от областната управителка Гергана Микова. Съдът обаче определи, че оспорването е неоснователно "тъй като на територията е налице паркова среда", "резултат от съзнателни паркоустройствени действия, осъществени през 60-те до 80-те години на ХХ век. През този период са проведени и асфалтирани алеи, засадени са групи от едроразмерна дървесна и храстова растителност... Осъществено е и затревяване на площи..."

"Решението на съда влезе в законна сила на 1 юни 2018 г. Така и децата на Стара Загора получиха още един подарък за празника си", коментираха от "Запазете Бедечка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Парк- друг път!
3
1
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Ако правилно си спомням, имаше решение на Върховния съд, че във Варна т.н. "Морска градина" е парк и там коли нямат място, ама, елате ни вижте, как местната власт тълкува закона! Вероятно всичко вече е законно, просто спрях да следя, то при такова мислене на населението ко да гледам властта. Викам да бетонираме всичко, че да мирясаме!
2
1
 
6
 
! Отговори
заралия преди 5 години
Какво ще правим с къщите, построени в "парка", непосредствено до " Лидл"?
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo!!