Нов трик на ало мафията: Не бой се, парите са застраховани!

Шуменка олекна с 3 500 лева чрез нововъведението
20 юни 2018 21:24,
6
Нов трик на ало мафията: Не бой се, парите са застраховани!
Снимка: Pixabay

"Бизнесът" на ало мафията търпи нововъведения. Измамниците, които се правят на полицаи, вкараха и ново успокоение към жертвите си – парите, които дават, са застраховани и връщането им е гарантирано.

На такава лъжа се хванала 67-годишна шуменка, която иначе била наясно с триковете на телефонните мошеници. Към 14 часа във вторник на домашния й телефон я потърсил мъж, който първо започнал да отправя закани и заплахи, и искал пари.

Последвало второ обаждане, но този път от "полицай", който я помолил да съдейства за залавянето на измамниците. Обяснил, че района, в който живее, е обграден с полиция и трябва да хвърли исканата сума, за да може той и колегите му да задържат на място мошеника, който ще ги вземе. 

Мнимият полицай обещал също, че парите, които жената ще даде, ще й бъдат върнати и то веднага. Успокоил я и да не се притеснява, защото сумата е застрахована и нищо не може да се случи, пише "Труд".

Жената повярвала и изпълнила указанията – хвърлила 3 500 лв. през тераса на апартамента си и зачакала да й се обадят от полицията, когато "операцията" приключи. Така загубила и ценно време. А, когато се усетила, шуменката сигнализирала полицията.

Образувано е досъдебно производство и органите на реда в града продължават работата си по поредния случай, в който възрастен човек е измамен от телефонни измамници, съобщават от МВР - Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 5 години
Малък,но изключително *** народ !!!
4
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 5 години
Хората са бдителни , а който е *** е за цял живот
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 3Те всеки ден показват такива случаи. Но когато си се родил полу ***, единствената перспектива в живота е да станеш кръгул. Не е реално НОН СТОП навсякъде да обясняват и ти пак да хвърлиш пари....Да им ги взимат. В *** хора пари не се задържат
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E те от 028 като звънят се знаят какви са тъкмо данс да поогледат що иде реч тия пък ко продължат ще се оправим и без тях
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм пенсионер, ама ме сърбят ръцете да метна няколко хилядарки през терасата. Обещавом и бонуси за тия дето ги хвана.-7,62 мм...