Съседски тормоз: Варненка гледа десетки котки в блок!

Веска си ги обичала, ако искала можела и кон да завъди
Обновена: 20 юни 2018 16:20 | 20 юни 2018 16:15, Камелия Цветанова
58
Съседски тормоз: Варненка гледа десетки котки в блок!
Снимка: Булфото, архив

Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок №115 във варненския квартал "Младост".

В основата на проблема, според хората, стои тяхната съседка Веска Иванова, която събира и отглежда десетки котки в апартамента си още от 1994 година.

Котките на Веска се разхождат свободно по первазите на терасите, а Иванова е оставила прозореца на мазето си отворен, за да могат да влизат и улични котки.

"20 години не можахме да спрем миризмата на котките. Болести вкъщи, кашлици, всеки от моето семейство се чуди къде да се спасява и в други части на България, къде да пътува, само и само да не е тука", казва съседката Мая Лазарова пред БНТ.

Друга съседка - Димитричка Мирчева, споделя: "Под жената живея, много пъти сме се разправяли да ги маха, защото се е наводнил целият вход с мравки. Хапят ни, не можем да спим. Аз съм алергична, диабетичка, на диализа. Тя ми каза: Ако искам и кон ще въдя!"

След сигнал през 2002 година Районната прокуратура извежда котките от жилището на Веска Иванова.

От Регионалната здравна инспекция неколкократно са налагали глоби на жената, но тя продължава да прибира животните у дома си.

"Тя казва, че така си гледа котките и ги обича и толкова. Не можем да се справим с нея. Котките са десетки, те са много", споделя още Мая Лазарова.

Веска Иванова не е била открита за коментар.

От кметството в "Младост" са издали четири наказателни постановления, но те не са попречили на жената да развъжда котки. Според общинска наредба е забранено да се гледат повече от две животни в апартамент, а при нарушение глобата е от 50 до 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
53 се е обадил ей така, барабар Петко с мъжете.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шмма, квартал Лозенец, а не селото до Бургас.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не те кефи лозенец бегайй е гръцките села ..Да умреш от скука при съселяните си с консервите. Остави хубавите места на България за истинските Българи. Изобщо никой не плаче за тебе там :)))
50
1
 
1
 
! Отговори
Любител на животните преди 5 години
"Кучета и котки може, а прасета не...?"Прасета и Кокошки вече са закупили жилищата:) Не знам да има закон ограничаващ броя на отглежданите, змии, ***, мравки или други насекоми, земноводни и т.нТова са 16 години ли? Животът на една котка е по-малко от този максимум, къде са институциите?Да ги гледа, но по друг начин, това е мъчение и за животните!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Пич, още през 70-те години на 20-и век моя близка посетила своя приятелка, омъжена в Испания. Отишли на гости на една от лелите на семейството, която била доста заможна. Имала огромен апартамент, но на един от големите балкони, който бил към някакво сервизно помещение и бил обърнат към задния двор, жената гледала кокошки и това съвсем не било изключение там.Но на малките балкончета на нашенските двустайни панелки, да се гледат кокошки е наказание за съседите.
48
2
 
7
 
! Отговори
Виновни са наредбите преди 5 години
Преди доста години се прие, че всеки може да развъжда в жилището си колкото котки иска, стига да не пречи на околните. Но тази уговорка местните власти тълкуват както щат и гледат да не си създават главоболия.Нужна е промяна в закона и зависещите от него подзаконови разпоредби: Щом искаш да живееш сред хора,може да имаш само един домашен любимец, но да ти конфискуват и него, ако вони, хапе или разнася болести!Който иска повече котки, кучета и т.н, да си направи развъдник извън населеното място
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес, що тази страница не се вижда във всички новини?
46
0
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Анонимен 46 : ДЕЙСТВАЙТЕ ДОКАТО СТАНАТ ОКОЛО 1ТОН И МОЖЕ ДА ПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРОДАВАТЕ ИЗ АЗИЯ КЪДЕТО ГИ ЯДАТ.....
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В лозенец е оаканоо от маркови кучета на маркови хора... С комплекси. В Лозенец акита на кучета, сняг зимата и въобще не се чисти. Всички тук са уанаби випове.
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че е забранено да се гледат повече от две животни, е притеснително. Аз гледам *** и определено са повече от две.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съседски тормоз: съседи тормозят дамата с котките.
42
4
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ОТГЛЕЖДАНЕТО И РАЗВЪЖДАНЕТО НА КУЧЕТА, КОТКИ И ВСЯКВИ ТЯМ ПОДОБНИ ГЛА*МАВОСТИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН. ВСЕКИ ДЕН РАЗНИ ДВУКРАКИ ХУМАНОИДИ ИЗВЕЖДАТ МИЗЕРНИТЕ СИ ПОМИЯ*РИ НАВЪН...ДО ТОАЛЕТНА...
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучетата са по- прости от котките. Обичат ви, защото сте им алфата. Ако друг го храни, не се знае.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така от котки са се навъдили мравки? 10 котки са много, но и цитираните съседи звучат абсурдно. След това, ако ги кастеирате, пиканото ще мирише по- малко. И накрая, какво правим с тези с големите кучета в апартаменти. Една немска овчарка в апартамент смърди повече от 3 котки. Ако искате големи животни, гледайте ги на двора.
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сз не обичам котки. Подли и коварни същества . Не могат да обичат, като кучетата. Само ядене им дай и толкова. Посредствено животно. Кучето е класа, ще умре за тебе без да му мигне окото.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мятайте един препарат и че изчезват.
37
5
 
9
 
! Отговори
домоуправител преди 5 години
Няма ли мъже в тоз вход, че да я пораздрусат бабишкерата?
36
0
 
21
 
! Отговори
Луда работа преди 5 години
Защо са и толкова много котки. И пред нашия блок има добри хора които хранят уличните котки, но никой не ги приютява. Да си ги храни, да си ги гледа, но все пак да се съобразява и с другите хора. Абе жена на тази планета не си само ти. В този живот не можеш да си правиш каквото си искаш.
35
4
 
13
 
! Отговори
Чан Дайн Куан преди 5 години
Поканете си виетнамци във входа, спешно:))
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, кви мили душички бълнувате- няма по- злопаметно и отмъстително животно от котката!